Ξεχασμένοι...Έλληνες απο τη Πολιτεία και τα σημεία των καιρών!

->Χθες βραδυ ο κ. Τσελέντης μιλώντας στο τοπικό BEST TV καθησύχασε τους Μεσσήνιους αναφέροντας για συνήθη μετασεισμική ακολουθία ωστόσο ζήτησε από το Νομάρχη και πρόεδρο της ΕΝΑΕ να εγκατασταθεί ένας σταθμός μέτρησης στα Στροφάδια τα οποία διοικητικά ανήκουν στη Ζάκυνθο. Και τούτο διότι επιθυμεί να ακούγεται η γη από το Ιόνιο καθως εκεί το δίκτυο σεισμογράφων είναι ελάχιστο. Εξάλλου ο κ. Τσελέντης επθυμεί- και καλά κάνει για εμάς- να έχει συνολική εικόνα των γειτονικών ρηγμάτων. Αφήστε που τα 75 περίπου από τα 210 σχολεία της Μεσσηνίας όπως καταγγέλθηκε απο το Κ.Κ.Ε. είναι χωρίς αντισεισμικό κανονισμό και προ ωρών έγινε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή!
->ΚΑΛΟ το ρεπορτάζ για τους 'ξεχασμένους' Έλληνες των Σκοπίων από τον Μάκη που έχουν το θάρρος να διδάσκουν την ελληνική γλώσσα και να ζητούν από την Πολιτεία το αυτονόητο δικαίωμά τους να έχουν την ελληνική ιθαγένεια! Ξεχασμένοι όμως υπάρχουν και σε άλλα μέρη όπως στην Ίμβρο, Τένεδο, στην Πόλη και αλλού και αναρωτιέμαι αν ποτέ Πρωθυπουργός πήγε να τους συναντήσει για να τους τονώσει έστω το ηθικό; Ποτέ και κανένας με μοναδική εξαίρεση τον Οικουμενικό Πατριάρχη που αγκαλιάζει τους απανταχού Έλληνες.
->ΤΟ κύμα ακρίβειας στην αγορά και ιδίως σε αγροτικά προιόντα θυμήθηκαν να ασχοληθούν τα κανάλια αλλά η τσέπη των καταναλωτών αναστενάζει. Σε πολλές περιπτώσεις οι αυξήσεις ξεπερνούν το 50% μέσα σε μια εβδομάδα και το ράλι ανόδου ουδείς γνωρίζει που θα φθάσει. Λέτε να επιστρέψουμε στην εποχή με ψωμάκι και τυράκι ή στην εποχή όπου θα κάνουμε εμπαργκο στα προιόντα που κάποιοι ασυνειδητοι χωρίς λόγο και αιτία αυξάνουν με αστεία προσχήματα; H επιλογή είναι πάντα δική σας!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…