Αθλητικά δικαιώματα και τέλος η έρευνα για την AGB

@Στο αρχείο άλλη μια εισαγγελική έρευνα – αυτή της Ελένης Τουλουπάκη, για τη μέτρηση τηλεθέασης. Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ στις κυριακάτικες εφημερίδες για το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης, ο διευθύνων σύμβουλος της AGB, Γ. Αναστάκος δηλώνει στο “Βήμα της Κυριακής” πως “τα όσα ανέφερε ο κ. Λασκαρίδης << δεν ισχύον διότι οι δικαστικές έρευνες έχουν ολοκληρωθεί με δύο βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών, τα οποία και έθεσαν την υπόθεση στο αρχείο”>>.
@Τις επιπτώσεις από τη συμφωνία της ΕΡΤ με τη Walt Disney εξετάζουν οι ανεξάρτητοι παραγωγοί για τον κλάδο τους. Οι δύο διαδοχικές συμφωνίες της κρατικής ραδιοτηλεόρασης με το αμερικανικό στούντιο ανήλθαν, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο Alter («Ζούγκλα»), περίπου στο ποσόν των 60 εκατ. ευρώ. Για το κόστος της σύμβασης είχε απαντήσει το 2006 η διοίκηση της ΕΡΤ σε ερώτηση του Σ. Ματζαπετάκη, αναφέροντας πως «κατέληξε στην υπογραφή τριετούς συμφωνίας μισθώσεως προγράμματος για τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 και ΣINE+ της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, συνολικής διάρκειας 3.634". Αυτά σχολιάζει το χθεσινό 'Παρόν'.
@«Ο κρίσιμος τομέας για την ανάπτυξη της χώρας, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, χρήζει μεγάλων αλλαγών» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης σε συνάντηση που είχε πρόσφατα με δημοσιογράφους προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα της άτυπης συνόδου στο Μάλμοε της Σουηδίας με αντικείμενο την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
@Μπροστά στην συνεχή ασυνέπεια της Διοικήσεως του δημοτικού ραδιοσταθμού Πειραιά (Κανάλι 1) που έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές μισθών, καθώς και στις άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, το ΔΣ της ΕΤΕΡ αποφάσισε την κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργιακής κινητοποίησης στον εν λόγω ραδιοσταθμό για την Παρασκευή 25ης Σεπτεμβρίου 2009 και από τις 6.00 το πρωί έως τις 6.00πμ του Σαββάτου 26ης Σεπτεμβρίου 2009.
@Πολυδιάσπαση των αθλητικών δικαιωμάτων στην ελληνική αγορά φέρνουν οι τελευταίες αλλαγές με τις συμφωνίες της Nova και του ΣΚΑΪ στο μπάσκετ και τη σταδιακή απόσυρση της ΕΡΤ από την αγορά, που συμπίπτει με την πολιτική αλλαγή και τη μετακίνηση του Χρ. Παναγόπουλου από την Αγία Παρασκευή στο Νέο Φάληρο. Η Nova εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο στις μεταδόσεις, έχοντας τις 14 ομάδες της SuperLeague (συμφωνία ως το 2012), με 5 μεταδόσεις κάθε Κυριακή, και επιπροσθέτως διαθέτει τα δικαιώματα του Champions League και του UEFA Europa League, των αγώνων στους οποίους δεν υπάρχει ελληνική συμμετοχή.
@Το σύνολο των πνευματικών δημιουργών, των ερμηνευτών -εκτελεστών και παραγωγών πνευματικών έργων, συσπειρώνονται, ευθυγραμμίζονται και κινητοποιούνται για την προστασία των πνευματικών έργων στο διαδίκτυο μέσω των 14 Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων που τους εκπροσωπούν. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούν συνέντευξη Τύπου, την ερχόμενη Δευτέρα 30.11.2009, με θέμα τη μη νόμιμη χρήση και εκμετάλλευση των πνευματικών έργων και των προϊόντων πολιτισμού στο διαδίκτυο.
@Περίπου 45 χιλιάδες φύλλα έπεσε η εφημερίδα Βετο που δεν κατάφερε να κρατηθεί πάνω από τις 100.000 φύλλα, ενώ πτώση πολύ μικρότερη βέβαια της τάξης των 15 χιλιάδων φύλλων, είχε και ο νέος Ελεύθερος Τύπος. Πρώτο εξακολουθεί να είναι με πολύ μεγάλη κυκλοφορία το ΘΕΜΑ, το οποίο κυμαίνεται περίπου στις 200.000 φύλλα. Το θέμα είναι ότι πλέον οι προκλητικοί τίτλοι δεν μαγνητίζουν το κοινό και οι απώλειες είναι αναμενόμενες. Αντίθετα ο Ελεύθερος Τύπος φαίνεται να επανακτά το κοινό που είχε όταν κυκλοφορούσε επι εποχής Αγγελοπούλου. Καλή ήταν η εικόνα για το Κυριακάτικο φύλλο που την περασμένη εβδομάδα κινήθηκε κοντά στα 45.000 φύλλα πανελλαδικά και έπεται η ανάλογη συνέχεια. Φυσικά έχουμε δρόμο ακόμα να διανύσουμε....

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…