Αλλαγές στα εκδοτικά συγκροτήματα και την TV

@Στην οικογένεια Βαρδινογιάννη θα περάσει η προεδρία του Mega. Ο γιος του Βαρδή, ο Γιώργος, ως τώρα αντιπρόεδρος, θα αναλάβει τη θέση του προέδρου του καναλιού στη θέση του αποθανόντος Χρήστου Λαμπράκη, όπως είχαμε γράψει στο προηγούμενο φύλλο. Στη νέα εποχή του Mega, τουλάχιστον σύμφωνα με τις συζητήσεις που έχουν γίνει, αντιπρόεδροι θα είναι ο Σταύρος Ψυχάρης και ο Φώτης Μπόμπολας, που ήδη κατέχει τη μία από τις δύο θέσεις. Διευθύνων σύμβουλος παραμένει ο αδιαμφισβήτητος Ηλίας Τσίγκας. Οι πρώτες πληροφορίες διασταυρώθηκαν για το θέμα και απο το 'Παρόν'.
@Μια δεκαετία αρχίζει, χωρίς να σημαίνει ότι αφήνει πίσω της όσα μάς ταλαιπώρησαν τηλεοπτικά τα περασμένα χρόνια. Τα ριάλιτι μεταλλάχθηκαν σε real life προγράμματα και μοιάζουν αποφασισμένα να κάνουν κατάληψη στην οθόνη μας αλλάζοντας το σπίτι, το ξενοδοχείο, την οικογενειακή μας κατάσταση ή, τέλος πάντων, ό,τι έχει εύκαιρο ο καθένας. Ελληνικές σειρές βγαίνουν από τη ναφθαλίνη και ξεσκονίζονται όπως όπως για να φαντάζουν ολοκαίνουργιες, οι αντίστοιχες ξένες έρχονται για να μας βάλουν και πάλι τα γυαλιά, ενώ αν τα καταφέρουμε ως τον Μάιο θα πάμε Γιουροβίζιον και ως τον Ιούνιο θα πάμε Μουντιάλ.
@Εγινε τελικά χθες, 4 Ιανουαρίου, μετά πολλών αναβολών το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ. Στα προς συζήτηση θέματα περιλαμβάνονται και οι αποκλειστικές συμβάσεις στην κρατική ραδιοτηλεόραση και εκεί θα φανεί αν οι γενικοί διευθυντές της ΕΡΤ έχουν αντιληφθεί τη νέα πολιτική της κυβέρνησης για μειώσεις κατά 10%. Κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού την περασμένη βδομάδα και υπό την πίεση της δημοσίευσης της λίστας με τους μισθούς της ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων είπε για την κρατική ραδιοτηλεόραση πως «σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να χορηγούνται αυξήσεις σε υψηλόμισθους ούτε και να συντηρούνται προνόμια και μισθολόγια για τα ''golden boys'', όπως και οι απαράδεκτοι υψηλοί μισθοί στελεχών όπως της ΕΡΤ».
@Η κατάργηση μίας έκδοσης από τις επτά συνολικά της εβδομάδας είναι ένα από τα σχέδια που εξετάζουν για το απώτερο μέλλον οι εκδότες. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, υπάρχει μια πρώτη συζήτηση μεταξύ των ενδιαφερομένων για κατάργηση του σαββατιάτικου φύλλου εφόσον η κρίση στον Τύπο κλιμακωθεί και αν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διανομής των εφημερίδων.
@Μορφή χιονοστιβάδας έλαβαν χθες οι εξελίξεις στην «Ελευθεροτυπία», μετά τη διαρροή πληροφοριών για εκτεταμένες και πολυδιάστατες κινήσεις εξορθολογισμού της λειτουργίας της εταιρείας, σε μια προσπάθεια να συγκρατηθούν τα έξοδα και οι ζημίες, τα οποία, όπως αναφέρουν ανεπίσημες πληροφορίες, έχουν ανέλθει σε υψηλά επίπεδα στο κλείσιμο του έτους.
@Στις 29 Μαΐου το 2010 οι θαυμαστές του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού της Γιουροβίζιον θα στρέψουν το βλέμμα τους στο Όσλο της Νορβηγίας όπου θα μας περιμένει ο νεαρούλης με το βιολί και το όμορφο παραμύθι του (FAIRYTALE)…Πάντως ο φετινός διαγωνισμός όσον αφορά τα εγχώρια, τα δικά μας, δεν θα έχει το γκλάμουρ των προηγούμενων χρόνων όπως τα ζήσαμε με την Έλενα Παπαρίζου, την Άννα Βίσση, την Καλομοίρα και τον Σάκη Ρουβά...Να δούμε τι θέση θα πάρουμε φέτος...

2 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…