Ο Κανιβαλισμός της Τουρκίας σε ταινία και εθνική μνήμη

@ΜΕ αφορμή την αποκάλυψη του Τούρκου πρώην στρατιωτικού για τις θηριωδίες στην κατοχή της Κύπρου έχουμε και μια ενδιαφέρουσα είδηση. Αρχικά να σχολιάσουμε ότι Δημόσια υπάρχει παραδοχή για την γενοκτονία και την κατάλυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο εκείνη την εποχή, αποκαλύπτοντας τον Κανιβαλισμό της Τουρκίας που επιθυμεί να αυτοαποκαλείται και Δημοκρατία. Μέσα σε όλα αυτά και σήμερα υπάρχουν κάποιοι λόγιοι στην αντίπερα όχθη που καμια φορά κάνουν ταινίες την αληθινή ιστορία. Διαβάσαμε ότι ξεκίνησε απο την Παρασκευή στην Τουρκία μια ταινία που προκαλεί αίσθηση και το είδαμε απο εφημερίδες της Κύπρου. Η ταινία αφορά στο πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Πολης το 1955. Ιστορική φωτ. από το αρχείο του Δ.Καλούμενου...
@ΑITHMA για το αν υπάρχει ζήτημα συγκέντρωσης ή όχι με τη δημιουργία της κοινής εταιρείας της ΕΙΤΗΣΕΕ για την ψηφιακή τηλεόραση αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες από τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών. Στις συναντήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα οι περισσότεροι νομικοί σύμβουλοι έκριναν πως η εταιρεία πρέπει να τύχει της έγκρισης της επιτροπής, αν και υπήρχαν άλλες εισηγήσεις πως χρειάζεται ο έλεγχός της μόνο από το ΕΣΡ με βάση τη νομοθεσία Ρουσόπουλου. Αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις, στις αρχές Μαρτίου θα αρχίσει να προσφέρει υπηρεσίες, ξεκινώντας την εκπομπή ψηφιακού σήματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
@ΑΠΩΛΕΙΕΣ με 581 θέσεις εργασίας μεταξύ των εισηγμένων εταιρειών ΜΜΕ. Τα στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα το «Παρόν» είναι τμήμα ενός μεγαλύτερου ρεπορτάζ της «Ναυτεμπορικής» (31/12/2008) με συγκριτικά δεδομένα από τα 9μηνα του 2008 και του 2007. Δηλαδή δεν είναι οριστικά, αλλά ενδεικτικά. Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο ΔΟΛ, στον οποίο φαίνεται να έχουν χαθεί 569 θέσεις εργασίας. Δηλαδή οι θέσεις μειώθηκαν σε 1.700 το 9μηνο του 2008 από 2.669 το 9μηνο του 2007. Ο Πήγασος έχει 173 περισσότερες θέσεις και είναι η δεύτερη εταιρεία σε μέγεθος, με 1.685 εργαζόμενους και τρίτη είναι η Χ. Κ. Τεγόπουλος με 1.200 (23).Η Ελεύθερη Τηλεόραση (Alter) έχει 775 εργαζόμενους (1), οι Εκδόσεις Λυμπέρη 716 (1), ο Τηλέτυπος 649 (31), οι Αττικές Εκδόσεις 567 (73), η ΙΜΑΚΟ 490 (24), η «Ναυτεμπορική» 250 (6) και οι Τεχνικές Εκδόσεις 103 (-6).
@ΣΧΕΔΙΟ μετάβασης του επαρχιακού Τύπου στην ψηφιακή εποχή έχει στα σκαριά το υπουργείο Εσωτερικών. Στην ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, το Σάββατο 10 Ιανουαρίου, ο Προκόπης Παυλόπουλος ζήτησε από τους εκδότες τις προτάσεις τους για τα έργα που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, καθώς, όπως είπε, «η θωράκιση του περιφερειακού Τύπου και η επιτάχυνση της μετάβασής του στην ψηφιακή εποχή είναι κορυφαία προτεραιότητα» για την κυβέρνηση. Το υπουργείο προωθεί «την αντικατάσταση της επιχορήγησης των τηλεπικοινωνιακών μονάδων με επιχορήγηση των ευρυζωνικών συνδέσεων», με εφάπαξ επιχορήγηση για αγορά σχετικού ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
@ΚΡΙΜΑ να είναι ζημιογόνος η ΕΡΤ. Στο 9μηνο του 2009 τα τελικά αποτελέσματα είναι αρνητικά κατά 15.288.264 ευρώ, επιβαρημένα κατά 5.409.374 ευρώ από τα βάρη προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Τα στοιχεία προέρχονται από τον απολογισμό της ΕΡΤ της περιόδου 1.1.2008 - 30.9.2008. Αρνητικά είναι και τα πρωτογενή αποτελέσματα κατά 9.878.890 ευρώ, καθώς για μια ακόμη φορά τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα, τα οποία κατά 79% προέρχονται από το ανταποδοτικό τέλος. Αναλυτικά τα έξοδα της ΕΡΤ στο 9μηνο ανέρχονται σε 293.425.137 ευρώ και τα έσοδα σε 283.546.247. Οι ζημίες μειώθηκαν σε 9,8 εκατ. ευρώ στο 3ο τρίμηνο σε σχέση με το 2ο τρίμηνο όταν είχαν ανέβει στα 12 εκατ. ευρώ, καθώς μειώθηκε κατά 2 εκατ. ευρώ η σχέση εξόδων - εσόδων.
@Η Φορμουλα 1 που θα μεταδοθέι φέτος; Είναι τόσο πολύ φουσκωμένο το κόστος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων (γιατί κάποιοι μεσάζοντες θέλουν με μια συμφωνία να βγάλουν τα λεφτά 3 ετών και να μη δουλεύουν) που η πεσμένη ελληνική τηλεοπτική αγορά δεν φαίνεται διατεθειμένη να πληρώσει. Ο Alpha έχει δηλώσει ότι είναι εκτός της διεκδίκησης. Ο ΑΝΤ1 ποτέ δεν επιβεβαίωσε τον ενδιαφέρον του, όμως οι μεσάζοντες παζάρευναν "πακέτο" την F1 μαζί με τα MotoGP (έναντι τεράστιου ποσού φυσικά). Το MotoGP κατέληξε (κοψοχρονιά) στον ΣΚΑΙ και η F1 έμεινε στον αέρα...
@Κατηγορούν τα παιδιά τους ως «τηλεορασόπληκτα», όμως με δική τους ευθύνη διαθέτουν σε ποσοστό 18% ξεχωριστή τηλεόραση στο δωμάτιο των παιδιών. Προβληματίζονται με τη συμπεριφορά των παιδιών τους και την επιρροή της τηλεόρασης στον ψυχισμό και στον λόγο τους, όμως 6 στους 10 απαντούν πως το παιδί τους βλέπει καθημερινά τηλεόραση. Ο λόγος για τους Ελληνες γονείς, οι οποίοι φαίνεται να ευθύνονται σε απόλυτο βαθμό για τις στενές σχέσεις που αναπτύσσουν τα σημερινά ελληνόπουλα με την τηλεόραση. Τα ευρήματα προκύπτουν από τη νέα μεγάλη έρευνα του τομέα Παιδαγωγικών Σπουδών ΙΕΚ ΔΟΜΗ που έρχεται να δώσει απαντήσεις, να προβληματίσει και να απαντήσει για το πώς ορίζεται η σωστή σχέση παιδιών και εφήβων με τα οπτικοακουστικά μέσα.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…