Το θαύμα του Ελληνικού cinema στα MME

@Κοίτα να δεις που σε καιρούς απόλυτης κυριαρχίας του χολιγουντιανού σινεμά των μπλοκμπάστερ, που έχει «σβήσει» πολλές κινηματογραφίες μεγάλων και ισχυρών ευρωπαϊκών χωρών, ο ελληνικός κινηματογράφος όχι μόνο επιβιώνει, αλλά σκίζει στα ταμεία! Πρόσφατο παράδειγμα, η «Νηsos» του Χρήστου Δήμα, που μόνο τις πρώτες πέντε μέρες προβολής της έφθασε πανελλαδικά τα 168.528 εισιτήρια! Προσθέστε και τις 300.000 της «Κληρονόμου» Σμαράγδας Καρύδη, τα 200.000 της «Ψυχής βαθιάς» του Παντελή Βούλγαρη, τα 180.000 της φάρσας «Στο βάθος κήπος» του Κλεάνθη Δανόπουλου, τα 50.000 του «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου, άλλα τόσα της «Ακαδημίας Πλάτωνος» του Φίλιππου Τσίτου...
@Μετά τον Νίκο Καρβέλα, θα δούμε στην κριτική επιτροπή του νέου talent show του Alpha «Greek Idol» την… μαέστρο Ευγενία Μανωλίδου; Έτσι θέλουν οι φήμες, λίγες μέρες πριν από ο Alpha ανακοινώσει τα ονόματα των κριτικών στο show, που ξεκινάει τον Μάρτιο…
@Γίνεται φανερή η επικράτηση του ξένου τραγουδιού στο ελληνικό ραδιόφωνο. Από τα 20 κομμάτια, μόνο τα 8 είναι ελληνικά και τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις του Top 20. Είναι η στροφή των εγχώριων ραδιοφώνων προς το ξένο ρεπερτόριο, για την οποία έχουμε μιλήσει και παλιότερα. Πολλοί από τους σταθμούς που παλιά έπαιζαν αποκλειστικά ελληνική μουσική -Λάμψη 92,3, Sfera 102,2 κ.α.- προσθέτουν ξένα τραγούδια στο ρεπερτόριό τους.
@Οι συμβάσεις των εργαζόμενων στην κρατική τηλεόραση υπογράφηκαν και από το ερχόμενο Σάββατο 16 Ιανουαρίου ξεκινούν κανονικά και σταδιακά όλες οι εκπομπές που ηταν σε...αναμονή για την έναρξη τους από τον περασμένο Οκτώβριο. Αναφερόμαστε στις εκπομπές ''Υγεία για όλους'' που ξεκινά το Σάββατο 16 Ιανουαρίου ενώ ακολουθεί το ''Εχει γούστο'' με τη Μπήλιω Τσουκαλά τη Δευτέρα 18.
@Πρεμιέρα είχαν την Τετάρτη στον ΑΝΤ1 δύο νέες σειρές, το «Κος και Κα Πελς» με τον Μιχάλη Μαρίνο και την Άντα Λιβιτσάνου και η «Ονειροπαγίδα» με τη Μαρία Σολωμού και τον Γιώργο Καραμίχο. Οι δύο κωμωδίες του ANT1 στην πρώτη τους ημέρα προβολής πήγαν αρκετά καλά, με τα μηχανάκια της AGB να δείχνουν για την μεν «Ονειροπαγίδα» να αγγίζει στο σύνολο το 17% και στα νεανικά το 20,3% για τους δε «Κο και Κα Πελς» το 18,1% στο σύνολο και το 24,6% στις νεαρές ηλικίες.
@Νέο, ιδιαίτερα ενδιαφέρον τοπίο διαμορφώνεται πλέον στα ελληνικά ΜΜΕ, με νέους παίκτες να «αναδύονται» στην επιφάνεια του πεδίου των media. Η πρόσφατη ύφεση στην αγορά προκάλεσε αρκετά προβλήματα σε εταιρείες του κλάδου, πράγμα που άνοιξε με τη σειρά του την «πόρτα» σε επενδυτές που εδώ και αρκετό καιρό επιθυμούσαν να αποκτήσουν κεντρικό ρόλο στη μιντιακή σκηνή της χώρας. Στην ΝΕΠ Εκδόσεις, ανήκει πλέον -και τυπικά, μετά τις σχετικές επίσημες ανακοινώσεις των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων- ο τίτλος του ταχύτερα αναπτυσσόμενου νεοεισερχόμενου μετόχου στο χώρο των ΜΜΕ.
@Την παρουσίαση των τηλεοπτικών βραβείων «TV ΕΘΝΟΣ» θα αναλάβει η Πόπη Τσαπανίδου, σύμφωνα με συνέντευξη του Αντώνη Πρέκα. Η τηλεοπτική βράβευση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου και θα μεταδοθεί από την συχνότητα της ΕΡΤ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…