Ισοτιμία και ισονομία ζητούν τα περιφερειακά ραδιόφωνα

@Πρώτο ήταν το δελτίο ειδήσεων του Mega στο σύνολο τηλεθέασης με ποσοστό 21,3%.Ακολούθησαν: το δελτίο ειδήσεων του Star με ποσοστό 16,3%, του Αlter με ποσοστό 15,6%, του Alpha με ποσοστό 14,5% και του Αnt1 με ποσοστό 14,3%. Να σημειωθεί ότι το δελτίο ειδήσεων του Αnt1 έχει επιμηκυνθεί κατά ένα τέταρτο και τελειώνει στις 21:00.
@Όπως σας είπαμε με ανάρτηση μας και εδώ στο Tv nea η σειρά 3oς Νόμος κατεβάζει ρολά.
Ο Πάνος Κοκκινόπουλος στην συνάντηση που είχε με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega πέρα του 3ου Νόμου συζήτησε την επόμενη τηλεοπτική σειρά που θα ετοιμάσει.Σύμφωνα με πληροφορίες τις Real news θα πρόκειται για μαύρη κωμωδία στα πρότυπα της σειράς Μαύρα Μεσάνυχτα και η προβολή της σειράς θα γίνει στο πρώτο μισό του 2011,δηλαδή την μεθεπόμενη τηλεοπτική περίοδο.
@Ιση μεταχείριση με τους σταθμούς της πρωτεύουσας ζητούν από το ΕΣΡ οι ραδιοσταθμοί της περιφέρειας, με επιστολή που απέστειλαν στην ανεξάρτητη αρχή, καθώς και στον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς (Εσωτερικών και Μεταφορών), την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αλλά και τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ. Ειδικότερα, το θέμα της επιστολής που απέστειλε η ΠΕΙΡΑΣ είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά εκπομπής των ραδιοφωνικών σταθμών της περιφέρειας, αφού αρκετές είναι οι φορές που το ΕΣΡ επιβάλλει πρόστιμα στις επιχειρήσεις με αυτή την αιτιολογία.
@Ειδικότερα, ο κυριότερος λόγος επιβολής προστίμου στις ραδιοφωνικές επιχειρήσεις της περιφέρειας είναι η εκπομπή από μη δηλωθέντα δίαυλο και από δεύτερο κέντρο εκπομπής.
Οι ραδιοσταθμοί της περιφέρειας επισημαίνουν ότι εκτός των άλλων ο νόμος θέτει ως υποχρέωση την κάλυψη ολόκληρου του νομού στον οποίο εκπέμπουν, πράγμα το οποίο το Συμβούλιο θεωρεί ιδιαίτερης σημασίας για την περιοχή της πρωτεύουσας. Οπως τονίζεται, δεν υφίσταται κανένας λόγος διαφορετικής μεταχείρισης των ραδιοφωνικών σταθμών του Νομού Αττικής σε σχέση με τους υπόλοιπους ραδιοφωνικούς σταθμούς, αφού και για τις δύο κατηγορίες ισχύουν μεταβατικές ρυθμίσεις προσωρινού χαρακτήρα.
@Υψηλά ποσοστά παρουσίασαν οι ενημερωτικοί ραδιοσταθμοί στο διάστημα από 21 Ιουνίου 2010 έως 18 Ιουλίου 2010, παρά την καλοκαιρινή περίοδο που παραδοσιακά παρουσιάζουν κάμψη. Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της Focus Bari, που διενεργεί την έρευνα για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ (Αστική Εταιρεία Μέτρησης Ακροαματικότητας Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής), οι ενημερωτικοί ραδιοσταθμοί υπέστησαν κάποιες απώλειες, αλλά αυτές είναι σχετικά χαμηλές σε σχέση με άλλες χρονιές, πράγμα που οφείλεται στην πλούσια ειδησεογραφία του υπό εξέταση διαστήματος, αφού η κυβέρνηση έφερε σειρά νέων νομοθετημάτων,
@Ένα πρωτότυπο μέτρο πρόκειται να εφαρμόσουν οι κινεζικές Αρχές, για να «προστατεύσουν» τους χρήστες του διαδικτύου από τις ιστοσελίδες που φιλοξενούν πορνογραφικό υλικό.Σύμφωνα με το πρακτορείο «Νέα Κίνα», οι Αρχές προσφέρουν περίπου 1.000 ευρώ χρηματική αμοιβή σε όποιον χρήστη του διαδικτύου εντοπίσει πρώτος και καταγγείλει σε αυτές κάποια ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου
@Θερμός αναμένεται ο χειμώνας, όσον αφορά στα ραδιοτηλεοπτικά θέματα. Η κυβέρνηση φέρεται να προωθεί με κάθε τρόπο -ακόμα κι αν αυτό σημαίνει σοβαρά προβλήματα για τη ραδιοτηλεοπτική αγορά- τη συνολική αναδιάταξη των ζητημάτων που αφορούν στις συχνότητες. Οπως λέγεται, στόχος είναι η τακτοποίηση των ψηφιακών πραγμάτων, προκειμένου η χώρα να προλάβει την προθεσμία του 2012 που έχει θέσει η Ε.Ε. -η οποία υπενθυμίζεται ότι είναι μη δεσμευτική (δεσμευτική είναι μόνο εκείνη του 2015, της ITU, όσον αφορά τις συχνότητες)-, ενώ παράλληλα γίνεται προσπάθεια να τακτοποιηθούν άμεσα και εκείνοι που ενδιαφέρονται για το λεγόμενο «ψηφιακό μέρισμα». Για την ακρίβεια, κάποιους φαίνεται να τους νοιάζει περισσότερο το δεύτερο παρά το πρώτο.
@Μια δύσκολη τηλεοπτική χρονιά μας περιμένει του χρόνου … Όλα τα κανάλια ετοιμάζουν το Προγραμμα τους για του χρόνου . . . Η πρωινή ζώνη φαίνεται να είναι πάντα η πιο ενδιαφέρουσα…Του χρόνου 4 κανάλια θα διεκδικήσουν την πρωτιά και η μάχη θα είναι πραγματικά δύσκολη…..Mega: Μετά το «κόψιμο» των πεντάμορφων έγινε γνωστό ότι την θέση τους θα πάρει το ζευγάρι. Λιάγκας – Σκόρδα. Ο Κ.Μπούτος ποντάρει ότι το ζεύγος θα προσελκύσει πολλούς τηλεθεατές. Και πιστεύω ότι δεν έχει καθόλου άδικο…Με το σύνθημα «Μαζί στη ζωή μαζί και στην τηλεόραση» την επόμενη τηλεοπτική σεζόν καθημερινά θα βλέπουμε τον Γιώργο Λιάγκα ( επιτυχημένος παρουσιαστής ειδήσεων και ψυχαγωγίας) και την Φαίη Σκόρδα («μεσημεριαντζού» με πολύ ταλέντο κατά την γνώμη μου που πέρσι κατάφερε να τερματίσει πρώτη αφήνοντας πίσω της την Χ.Λαμπίρη και την Κ . Καραβάτου) να μας λένε καλημέρα και να κάνουν όμορφα τα πρωινά μας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…