Απώλεια τζίρου στα μεγαθήρια και αθλητικό μέλλον

@ΚΑΠΟΤΕ όλα ήταν ωραία καλά. Μέσα σε μία χρονιά χάθηκε τζίρος 100 εκατ. ευρώ. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών ΜΜΕ το 2009 έφτασε τα 730,291 εκατ. ευρώ, έναντι 839,367 εκατ. ευρώ το 2008. Οπως επιβεβαίωσε και το 'Παρόν' ουσιαστικά, μόλις δύο εισηγμένες έχουν κέρδη: το Alter με 400.000 ευρώ (κέρδη 2,7 εκατ. ευρώ το 2008), που όμως είναι μια επιχείρηση με υψηλές υποχρεώσεις, και οι Τεχνικές Εκδόσεις με μόλις 40.000 ευρώ (κέρδη 529.000 ευρώ το 2008). Κατά τα άλλα, όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις έχουν ζημίες, με τη Χ. Κ. Τεγόπουλος να καταγράφει απώλειες 18 εκατ. ευρώ τη χρονιά που πέρασε...
@Ζημιογόνοι δείχνουν και οι 19 περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ. Με λειτουργικό κόστος 1.589.548 ευρώ κάθε χρόνο, έχουν συνολικά έσοδα ύψους 355.374 ευρώ, απασχολώντας 405 εργαζομένους, μόνιμους και συμβασιούχους, και παράγοντας κάθε εβδομάδα 986 ώρες προγράμματος, όταν ο συνολικός προϋπολογισμός της ΕΡΑ φτάνει τα 15 εκατ. ευρώ.
@Παρέμβαση της «Καθημερινής» στο «τσουνάμι» που έρχεται στα media. Ο Αλέξης Παπαχελάς σε άρθρο του για τη «»φούσκα» των μέσων ενημέρωσης» υπογραμμίζει πως «αυτό που απομένει να δούμε και στον χώρο των ΜΜΕ είναι α) πόσο ανώμαλη θα είναι η προσγείωση και με τι κόστος για ανθρώπους που εργάζονται σε αυτά και β) πόσο η κυβέρνηση και το κράτος θα επιβάλουν κανόνες και νόμους έτσι ώστε να βγούμε τουλάχιστον από την κρίση με έναν μικρότερο, αλλά και πιο υγιή κλάδο».
@Τη συμμετοχή τους στη διανομή των κρατικών διαφημιστικών κονδυλίων στα περιφερειακά Μέσα ζητούν οι διαφημιστικές εταιρείες της Βόρειας Ελλάδας, προτείνοντας στην κυβέρνηση αλλαγή του νόμου! Όπως προκύπτει από την επιστολή που έστειλε η Ένωση Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Βορείου Ελλάδος (ΕΕΔΕΒΕ) στους υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, οι διαφημιστικές ζητούν να κατατεθεί τροπολογία που θα αλλάζει τον νόμο για τη διανομή του 30% των διαφημιστικών προγραμμάτων του Δημοσίου...
@Νέα πρωτοβουλία στο χώρο των συμβασιούχων οργανώνεται, όπως μας ενημερώνει mail που ήρθε στη σελίδα μας:Έμειναν 3 μήνες μέχρι τη λήξη των συμβάσεων έργου. Κανείς δε μας δίνει μια σαφή απάντηση για το τι θα γίνει.Καλούμε όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους της ΕΡΤ Α.Ε. σε ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη 8/4 στις 14.00 στο Στούντιο Ε.
@Το Μ. Σάββατο (3/4) κυκλοφόρησαν οι κυριακάτικες εφημερίδες και όπως ήταν φυσικό λόγω της εξόδου του Πάσχα οι κυκλοφορίες στην Αθήνα ήταν σε χαμηλά επίπεδα. Την πρωτιά την πήρε το «Πρώτο Θέμα» έστω και για λίγα φύλλα από την «Καθημερινή».
@Επιστροφή στα πόστα τους για τους παρουσιαστές των πρωινάδικων μετά τις διακοπές του Πάσχα και σύμφωνα με την AGB πρώτοι και πάλι τερμάτισαν οι Καραμεροχαριτάτοι με 17,5%. Η… μαυρισμένη Ελένη Μενεγάκη ήταν δεύτερη με 15,8%, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκαν και πάλι οι… «Πεντάμορφοι» του MEGA με 12,5%.
@Η απουσία του Βίκτωρα Ρέστη από το προσκήνιο λένε οι γνωρίζοντες τον εφοπλιστή που ελέγχει ένα μικρό μέρος των εγχώριων ΜΜΕ υποδηλώνει ότι κάτι ετοιμάζει. Οι άνθρωποι του περιβάλλοντος του τονίζουν ότι όταν πρόκειται να πάρει σημαντικές αποφάσεις απομονώνεται προκειμένου οι επιρροές από εξωτερικούς παράγοντες να μην τον επηρεάζουν. Λέγεται ότι αυτή την περίοδο θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις του, κυρίως όμως για την σχέση του με τον ΔΟΛ και τον Σταύρο Ψυχάρη συμφωνα με το enimerosi24.gr
@«Αν ο Ολυμπιακός δεν θέλει, η ΕΡΤ δεν θα σπάσει τη σύμβαση» Η φράση αυτή ανήκει σε στέλεχος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης απαντώντας στο ερώτημα για την τακτική που θα ακολουθήσει η ΕΡΤ την επόμενη χρονιά. Η θέση αυτή σε συνάρτηση με τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις της ΠΑΕ με τη Forthnet/NetMed , που λέγεται ότι έγιναν, δημιουργούν την αίσθηση πως δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη σχέση ΕΡΤ- Ολυμπιακού.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…