Η εξουσία της δημοσιογραφίας με την Πολιτική...

->Η δημοσιογραφία ως προνομιακός χώρος που παράγει εξουσία , συγκεντρώνει ένα κλειστό λόμπι δημοσιογράφων-πολιτικών με εναλλασσόμενους ρόλους που διέπονται από κανόνες οικογενειοκρατίας. Παιδιά πολιτικών που έγιναν δημοσιογράφοι ή το αντίθετο εντάσσονται σε ένα ενιαίο πλαίσιο που θέλει την δημοσιογραφία να ανοίγει όλους τους δρόμους και την πολιτική σε ρόλο ευνοιοκρατίας να τροφοδοτεί με τουθς γόνους της τον χώρο των media. Με λίγα λόγια: η εξουσία της πολιτικής και του Τύπου, στα χέρια μιας μικρής ομάδας, που τείνει να εξελιχθεί σε κάστα ολίγων και εκλεκτών. Ο Νεποτισμός σε όλο του το μεγαλείο
Δημοσιογράφοι από πολιτικά τζάκια
Ο Διευθυντής της Καθημερινής Αλέξης Παπαχελάς είναι εγγονός του Αλέξανδρου Παπαχελά υφυπουργού της δικτατορίας Μεταξά. Αν και ο δημοσιογράφος δεν ακολούθησε τα βήματα του παππού του, έχει πολύ καλές σχέσεις με την πολιτική ελίτ, όντας μέλος της λέσχης Μπίλντερμπεργκ και του στενά συνδεδεμένου με τα δυτικά think tanks ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής).
Ο άνκορμαν των δελτίων ειδήσεων Νίκος Χατζηνικολάου, είναι γιος του Παναγιώτη Χατζηνικολάου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και υφυπουργού Γεωργίας στις κυβερνήσεις Καραμανλή και Μητσοτάκη. Ο ίδιος ο παρουσιαστής δεν έχει κρύψει τις πολιτικές καταβολές του, αφού στη δεκαετία του 80, ήταν μέλος της λεγόμενης «σκληρής» ΟΝΝΕΔ και διετέλεσε γραμματέας της ΜΑΚΙ, μαθητικής νεολαίας της ΝΔ.
Ο σχολιαστής του Mega Μανώλης Καψής είναι γιος του Γιάννη Καψή, δημοσιογράφου και πρώην υφυπουργού εξωτερικών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Ο αδελφός του Παντελή Καψής είναι διευθυντής στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».
Η παρουσιάστρια ειδήσεων Έλλη Στάη, προέρχεται και αυτή από πολιτικό τζάκι, αφού ο πατέρας της Μάρκος Τσαρλαμπάς ήταν για πολλά χρόνια βουλευτής Λευκάδας με την Ένωση Κέντρου. Η ίδια ήταν παντρεμένη με τον πρώην ευρωβουλευτή Στέλιο Παναγόπουλο, ενώ οι φήμες θέλουν τη σιδηρά κυρία των δελτίων να προετοιμάζει την είσοδο της στην πολιτική αρένα με το ΠΑΣΟΚ
Η Λίνα Κλείτου παρουσιάστρια ειδήσεων της ΕΡΤ, είναι κόρη του πρώην βουλευτή και υπουργού της ΝΔ Νίκου Κλείτου, ενώ συχνά θα την συναντήσει κανείς στο γνωστό στέκι των «γαλάζιων στελεχών» σε παρέες με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Οι φήμες την θέλουν να πολιορκείται στενά για να κατέβει υποψήφια στις νομαρχιακές εκλογές του 2010. Ο «γαλάζιος νομός» των Σερρών πέρασε στα χέρια του νομάρχη που στήριξε το ΠΑΣΟΚ και σύμφωνα με πληροφορίες, η Λίνα Κλείτου συγκεντρώνει όλα τα προσόντα για τη διεκδίκηση του «γαλάζιου κάστρου».
Το δρόμο της δημοσιογραφίας επέλεξε και η κόρη της Υπουργού Εξωτερικών Αλεξία Μπακογιάννη, η οποία αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Καθημερινή». Με την δημοσιογραφία και στη συνέχεια με την πολιτική ασχολήθηκε ο γιός του πρώην υφυπουργού εμπορίου με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεδίκογλου, Σίμος. Μόνο που ο Σίμος Κεδίκογλου εξελέγη βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Εύβοιας. Πριν από την ενασχόλησή του με την πολιτική ήταν δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Καθημερινή», στην «Απογευματινή», στη «ΧΩΡΑ», στην «Απόφαση". Άρθρο απο το kolonaki-press...πολύ καλό!
->ΑΡΧΙΣΕ η μάχη των δελτίων στις 8 με τα ίδια πρόσωπα αλλά με διαφορετικό αέρα. Με τον αέρα του νικητή και το προβάδισμα τεσσάρων μονάδων που πέτυχε την περασμένη σεζόν, το Mega διατηρεί την ομάδα του ανέπαφη και ευελπιστεί σε διατήρηση του τίτλου «megalicious». Στο πλευρό της Ολγας Τρέμη, επιστρέφουν απόψε ο Γιάννης Πρετεντέρης και ο Παύλος Τσίμας, ενώ το «παρών» θα δώσουν ο Μανώλης Καψής και η Μαρία Σπυράκη, παρότι σε προχωρημένη πια εγκυμοσύνη.
■ Η «εντεκάδα» του ΑΝΤ1 δεν εγκυμονεί εκπλήξεις. Ο Νίκος Ευαγγελάτος –έσπασε την πρεμιέρα πριν από λίγες μέρες βγαίνοντας τηλεφωνικά στο δελτίο– εμφανίζεται απόψε… φωνή τε και σώματι, μαζί με τους Στρατή Λιαρέλλη, Μαριάννα Πυργιώτη και Αντώνη Δελατόλλα. Στο πλαίσιο του γενικότερου ρετούς που κάνει ο ΑΝΤ1, νέα εικόνα, με γραφικά, λογότυπα και σήματα, θα δούμε σταδιακά και στο κεντρικό δελτίο.
■ Με «πρώτη» είδηση την τηλεοπτική επάνοδο της Μάρας Ζαχαρέα κάνει ποδαρικό το Alter. Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται τη δημοσιογράφο σε ρόλο σχολιαστή –είχαν αποτελέσει δυνατό δίδυμο προ δύο ετών στον Alpha–, αλλά και τους περσινούς συνοδοιπόρους Γιώργο Τράγκα, Κάτια Μακρή, Ανδρέα Κωνσταντάτο και Χρήστο Κώνστα.
■ Στον Alpha, απουσία οριστικών αποφάσεων για το πρόσωπο της παρουσίασης μετά την απόφαση της Ελλης Στάη να απέχει, το βάρος της πρεμιέρας των «άλλων» θα σηκώσει η Ρίτσα Μπιζόγλη με τους Γιώργο Βλάχο και Δήμο Βερύκιο.
Πρωινές ειδήσεις και… μπλα μπλα
■ Αυλαία υψώνει σήμερα και το δίδυμο Καμπουράκη -Οικονομέα στην πολύ πρωινή ενημέρωση. Εύρημα της εκπομπής; Ενας πίνακας στήνεται στο πλατό, όπου θα γράφουν συνθήματα, τον τίτλο της ημέρας, ένα απόφθεγμα και ό,τι άλλο προκύψει.
■ Τέλος, νέο κύκλο… σπουδών στο μπλα μπλα εγκαινιάζουν από σήμερα σύσσωμες οι εκπομπές του Alter. Η Μαριέτα Χρουσαλά, η Φαίη Σκορδά και ο Βασίλης Δρυμούσης κάνουν πρόωρη εκκίνηση και παίζουν μπάλα μόνοι τους στο ταρτάν της ψυχαγωγίας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…