Το Οικονομικό τσουνάμι στον Κυριακάτικο Τύπο

@ME τα σκληρά οικονομικά δεδομένα και το μέλλον της Οικονομίας ασχολείται εκ νέου ο Κυριακάτικος Τύπος με αποκαλύψεις και φυσικά το τσουνάμι φορολόγησης που έρχεται. Πρώτο και καλύτερο 'το Βήμα' που αναφέρει στο κύριο θέμα του ότι 'Διατροφικό σκάνδαλο στα χέρια του ΕΦΕΤ-Βόμβες και μαιμούδες στο τραπέζι μας με νοθευμένα και αλλοιωμένα τρόφιμα'. Ενω για την οικονομία γράφει ότι θα βιώσουμε 'Λιτότητα 3 ταχυτήτων στην χώρα μας'.
@Τώρα να δούμε την 'Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία' που υποστηρίζει ότι 'Πρόσθετα μέτρα για να πεισει την Ε.Ε. ότι θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της ψάχνει ως τα μέσα Ιανουαρίου η Κυβέρνηση-Τρέχουν και δεν φτάνουν-Αγώνας δρόμου εν μέσω υποβαθμίσεων, διεθνών πιέσεων και εσωκομματικών τριβών'. Με άλλο άρωμα τιτλοφορεί ο 'Ελεύθερος Τύπος΄ που αναφέρει ότι 'Τρείς μήνες ΠΑΣΟΚ με φθορά τριετίας-Τα 10 εκρηκτικά δίδυμα της Κυβέρνησης-Ηδη συζητούνται οι πρώτοι υποψήφιοι προς αποχώρηση στον επόμενο ανασχηματισμό-Ποιοι αρχίζουν να φτασιδιώνουν την εικόνα τους'.
@Οικονομικός ο κύριος τίτλος στο 'Εθνος' που αναφέρει ότι 'Δημόσιο: οι μισθοί δεν κόβονται, τα επιδόματα ψαλιδίζονται- Ιρλανιδικό κουστούμι απο την πίσω πόρτα μετά την πίεση των αγορών και περικοπές ανώτατου επιπέδου- Συνταγή 'Δημοσίου' και για τους βουλευτές μας'.
Ακολουθεί η 'Καθημερινή' που εξηγεί στο κύριο θέμα της ότι 'Οι 30 κρίσιμες ημέρες για οικονομία και τράπεζες-έρχονται νέες αξιολογήσεις, πιέσεις απο Ε.Ε. και διγλωσσία απο την Κυβέρνηση'.
@Να δούμε τώρα τον 'Αδέσμευτο Τύπο' που υπερθεματίζει γράφοντας ότι 'Συνταξιούχοι και μισθωτοί δεν θα πληρώνουν πάντα το μάρμαρο-Σαφάρι για καρτέλ μαύρου χρήματος-Κοσκινίζουν για φοροδιαφυγή μηδενικές δηλώσεις σε έχοντες και κατέχοντες σε αγορά πολυτελών αυτοκινήτων- Σε ποιές περιοχές δουλεύουν τα πλυντήρια'. Να δούμε την 'Απογευματινή' που έχει υπέρτιτλο 'Τι θα ισχύσει για άνδρες και γυναίκες σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα-7 αλλαγές σε συνταξιοδότηση το 2010-οι πρώτες 100 ημέρες σε χαμηλο βαρομετρικό'.
@Ας αφουγκραστούμε το 'Παρόν Κυριακής' που αποκαλύπτει ότι 'Στρώνει το χαλί για τη λυπητερή ο Παπακωνσταντίνου-Εμφύλιος για τα μέτρα στο ΠΑΣΟΚ-Μαζευουν υπογραφές για να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο' και γράφει πόσα εκ. Ευρώ εισέπραξε νόμιμα ο Αραπογλου! Με ένα πηχαίο τίτλο έρχεται η 'Real News' που εμφανίζει ότι 'Μεγαλοκαταθέτες μεταφέρουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό-5 δις έφυγαν μετά τις εκλογές-Ενω η Κυβέρνηση εξαγγέλει νέα φορολογικά μέτρα, σηκώνουν καταθέσεις απο ελληνικές τράπεζες'.
@Να συνεχίσουμε με το 'Veto' που έχει κεντρικό του θέμα 'Ντοκουμέντο, έτσι κάλυψε ο Ζαγοραινός τους Γάλλους που τα πήραν χοντρά-Το πόρισμα βόβμα του Αντισαγγελέα για την Siemens-Γιατί δεν αναφέρθηκαν οι δωροδοκίες για το C4..'. Σειρά έχει το 'πρώτο Θέμα' που καταγράφει με κεντρικό θέμα ότι 'Πλάνο Β λόγω διεθνών πιέσεων-Τέλος στην επιστροφή φόρου για 5 χρόνια-1,4 εκ. δικαιούχοι ΘΑ τα πάρουν πίσω έντοκα απο την Εφορία το 2014-Μέχρι 9% μείωση μισθών στο Δημόσιο απο τα επιδόματα- Διπλάσια τεκμήρια σε ελεύθερους επαγγελματίες'.
@Τέλος διαφορετικό το θέμα απο 'το Αρθρο' που αναφέρει ότι 'η Κυβέρνηση αδυνατεί να λάβει επιβεβλημένες αποφάσεις-Συγκυβέρνηση η μόνη διέξοδος-Να επιμεριστεί το πολιτικό κόστος για να γλυτώσει η χώρα από την χρεωκοπία'.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…