Απεργίες και χαμός για...το φόρο κατά της τηλεόρασης

@Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων που εργάζονται σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, το Δημόσιο, τα ΟΤΑ, τα ΝΠΔΔ την Πέμπτη, 8 Ιουλίου από τις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής, 9 Ιουλίου 2010, ζητώντας:
* Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για το «Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα» , που πλήττει βάναυσα τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τα κεκτημένα όλων των εργαζομένων.
* Την απόσυρση των αντιλαϊκών μέτρων, που ψηφίστηκαν για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ.
* Την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
* Το πάγωμα των απολύσεων και την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας (συμβάσεις αορίστου χρόνου-συμβασιούχοι).
* Την ασφάλιση και ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Διαδίκτυο.
* Τη διακοπή κάθε συζήτησης για περικοπή αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης και αύξηση της ποσόστωσης στις απολύσεις.
* Να σταματήσει η αποδόμηση του θεσμού της Μεσολάβησης και της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).
* Να δοθεί άμεση λύση στο θέμα των συμβασιούχων με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.
* Απαιτούμε την ασφάλιση, αλλά και τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στην ενημέρωση μέσω Διαδικτύου. Διαφωνούν ωστόσο πολλοί δημοσιογράφοι την ημέρα που αλώνεται το Κοινωνικό κράτος να απεργήσουν με αυτό τον τρόπο...
@Τι ακούσανε τα αυτάκια μας χτες το απόγευμα στα Starbucks του Golden Hall! Βούιξε το ισόγειο του πολυκαταστήματος των βορείων προαστίων από τις φωνές τριμελούς παρέας που ήταν έξω φρενών με τις εργασιακές συνθήκες στον Ant1, καθένας στο πόστο του. Η μία τα έσουρε ...στην Τατιάνα Στεφανίδου και το επιτελείο της οργισμένη από όσα τράβηξε όλη τη σεζόν, τα σκληρά ωράρια, το ότι δεν αναγνωρίζεται η δουλειά της αν και μετρά πολλά χρόνια όπως έλεγε στη δουλειά.
@Διαγωνισμό για την ανάθεση μελέτης σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων της Οδηγίας για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών Μέσων -η οποία αφορά στην προώθηση των ευρωπαϊκών έργων στις υπηρεσίες οπτικοακουστικών Μέσων- με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ (προθεσμία μέχρι τις 15/09/2010), ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Κοινωνίας της Πληροφορίας και Μέσων Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...
@Υψηλά έσοδα από το Μουντιάλ που διεξάγεται στη Νότιο Αφρική αναμένουν τα στελέχη του WPP, της μεγαλύτερης εταιρείας επικοινωνίας παγκοσμίως, μετά τα πρώτα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους για τη διαφημιστική κίνηση της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης παγκοσμίως.
@Ολοένα και περισσότεροι τηλεθεατές μπαίνουν στη νέα εποχή της τηλεόρασης. Η DIGEA, η εταιρεία που συστάθηκε από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας (ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ, και STAR) πραγματοποίησε στις 18 Ιουνίου την εκπομπή του επίγειου ψηφιακού σήματος στην Αττική από τα κέντρα εκπομπής του Υμηττού και της Αίγινας. Δύο εβδομάδες και κάτι μέρες αργότερα, η DIGEA δίνει χρήσιμες συμβουλές στους καταναλωτές – τηλεθεατές για το πώς να επιλύσουν απλά προβλήματα ώστε να απολαύσουν καλύτερα το επίγειο ψηφιακό της σήμα.
@Σύμφωνα με πληροφορίες, Alpha, Mega, Antenna, Star, ΣΚΑΪ, Alter και Makedonia TV σκέπτονται τον Αύγουστο να κατεβάσουν ρολά και να ρίξουν μαύρη εικόνα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φόρο 20% στις διαφημίσεις, ο οποίος θα φέρει πτώση στα έσοδα από τα διαφημιστικά πακέτα και κατ’ επέκταση περικοπές από τα budget των τηλεοπτικών προγραμμάτων της επόμενης σεζόν, τα οποία όπως όλοι γνωρίζουμε είναι ήδη μειωμένα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…