'Καρτέλ' και Ευρωεκλογές στα media...

@Μετά από πρωτοβουλία των εκπροσώπων των δημοσιογράφων στα δημοτικά ραδιόφωνα της Αττικής να παραστούν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, για να θέσουν εκ νέου το ζήτημα της επιχειρούμενης μετατροπής των δημοτικών ΜΜΕ σε Ανώνυμες Εταιρίες, ο πρόεδρος της Ένωσης Νικήτας Κακλαμάνης τους δέχθηκε στο γραφείο του προκειμένου να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις των Δημάρχων. Ο κ. Κακλαμάνης και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της ΚΕΔΚΕ διαβεβαίωσαν ότι απόφαση του Δ.Σ. είναι να βρεθεί λύση ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν τα δημοτικά ΜΜΕ με καθεστώς που να είναι συμβατό με το εθνικό και το κοινοτικό δίκαιο. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ μετέφερε επίσης την βούλησή του να μην απολυθεί κανείς δημοσιογράφος και να μην περάσουν τα δημοτικά ΜΜΕ στα χέρια ιδιωτών.
@Καταγγελία για καρτέλ με στόχο τη κατανομή της διαφημιστικής πίττας υπέρ συγκεκριμένων μεγάλων καναλιών έχει υποβάλει από καιρό μικρός, αλλά με… βαθιές τσέπες και μεγάλες φιλοδοξίες καναλάρχης, σύμφωνα με πληροφορίες του “Sofokleous10.gr” που μόνο η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ως αρμόδια αρχή, είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει, η καταγγελία αυτή είναι πολύ πιθανό να έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στις μετέπειτα εξελίξεις στο χώρο των media, επιτρέποντας στον τηλεοπτικό σταθμό που την υπέβαλε να ανατρέψει τους συσχετισμούς, κερδίζοντας μερίδιο στη διαφημιστική πίττα, εις βάρος των καταγγελλόμενων για το σχηματισμό καρτέλ.
@Στην προεκλογική πραγματικότητα προσγειώθηκαν άτακτα τα τηλεοπτικά κανάλια, αναπροσαρμόζοντας τα προγράμματά τους, στα οποία εντάσσουν καθημερινά τις συνεντεύξεις Τύπου των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων και τα, υποχρεωτικής προβολής, 10λεπτα και 2λεπτα των εκλογικών συνδυασμών. Την ίδια ώρα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής «ξεσκονίζουν» το σκηνικό του ενός και μοναδικού debate μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί το βράδυ της 28ης Μαΐου στο φιλόξενο για τους δημοσιογράφους των ιδιωτικών καναλιών 3ο στούντιο της ΕΡΤ. Τις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί ποιοι δημοσιογράφοι θα εκπροσωπήσουν τα κανάλια. Βέβαιοι θεωρούνται οι Μαρία Χούκλη, Νίκος Χατζηνικολάου, Νίκος Ευαγγελάτος και Αιμίλιος Λιάτσος. Από τον Alpha δεν αποκλείεται να λάβει μέρος ο Αντώνης Σρόιτερ ενώ δεν έχει ακόμη αποφασισθεί αν από το Μega θα μετάσχει ο Γιάννης Πρετεντέρης και από τον ΣΚΑΪ ο Αλέξης Παπαχελάς ή η Σία Κοσιώνη.
@Ολοκληρώθηκαν σήμερα με επιτυχία οι εργασίες του 4ου διήμερου Διεθνούς Συνεδρίου της ΕΕΤΤ με θέμα «Ευρυζωνική Σύγκλιση Τηλεπικοινωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης». Το Συνέδριο προσέλκυσε το ενδιαφέρον εκπροσώπων διεθνών Ρυθμιστικών Αρχών, διεθνών και εθνικών φορέων με αρμοδιότητες στους τομείς των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στελεχών της ευρωπαϊκής και εγχώριας τηλεπικοινωνιακής αγοράς και αγοράς Μ.Μ.Ε., δημόσιων οργανισμών, καθώς και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας. Η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου (Πέμπτη 21 Μαΐου), με κεντρικό ομιλητή τον κ. Αναστάσιο Νεράντζη, Γ΄Αντιπρόεδρο της Βουλής, ήταν αφιερωμένη στις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προκύπτουν από τη σύγκλιση και στα νέα μοντέλα ψηφιακής τηλεόρασης και διαδικτύου στο περιβάλλον της σύγκλισης.
@Όροι, προϋποθέσεις και χρόνος προβολής κατά την προεκλογική περίοδο των πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων, που εκπροσωπούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τους δημόσιους και ιδιωτικούς ενημερωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης καθώς και τους φορείς παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών κάθε μορφής, στις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2009 για την ανάδειξη των Ελλήνων Αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…