Οικονομία και Προυπολογισμός στον Κυριακάτικο Τύπο

@Ο εορταστικός Κυριακάτικος Τύπος μεταφέρει την ατμόσφαιρα της οικονομίας αλλά και την είδηση της απώλειας του Χρ. Λαμπράκη για δικούς του λόγους η κάθε εφημερίδα και ιδίως όσες ανήκουν στο συγκρότημά του. Εξάλλου λόγω αργιών τα θέματα στον Τύπο ποικίλουν όπως το 'Βήμα' που γράφει σήμερα 'Η ζωή ενός μύθου- Τι αφήνει πίσω του ο μεγάλος Ελληνας' τιτλοφορεί η εφημερίδα. Η 'Καθημερινή' υποστηρίζει ότι έρχονται' Πρώτα μέτρα με σφραγίδα Κομισιόν και ΔΝΤ- Εξι νέες φορολογικές ρυθμίσεις και περικοπές των επιδομάτων' ενώ για την ημέρα αναφέρει 'Χαρά νέας ζωής, θάρρος για τα επερχόμενα'.
@Προβλέψεις κάνει ο 'Ελεύθερος Τύπος' που αναφέρει ότι 'Πάγωμα μισθών και στον ιδιωτικό τομέα-Τα πέντε σενάρια των διαπραγματεύσεων-Γραμμή Παπακωνσταντίνου για τις αμοιβές το 2010-Απο τους Δίδυμους Πύργους στο οικονομικό κράχ'. Αλλη όψη βλέπει το 'Εθνος' που εξηγεί ότι 'Η υπερβολική πολυφωνία ενόχλησε και έρχονται μέτρα...Σχέδιο ανασύνταξης Κυβέρνηση δια χειρός Παπανδρέου- Το σύμφωνο συμβίωσης Πάγκαλου και Παμπούκη με άτυπο Διευθυντήριο'.
@Οικονομικό το πρώτο θέμα απο την 'Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία' που έχει υπέριτλο 'Ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες με βάση τις δαπάνες διαβίωσης θα ισχύσει το 2010-Νέα τεκμήρια φορολόγησης-Θα υπολογίζονται τα έξοδα συντήρησης για γραφείο, σπίτι κλπ'. Σημαντικό το πρωτοσέλιδο απο 'Το Παρόν' που υποστηρίζει ότι 'Με την χρήση ιθαγένειας σε παιδία μεταναστών με διαδικασίες εξπρές- Ανοίγουν κερκόπορτα- Και γίνεται η Ελλάδα κράχτης παράνομων μεταναστών ενώ αλλοιώνεται ο εθνικός ιστός σε καιρούς που διακυβεύονται τα εθνικά μας δίκαια'.
@Σε ρυθμούς γαλάζιους κινείται η 'Απογευματινή' που υπογραμμίζει ότι 'Ο Αντώνης Σαμαράς με τολμηρές αποφάσεις και εφαρμόσιμες λύσεις δείχνει τον δρομο για την έξοδο απο την κρίση- Δίνει όραμα και κέρδισε τις εντυπώσεις ο αρχηγός της ΝΔ στη συζήτηση για τον Προυπολογισμό'. Ακολουθεί το 'Πρώτο Θέμα' που λέει ότι 'Απίστευτη πρόκληση την ώρα που ο Γιώργος μιλούσε για λιτότητα-Ιπτάμενοι και σπάταλοι με έξοδα της Βουλής-Πριβέ πτήση στη Θεσσαλονίκη για 30 βουλευτές αφού ψήφισαν τον Προυπολογισμό για φόρους στον απλό λαό'.
@Να δούμε τώρα το 'Veto' που αποκαλύπτει ότι 'Με τόνο δραματικό ο Ανδρέας Λοβέρδος προειδοποιεί για το επερχόμενο τσουνάμι- Θα χυθεί αίμα για μισθούς και συντάξεις- οι 14 μισθοί υπάρχει περίτπωση να γίνουν 10-Δεν θα συνδέσω το όνομά μου με την καταστροφή' αναφέρει στην συνέντευξή του. Νέα όμως και απο την 'Real News' που έχει κεντρικό θέμα 'Ο Αντώνης Σαμαράς ανοίγει τα χαρτιά του-Αλλάζω τα πάντα-Οχι στις λεπτές ισσοροπίες και ναι στις θαραλλές πρωτοβουλίες-μιλάει για όλους και για όλα'.
@Τέλος 'το Αρθρο' γράφει ότι 'Φοροεπιδρομή στις επιχειρήσεις-Χαριστική βολή στην αγορά απο το φορολογικό σαφάρι που έρχεται'. Τέλος η 'Αυριανή' γράφει ότι 'Τέλος η περιόδος χάριτος για την Κυβέρνηση'.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…