Το χρέος του Ραδιοτηλεοπτικού φρενοκομείου...

@ΓΙΑ το χρέος που πληρώνουμε ως Δημοκρατία αλλά και σκληρή κριτική στην πολιτική διαχείριση της χώρας προέβη ξανά απο την σατυρική του εκπομπή ο Λαζόπουλος παρά το γεγονός ότι απέναντί του..είχε να αντιμετωπίσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα στο Μεγάλο Κανάλι. Ωστόσο στα νούμερα εκτοξεύθηκε εκ νέου κριτικάροντας το χρέος που όλοι γνώριζαν ότι παραλαμβάνουν αλλά έκαναν...την πάπια ενώ απο την κριτική του δεν διέφυγε και το Ε.Σ.Ρ. σχετικά με την 'υποβάθμιση προγράμματος' δείχνοντας βίντεο με την άφιξη της Τζούλιας στην Βουλή των Ελλήνων και την επιστολή της στον Πρωθυπουργό...Τελικά θα συμφωνήσουμε ότι είμαστε απέραντο Φρενοκομείο...
@O Λαζόπουλος τα έχωσε στους δημοσιογράφους για το θέμα της τρομοκρατίας αντί να τους κράξει επειδή τόσα χρόνια συγκάλυπταν το μεγάλο σκάνδαλο με την οικονομία και τα δάνεια που παίρναμε. Δεν μπορεί να μας πείσει κανένας από τους μεγαλοδημοσιογράφους ότι δεν είχε ενημερωθεί για το τι γίνεται στην χώρα.
@H Ρούλα Κορομηλά επιστρέφει δυναμικά στην τηλεόραση ως παρουσιάστρια του talent show Greek Idol. Αρχικά δεν ήθελαν ένα όνομα δυνατό στην παρουσίαση καθώς η κριτική επιτροπή θα είχε πολύ μεγάλη βαρύτητα με την παρουσία του Νίκου Καρβέλα και τα άλλα μεγάλα ονόματα που ακούστηκαν θα ήταν πολύ βαρετό.
@Τελικά τίποτα από όλα αυτά δεν επαληθεύτηκε, με τον Άκη Παυλόπουλο να παραμένει στο ALTER , έχοντας αναλάβει την παρουσίαση του καθημερινού προδελτίου ''ΣΗΜΕΡΑ'' και συμμετέχοντας ως σχολιαστής στο καθημερινό δελτίο. Τώρα τελευταία άρχισε και πάλι να συζητείται το ενδεχόμενο της απομάκρυνσης του από το Περιστέρι λόγω των χαμηλών τηλεθεάσεων της εκπομπής που παρουσιάζει πριν το δελτίο.
@Αμέσως μετά την παράδοση του νέου οργανογράμματος από τη διοίκηση της ΕΡΤ αναμένεται να προσδιοριστεί ο χαρακτήρας και η φυσιογνωμία των κρατικών καναλιών. Οι κατευθύνσεις που έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος συνίστανται σε δύο χαρακτηρισμούς: ενημέρωση για τη ΝΕΤ και πολιτισμός για την ΕΤ1
@Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις ψηφιακές εκπομπές της Αττικής… Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την Αττική (μέσα από τον δικτυακό τόπο της DIGEA), μια και στις 18 Ιουνίου 2010, θα ξεκινήσουν οι πρώτες ψηφιακές εκπομπές των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας: «ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR», στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, η DIGEA, θα ξεκινήσει την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού, στους διαύλους συχνοτήτων 46UHF (Μακεδονία TV/CNN) και 47UHF (Mega/Attica TV).
@Αίσθηση στον ευρύτερο χώρο των ΜΜΕ προκάλεσε η απουσία της είδησης της ανακάλυψης της γιάφκας του «Επαναστατικού Αγώνα» από την «Ελευθεροτυπία». Για το θέμα δεν υπήρχε η παραμικρή αναφορά, γεγονός το οποίο έδωσε τροφή για αρκετά σχόλια. Πάντως, τη Δευτέρα η έκδοση «έκλεισε» νωρίτερα προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα με τη διακίνηση από την απεργία του ΠΑΜΕ.
@Τη συνολική ουσιαστικά αλλαγή των διατάξεων της ισχύουσας ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας ζητεί το ΕΣΡ στην πρόταση που έστειλε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής -έπειτα από σχετικό αίτημα που του είχε γίνει κατά την τελευταία παρουσία των μελών της ανεξάρτητης αρχής στη Βουλή- καθώς και στον υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ιωάν. Ραγκούση.
@Χάθηκαν 405 θέσεις εργασίας στους ομίλους των εισηγμένων εταιρειών ΜΜΕ το 2009! Ταυτόχρονα οι μητρικές εταιρείες των εταιρειών media που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο μείωσαν συνολικά το προσωπικό τους κατά 342 εργαζόμενους. Το σύνολο των εργαζομένων στις μητρικές εταιρείες το 2009 έφτασε τα 4.811 άτομα , έναντι 5.153 ατόμων το 2009. Σε επίπεδο ομίλων , το 2008 εργάζονταν 6.481 άτομα, και το 2009 μειώθηκαν σε 6.076 το 2009 . Οι απολύσεις, αλλά και η συνταξιοδότηση των προσώπων αυτών γίνεται επί της ουσίας προ κρίσης , καθώς τα πρώτα αρνητικά σημάδια στην ελληνική αγορά των Μέσων , φάνηκαν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς. Απο το Παρόν.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…