Loading…
Breaking News
recent

Η μετάβαση στη ψήφιακή εποχή ενώνει την Περιφέρεια...

@Σε ατέλειωτες μαγευτικές παραλίες ετοιμάζεται από αύριο να μας ταξιδέψει ο ΣΚΑΪ. Οχι όμως μέσω κάποιου ντοκιμαντέρ όπως πολύ εύλογα θα σκέφτεστε, αλλά μιας καινούργιας καλοκαιρινής σειράς που έχει καθηλώσει εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο και θα προβάλλεται από Δευτέρα ώς Παρασκευή στις 16.00. Πρόκειται για την αυστραλέζικη σειρά «Το σπίτι της καρδιάς μας» («Home and away») η οποία σημείωσε τα υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης όταν προβαλλόταν...
@Ο Σταμάτης Μαλέλης, έδωσε την τριακοσιοστή συνέντευξη του για τη φετινή σεζόν, στην εφημερίδα Εσπρέσο. Δεν άφησε τίποτα ασχολίαστο. Για όλους είχε κάτι να πει. Στον Γιώργο Λιάγκα έστειλε πολλαπλά μηνύματα, χωρίς βέβαια να ερωτηθεί γι αυτόν! "Φίλε, Γιώργο Λιάγκα, από το ραδιόφωνο μην αλλοιώνεις τα νούμερα, όπως έλεγες ότι είναι πρώτος στα νεανικά κοινά ο Παπαδάκης, μη βγάζεις τα προσωπικά σου σε μία εκπομπή" είπε απαντώντας σε παλιότερες δηλώσεις του Λιάγκα στο ραδιόφωνο. Για την Μενεγάκη δεν είπε τίποτα που κάνει διακοπές στη Δυτική Μεσσηνία στην περιοχή της ΠΟΤΑ και αναχωρεί σήμερα...ενώ παρών ειναι και ορισμένοι καλλιτέχνες. Οταν έχεις λεφτά μπορεις να φτύνεις και τους...κοινούς θνητούς δυστυχώς...
@Η υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζέλη αποφάσισε να κάνει περικοπές στο ανύπαρκτο αγροτικό κανάλι και έτσι δανείζει τον εξοπλισμό του σε ιδιωτικά κανάλια με αντάλλαγμα την πληρωμή σαν ενοίκιο. Από το να τα έχει να κάθονται καλύτερα να τα νοικιάζει. Έτσι έπρεπε να κάνουμε και με τα ολυμπιακά ακίνητα που ριμάχτηκαν και σάπισαν.
@Πρώτο σε τηλεθέαση για χθες Παρασκευή, ήταν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με ποσοστό 24,2% περίπου, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το δελτίο του Alter που τις προηγούμενες μέρες είχε την πρωτιά…Αναλυτικά τα ποσοστά που περίπου έκαναν στο σύνολο τα κεντρικά δελτία ειδήσεων είναι τα εξής: Mega: 24,84%, Alter: 20,13%, Star: 17,7%, Ant1: 12,46%,Alpha: 9,98%,Net: 3,5%.
@Πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο οι φωνές εκείνων που προβληματίζονται για τη λειτουργία των τριών ψηφιακών καναλιών της ΕΡΤ την ώρα που ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, ετοιμάζεται να βγάλει στον αέρα με ψηφιακό σήμα -ευτυχώς με το mpeg4- τα κανάλια ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 και βέβαια το κανάλι της Βουλής. Ο προβληματισμός αυτός εκφράζεται όχι μόνο από τους σταθμούς του κέντρου και τα μικρότερα κανάλια της περιφέρειας, αλλά και από πολίτες και πολιτικούς, αφού το κόστος λειτουργίας των καναλιών Σινέ+, Σπορ+ και Πρίσμα+, για τις εποχές που διανύουμε, είναι ιδιαίτερα υψηλός. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα κανάλια αυτά, εκπέμπουν με την παλαιά τεχνολογία συμπίεσης σήματος, το mpeg2.
@Την ανάγκη δημιουργίας κοινού μετώπου για την αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί της περιφέρειας, εν όψει και των προκλήσεων που δημιουργεί η ψηφιακή εποχή, τόνισαν οι πρόεδροι των Ενώσεων των επιχειρήσεων του κλάδου κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου OmniTV.Ειδικότερα, τόσο η Βίκυ Παπαφιλίππου πρόεδρος της ΤΕΠ (Τηλεόραση Ελληνικής Περιφέρειας), όσο και ο Ιωάννης Πανταζόπουλος, πρόεδρος της ΕΠΕΚ (Ενωση Περιφερειακών Καναλιών), αλλά και ο Κώστας Νόστης, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, αντιλαμβανόμενοι τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται, δεσμεύτηκαν, μέσω των τοποθετήσεών τους, για κοινή δράση και ένωση δυνάμεων.
@Τη θεσμοθέτηση νέου πλαισίου για την οριστική μετάβαση στις επίγειες ψηφιακές εκπομπές προωθεί με ταχείς ρυθμούς η πολιτεία, την ίδια ώρα που επί τάπητος φαίνεται να τίθενται εκ νέου και τα ζητήματα που σχετίζονται με τους ειδικούς όρους παροχής τηλεοπτικών υπηρεσιών στο νέο περιβάλλον, βάσει των οποίων θα εκδοθούν οι άδειες λειτουργίας των καναλιών.Παρά ταύτα, σε αυτό το πλαίσιο, κοινή πεποίθηση φαίνεται να είναι το ότι, στο νέο περιβάλλον, δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση για τίποτε άλλο, αν πρώτα δεν λυθεί οριστικά το θέμα των αδειών λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών.
@Περιμένουμε τόσο καιρό να δούμε τις επιλογές των καναλιών με τις επαναλήψεις και τελικά βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια. Θα ήταν προτιμότερο να επαναφέρουν ορισμένες ξένες σειρές ή τουλάχιστον ορισμένα φίλμ απο τον παγκόσμιο κινηματογράφο τώρα που έχουμε στερηθεί το σινεμαδάκι κάτω απο τα αστέρια και μόνο στην περιφέρεια θα αναζητήσετε τέτοιες οάσεις δροσιάς...
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Δύο νέα προγράμματα κρατικών ενισχύσεων ύψους 100 εκατ. ευρώ απευθύνονται και στις εταιρείες ΜΜΕ της περιφέρειας. Το πρώτο με τίτλο «Ψηφιακό Βήμα» χρηματοδοτεί κατά 50% τις επενδύσεις των εταιρειών ΜΜΕ σε λογισμικό και ψηφιακό εξοπλισμό, ενώ το δεύτερο με τίτλο «Ψηφιακό Άλμα» αφορά κυρίως επιδότηση για το διαδίκτυο. Η επιδότηση των εταιρειών ανέρχεται σε 55.000 – 400.000 ευρώ, ανάλογα με την περιφέρεια της χώρας αλλά και το ύψος του σχεδίου επένδυσης που θα υποβληθεί.
Από το Blogger.