Το debate της άχρωμης πολιτικής ζωής του τόπου

@Στο άχρωμο χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ συμμετείχαν πέντε πολιτικοί αρχηγοί, επτά δημοσιογράφοι αλλά πάλι υποβλήθηκαν 35 ερωτήσεις. Και αυτή τη φορά, κανένας αρχηγός είχε δικαίωμα να παρέμβει για να σχολιάσει απάντηση άλλου. Με χαλαρή διάθεση αλλά και ενοχλήσεις κύλησε η τηλεμαχία που μπορει να θύμιζε κλίμα Εθνικών εκλογών αλλά μου φαίνεται ότι άλλα ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί απαντούσαν με άλλο τρόπο αποφεύγοντας την ουσιαστική απάντηση ιδίως σε ότι αφορά τα 2 κόμματα εξουσίας. Αμέσως μετά το τέλος της τηλεοπτικής αναμέτρησης η Κάπα Research πραγματοποίησε δημοσκόπηση για την αξιολόγηση της παρουσίας των πολιτικών αρχηγών από την κοινή γνώμη.
@«Συγκριτικά, ποιος πρόεδρος κόμματος πιστεύετε ότι είχε την καλύτερη πολιτική παρουσία», ένα από τα βασικά ερωτήματα που κλήθηκαν οι τηλεθεατές να απαντήσουν. Η έρευνα περιλαμβάνει σειρά άλλων ερωτήσεων για την παρουσία των πολιτικών αρχηγών στην τηλεοπτική αναμέτρηση.Σύνοψη των αποτελεσμάτων. Oι τηλεθεατές, σύμφωνα με την έρευνα της Κapa Reserch, διέκριναν την πολιτική παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή ως την καλύτερη στη χθεσινή τηλεμαχία. Η πρωθυπουργική παρουσία αναγνωρίσθηκε ως η καλύτερη από το 36,4%. Κατά τους τηλεθεατές ακολούθησε ο κ. Παπανδρέου με 27,7% και ακολούθησαν ο κ. Καρατζαφέρης με 7,7%, η κ. Παπαρήγα με 7,1%
και ο κ. Αλαβάνος με 6,6%.Τα παραπάνω ποσοστά προέκυψαν από ξεχωριστή ερώτηση, η οποία ζητούσε από τηλεθεατές που παρακολούθησαν την τηλεμαχία να επιλέξουν συγκριτικά ποιος πρόεδρος κόμματος είχε την καλύτερη πολιτική παρουσία.
@Το debate των πολιτικών αρχηγών ή (αλλιώς) οι παράλληλοι μονόλογοι δεν είχε κάποια ουσιαστική διαφορά απ' αυτά που είχαν προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια...Οι δημοσιογράφοι που υπέβαλλαν τις ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς προσπάθησαν και (στις περισσότερες των περιπτώσεων) κατάφεραν να στριμώξουν τους πολιτικούς στα "σχοινιά". Φάνηκε, όμως, πως τα 30 δευτερόλεπτα μέσα στα οποία έπρεπε να υποβληθεί η ερώτηση ήταν λίγα. Και οι πέντε δημοσιογράφοι σε κάποιες ερωτήσεις ξέφυγαν απ' τον χρόνο. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα ξέφυγαν αρκετά. Οι πολιτικοί αρχηγοί ήταν πιο πειθαρχημένοι και το 1.5 λεπτό που είχαν την δυνατότητα να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση φάνηκε αρκετό. Η συντονίστρια του debate, Μαρία Χούκλη, ήταν άψογη και όπου οι συνάδελφοι ξέφυγαν απ' τον χρόνο δεν δίστασε να τους κάνει παρατήρηση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, και πέρα απ' όσα αναφέραμε πιο πάνω, κάποια στιγμή το debate πρέπει να αλλάξει μορφή στην χώρα μας. Να σταματήσουν οι παράλληλοι μονόλογοι. Να υπάρχει διάλογος, στη χώρα που γέννησε την Δημοκρατία...
@Τα νούμερα της AGB για την Τετάρτη 27 Μαΐου 2009. Πρώτο το MEGA με 19,4%, δεύτερη η ΝΕΤ με 15,5%, τρίτoς ο ΑΝΤ-1 με 15,1%, τέταρτος ο ALPHA με 11,4% και πέμπτο το STAR με 9,9%.
@Ο Χρήστος Λαμπράκης, πρόεδρος του δ.σ. του ΔΟΛ, μείωσε το ποσοστό του στην εταιρεία στο 30,242% μεταβιβάζοντας 1.660.000 μετοχές. Η πώληση του πακέτου, που αντιστοιχεί στο 2% του μετοχικού κεφαλαίου, έγινε μέσω της συνεδρίασης του Χ.Α. στις 27/5 έναντι 2,71 ευρώ ανά μετοχή ή συνολικά έναντι 4.498.600 ευρώ.
@Οι πωλήσεις των εφημερίδων που διατίθενται επί πληρωμή αυξήθηκαν κατά 1,3% το 2008 σε όλο τον κόσμο και αυτοί που αναγγέλλουν το «θάνατο» του γραπτού Τύπου σφάλλουν, δήλωσε ο Ιρλανδός Γκάβιν Ο'Ράιλι, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Εφημερίδων (WAN).
@Μαζικές απολύσεις και στο αθλητικό τμήμα του ''Έθνους''. Δώδεκα εργαζόμενοι είδαν την πόρτα της εξόδου από την εφημερίδα και η κατάσταση δείχνει να δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο. Μεγάλες εφημερίδες ετοιμάζουν συγχωνεύσεις στα κυριακάτικα και ημερήσια φύλλα των αθλητικών και οικονομικών ενθέτων τους. Αυτό φυσικά μεταφράζεται σε νέο κύμα απολύσεων στο χώρο των μίντια και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ΕΣΗΕΑ είναι ακέφαλη, αφήνει το πεδίο ελεύθερο για τέτοιες κινήσεις και τους εργαζόμενους εκτεθειμένους.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…