Πρόεδρος στη ΕΣΗΕΑ και ανακατατάξεις στην ΕΡΤ

@ΕΧΟΥΜΕ παρατηρήσει ότι όλες οι σατυρικές εκπομπές απο τον Λαζόπουλο μέχρι το Ράδιο Αρβύλα χρησιμοποιούν υλικό όχι τόσο απο την πολιτική επικαιρότητα αλλά όπως έχετε διαπιστώσει απο τις...καρικατούρες και τις εκπομπές της Ελληνικής τηλεόρασης σε σημείο μάλιστα τα καρφώματα και τα ξεκατινιάσματα να είναι έκδηλα. Απο την στιγμή που σατυρίζονται απο παρουσιαστές μέχρι προσκεκλημένοι αλλά και τα αστεία της τιβι -κάποιοι απο αυτό βγάζουν αρκετό χρήμα- αναρωτιόμαστε να τελικά η Ελληνική TV αποτελεί την μεγαλύτερη κατίνα της χώρας. Αλοίμονο στους πολιτικούς μας...
@Πρώτος έκοψε το νήμα της τηλεθέασης στην βραδινή ενημερωτική ζώνη ο Νίκος Χατζηνικολάου και η εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο».Σε απόλυτους αριθμούς τηλεθεατών την εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου παρακολούθησαν 597.733 τηλεθεατές, ενώ δεύτερος ήταν ο «Κίτρινος Τύπος» με 470.129 τηλεθεατές. Στην τρίτη θέση της τηλεθέασης σύμφωνα με την AGB βρέθηκε ο Γ. Πρετεντέρης και η «Ανατροπή», την οποία παρακολούθησαν 360.402 τηλεθεατές.
@Έτσι την Παρασκευή 1.800.000 κάτοικοι της χώρας, το 12% του πληθυσμού, θα απολαμβάνουν ψηφιακό σήμα, το οποίο σημαίνει σταθερή ποιότητα λήψης, μεγαλύτερη ευκρίνεια και καλύτερο ήχο.Το αναλογικό σήμα στις περιοχές που μέχρι σήμερα εξυπηρετούνταν από το κέντρο αναμετάδοσης στο Φιλίππειου, θα χαθεί και γι αυτό οι κάτοικοι θα πρέπει να προμηθευτούν νέο αποκωδικοποιητή τύπου MPEG 4.
@Οκτώ μήνες μετά τις εκλογές όπου η ΕΣΗΕΑ αδυνατούσε να εκλέξει Πρόεδρο και Διοικητικό Συμβούλιο, γεγονός που εξέθετε τον δημοσιογραφικό κλάδο, η ΕΣΗΕΑ κατέληξε επιτέλους(!) έστω και σε μία προσωρινή λύση.Πρόεδρος: Π. Σόμπολος,Γ. Γραμματέας: Α. Νταβανέλλος, Α’ Αντιπρόεδρος: Ν. Νταουντάκη,Ταμίας: Δ. Κουμπιάς,Β’ Αντιπρόεδρος: Ε. Μαγιάση. Το πρώτο 10ήμερο του Μαρτίου θα γίνει τακτική Γενική Συνέλευση και τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου εκλογές.
@Ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπίτσης ανέλαβε προσωρινά τον δημοσιογραφικό συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ.Ο κ. Μπίτσης εργάζεται στην ΕΡΤ από το 1987 και έχει διατελέσει διευθυντής Σύνταξης Ειδήσεων και Ενημέρωσης στη ΝΕΤ από το 2002 και διευθυντής σύνταξης στην ΕΡΤ – Ψηφιακή , την περίοδο 2006-2007.
@Επιτέλους και πάλι στίχος ελληνικός! Με στίχο ελληνικό θα διεκδικήσουν τα τέσσερα από τα δέκα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στα μέσα Μαρτίου στην Αθήνα, το εισιτήριο για την 55η EUROVISION που θα γίνει στο Όσλο της Νορβηγίας.
@Οσοι περιμένατε το Λάκη Λαζόπουλο στις 19 του μήνα στον ALPHA ατυχήσατε. Το πρώτο ''Αλ τσαντίρ'' της χρονιάς που μπήκε πριν από λίγες ημέρες δεν θα προβληθεί στις 19 αλλά στις 26 του μήνα τελικά, χωρίς όμως αυτό να σηματοδοτεί κάτι. Απλά ο καλλιτέχνης έκρινε ότι θα ήταν καλύτερα -λόγω του φορτωμένου προγράμματός του στο θέατρο-να κάνει πρεμιέρα για το 2010 εκείνη την ημέρα. Ωστόσο και ο Φεβρουάριος θα είναι ''κουτσουρεμένος'' όσον αφορά την προβολή των εκπομπών του καθώς θα μεταδοθούν μόνο δύο ή μπορεί και ένα ''Τσαντίρι'' τελικά.
@Στην κατηγορηματική διάψευση της φημολογίας περί αποχωρήσεως του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Alter, Κωνσταντίνου Γιαννίκου, προχώρησε η διαχειρίστρια εταιρεία Ελεύθερη Τηλεόραση, με ανακοίνωσή της στο Χ.Α.
@Με περικοπές σε δύο φάσεις, συνολική αναδιάρθρωση προγράμματος και αξιολόγηση του συνόλου του προσωπικού -συμπεριλαμβανομένων και των μάνατζερ-, προχωρά πλέον η ΕΡΤ με στόχο την αναβάθμιση. Aυτό μεταξύ άλλων ανέφερε χθες ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στους δημοσιογράφους, της καταγραφής και του απολογισμού των πεπραγμένων των πρώτων μηνών της νέας διακυβέρνησης σε σχέση με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…