Πωλητήρια στον Τύπο και οι αμοιβές των τεχνικών

@ΕΤΟΙΜΗ είναι η συμφωνία πώλησης του «Πρώτου Θέματος» από τον όμιλο Μπόμπολα στους Θέμο Αναστασιάδη και Τάσο Καραμήτσο. Το ντιλ έκλεισε την περασμένη Δευτέρα, όταν συνέκλιναν οι δύο πλευρές σε μια τιμή κάτι παραπάνω από 20.000.000 ευρώ. Κι έτσι εμφανίσθηκε στους συντάκτες του «Πρώτου Θέματος» ο Θ. Αναστασιάδης, δηλώνοντάς τους ότι «το φύλλο είναι ξανά δικό μας»
@Αλήθεια αυτό το δημοσίευμα για το αεροπλάνο που κάποτε ταξίδευαν Παπανδρέου και Πρετεντέρης σε διαφορετικές θέσεις πριν ακόμα ξεσπάσουν τα οικονομικά προβλήματα για το ΔΝΤ το υιοθετούν τώρα εκεί στην εφημερίδα ή απλά ήταν ρεπορτάζ του παρελθόντος;
.@Στην πρώτη θέση της αναγνωσιμότητας πέρασε το «Θέμα», όμως η αναγνωσιμότητα των εφημερίδων μειώνεται. Η πολιτική των προσφορών δεν αποδίδει πλέον, ενώ καταστρέφει και άλλους παραγωγικούς κλάδους, αφού το διαδίκτυο λειτουργεί καταλυτικά. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας, το 8% των Ευρωπαίων και το 10% των Ελλήνων έχουν ήδη αντικαταστήσει τα έντυπα Μέσα με το internet για την ανάγνωση ειδήσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία αναγνωσιμότητας της Focus, το «Θέμα» την περίοδο Σεπτέμβριος 2009 - Μάρτιος 2010 πέρασε στην πρώτη θέση με 856.000 αναγνώστες έναντι 871.000 αναγνωστών το διάστημα Σεπτέμβριος 2008 - Μάρτιος 2009. Δεύτερο το «Βήμα» με 805.000 αναγνώστες έναντι 926.000 το προηγούμενο διάστημα. Απο το 'Παρόν'.
@Σε 15 ημέρες θα κληθούν σε ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι αρμόδιοι για τα ΜΜΕ υπουργοί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Μ. Παπαϊωάννου. Η Επιτροπή απέστειλε επιστολή με την οποία ζητείται να επισπευστεί η εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας για να δοθούν τηλεοπτικές άδειες ψηφιακής εκπομπής, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να συζητά τις αναγκαίες αλλαγές του νόμου. Στο κείμενο πάντως που επεξεργάζεται η Βουλή με τις εισηγήσεις του Τηλέμαχου Χυτήρη και του Βύρωνα Πολύδωρα δεν υπάρχει πλήρης συμφωνία των άλλων πολιτικών κομμάτων.
@Σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκαν το Σάββατο τα ποσοστά τηλεθέασης των κεντρικών δελτίων ειδήσεων των καναλιών, μιας και οι τηλεθεατές προτίμησαν να παρακολουθήσουν τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη.
@Δημοσιοποιήθηκαν από την Digea οι χάρτες ψηφιακής κάλυψης των ευρύτερων περιοχών στην ελληνική επικράτεια που καλύπτονται από τα 23 σημεία εκπομπών της ΚΥΑ 21161/2008. Έτσι μετά την επερχόμενη καλοκαιρινή έναρξη των ψηφιακών εκπομπών της Digea στην Αττική (18-6-2010), θα πάρουν σειρά οι ευρύτερες περιοχές της Λάρισας και της Πάτρας, καθώς και οι άλλες περιοχές που προβλέπονται από την ΚΥΑ 21161/2008..
@Σε άνοδο ο ΑΝΤ1, σημείωσε 16,9% την εβδομάδα 12 με 18 Απριλίου. Πρώτο ήταν το MEGA με 20,9% και τρίτος ο ALPHA με 12,8%. Ακόμα, 11,2% για το ALTER, 9,4% για το STAR. Στο 7,7% η ΝΕΤ, πτώση για το Σκάι και 3,8%. ΕΤ3 και ΕΤ1 είχαν 3% και 2,7% αντίστοιχα.
@Τις μαζικές υιοθεσίες βρεφών απ’ την Ελλάδα στην Ολλανδία που έγιναν τις δεκαετίες του 60’ και του 70’ αποκαλύπτουν οι «Πρωταγωνιστές», με τον Σταύρο Θεοδωράκη . Ο Σταύρος Θεοδωράκης με το συνεργείο της εκπομπής διέσχισε όλη την Ολλανδία στην προσπάθεια του να εντοπίσει τα παιδιά που υιοθετήθηκαν από Ολλανδούς στη μαζικότερη ίσως υπόθεση υιοθεσίας προς το εξωτερικό.
@ Συζήτηση για - 48ωρη - απεργία στην ΕΣΗΕΑ; Καλά. Κάτσε να περάσει πρώτα η Πρωτομαγιά και βλέπουμε. Ρε γαμώτο, που λέει κι ο πρόεδρος.
@ Στα μέσα Μαΐου θα ακούσουμε έναν νέο μουσικό σταθμό στην Αθήνα. Θα μεταδίδει αμιγώς ξένη μουσική, τραγούδια που ήταν και είναι επιτυχίες, αλλά οι σταθμοί δεν τα μεταδίδουν...
@Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καταγγέλλει «την ενέργεια της εργοδοσίας του Ράδιο Θεσσαλονίκη να απολύσει δύο συντάκτες του σταθμού, χωρίς να τους καταλογίζει το παραμικρό για τον τρόπο που ασκούν το έργο τους, αλλά επικαλούμενη ασαφώς την οικονομική κρίση».
@Τελικά το μεγαλύτερο «κακό» με την απογραφή και αξιολόγηση στην ΕΡΤ δεν είναι ούτε ο τρόπος που γίνεται, ούτε αυτοί που την κάνουν. Το μεγαλύτερο «κακό», έρχεται από τη χρονική συγκυρία με την οποία συμπίπτει. Πρόκειται για το διάστημα που το ΔΝΤ θα ελέγξει αν προχωρά η αναδιάρθρωση στον δημόσιο τομέα, πράγμα που όπως λέγεται εξουδετερώνει τις όποιες «καλές προθέσεις» της διοίκησης.
@Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών (ΕΙΙΡΑ) και του συνδικαλιστικού οργάνου των τεχνικών (Ε.ΤΕ.Ρ.) κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη σύνταξη και υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η ιδιοκτήτες, επικαλούμενοι την οικονομική κρίση, πρότειναν μηδενικές αυξήσεις μισθών για όλο το 2010.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…