Ως τον Μαιο κρίνονται οι τηλεοπτικές σειρές και μετά..κόβονται!

@ΜΕ Μείγμα απο γκάλοπ, αποδράσεων, οικονομίας και φυσικά τις περίφημες απολύσεις ασχολήθηκαν οι Κυριακάτικες εφημερίδες. Φυσικά μέχρις τις ευρωεκλογές ή οποτεδήποτε εκδηλωθούν διπλές εκλογές η σχετική φιλολογία θα μας ακολουθεί με βομβαρδισμό απο νούμερα και ενδιαφέρουσες αναλύσεις, παρά το γεγονός ότι οι εκδότες προσπαθούν να διατηρήσουν τις πωλήσεις με τα γνωστά DVD! Στα τηλεοπτικά τώρα οι σειρές 'Πολυκατοικία' και Ολα στον αέρα μάλλον θα μας συντροφεύσουν λένε οι πληροφορίες και την επόμενη σεζόν. Βέβαια πολλές εκπομπές ή σειρές θα τερματίσουν τον κύκλο τους όπως τα 'Αγρια παιδιά' ως τον Μάιο που κατά την γνώμη μας ίσως ήταν η καλύτερη σειρά των τελευταίων ετών και με ουσία στα τηλεοπτικά δρώμενα..
@ΑΝ εχετε 5 λεπτά χρόνο διαβάστε την συγκλονιστική αυτή επιστολή ενός άνεργου συναδέλφου που δημοσιεύετε στο σχετικό ιστολόγιο http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2009/02/blog-post_737.html που διερωτάται μάλιστα: '..Ο ένας συνάδελφος “τρώει τις σάρκες” του άλλου με την ένταση ενός άγριου θηρίου που δεν θηρεύει για να επιζήσει μα για να διασκεδάσει.Όμως απορίας άξιο είναι ό,τι έχουμε ξεχάσει τον κλάδο μας. Τα προβλήματα συσσωρεύονται επικίνδυνα και απειλητικά και εμείς ασχολούμαστε με τα του οίκου μας. Λες και ομφαλός της κοινωνίας είναι οι προσωπικές αντιπαραθέσεις διακοσίων-τριακοσίων δημοσιογράφων. Και εδώ ερχόμαστε στο επίμαχο ερώτημα: Ποιου είδους δημοσιογραφία θέλουμε..'
@ΣΕ μια πρώτη κίνηση προς την κατεύθυνση ενεργοποίησης των θεσμικών οργάνων της κυβέρνησης και του κράτους, για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και του ενημερωτικού προϊόντος, προχώρησαν οι εκπρόσωποι της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ. 'Είναι απαράδεκτο οι αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι να σφυρίζουν αδιάφοροι μπροστά στα πολλαπλασιαζόμενα προβλήματα στον κλάδο των ΜΜΕ, όπως λ.χ. διαπιστώνεται με το επικείμενο κύμα εκβιαστικών απολύσεων στον Ομιλο Alpha, τις αυθαιρεσίες στο STAR, τις όλο και αγριότερες "περικοπές" δεξιά, αριστερά, σήμερα, και, οπουδήποτε αλλού αύριο' αναφέρουν...
@Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. της (Ε.Ι.Ρ.Σ.Π.Δ.Ε.) που προέκυψε από την εκλογική Γ.Σ. της 10ης Φεβρουαρίου 2009. Το σώμα εξέλεξε με μυστική ψηφοφορία ομόφωνα τους : · Πρόεδρος: Μπουλής Σπύρος, Αντιπρόεδρος: Νταβλούρος Σωτήρης, Γεν. Γραμματέας: Καραγεωργόπουλος Γεώργιος, Ειδ. Γραμματέας: Κάνιστρας Αγγελος, Ταμίας: Κλαυδιανός Ανδρέας, Μέλη :Χαραλαμπόπουλος Μιχάλης, Γκίρης Κωνσταντίνος. Το Δ.Σ. προγραμματίζει επισκέψεις στους φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, καθώς και Υπουργεία, Οργανισμούς και άλλες Ενώσεις και Υπηρεσίες.
@Την ερχόμενη Τετάρτη στην αίθουσα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ (Μορκεντάου 1) θα δοθεί το σύνθημα για την έναρξη του προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών που προετοίμασε η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης για τα μέλη της. Στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης θα αρχίσει η δραστηριότητα "Παίζω μαζί σου" για παιδιά ηλικίας 1 έως 2,5 ετών, ενώ μία ώρα αργότερα (19.00) σειρά έχει η δραστηριότητα "Φτιάξε το δικό σου παραμύθι" για παιδιά 3 έως 5 ετών.
@ Για την εισαγωγή της ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα, όλη η αγορά ελπίζει ότι θα χορέψουμε... συρτάκι. Ξεκινήσαμε δηλαδή αργά, αλλά η «ελληνική ψυχή» θα πάει όλο και πιο γρήγορα, πετυχαίνοντας στο τέλος το στόχο που έχει θέσει η Κομισιόν για την ολοκληρωτική μετάβαση στην ψηφιακή μετάδοση τηλεοπτικού σήματος μέχρι το 2012.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχοντας και πολιτικά ελατήρια, επισήμως εκτιμά ότι το «σβήσιμο (switch over)» της αναλογικής μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος στην Ελλάδα θα γίνει κάποια στιγμή μετά το 2010.
@Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 70 χρόνια της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, η Focus Bari πραγματοποίησε έρευνα με θέμα τη διαφήμιση στο ραδιόφωνο. Τι απέδειξαν τα ευρήματα; Μα ότι η διαφήμιση στα ερτζιανά μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό μέσο προβολής. Ένα μέσο, το οποίο μας συντροφεύει, ψυχαγωγεί, ενημερώνει, εξιτάρει τη φαντασία -δεν το αποκαλούν άλλωστε τυχαία «θέατρο του μυαλού»- και -το κυριότερο- είναι το παραδοσιακό μέσο που μας ικανοποιεί περισσότερο από κάθε άλλο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…