Χάρτης συχνοτήτων και αλλαγή ύφους στην κρατική TV

@H ανάπτυξη συνδρομητικής τηλεόρασης από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών (ΟΤΕ, Forthnet, HOL, On Telecoms), θέτει τις βάσεις για την προσφορά συνδυαστικών πακέτων που παρέχουν τηλεφωνία, internet και τηλεόραση. Αυτό σημαίνει ότι ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά θα επιλέγουν τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο που προσφέρει το ελκυστικότερο (σύμφωνα με τις απαιτήσεις και το πορτοφόλι τους) πακέτο υπηρεσιών, για το οποίο θα πληρώνουν έναν ενιαίο λογαριασμό.
@Στην ψηφιακή εποχή περνά το Δημοτικό Τηλεοπτικό κανάλι ¨Attica-tv¨, ιδιοκτησίας του Δήμου Ασπροπύργου, μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας με την ¨Digea¨, την εταιρεία που έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων των ιδιωτικών σταθμών εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας.Η συμφωνία, για τη συμμετοχή του ¨Αttica – tv¨ στην πλατφόρμα της ¨Digea¨, υπογράφηκε στα γραφεία της εταιρείας. Την πλευρά του Δήμου Ασπροπύργου, ιδιοκτήτη του ¨Attica-tv¨, εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Νικόλαος Μελετίου, και ο πρόεδρος της ΔΕΑΔΑ και Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Αντώνης Καραμπούλας, ενώ την πλευρά της ¨Digea¨, ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Γιώργος Μαθιός.
@Και στο ΕΣΡ εστάλη ο υπό έγκριση Χάρτης Συχνοτήτων για τις ραδιοφωνικές εκπομπές, προκειμένου η ανεξάρτητη αρχή να εκφράσει τις απόψεις της για το θέμα, πράγμα που αναμένεται να κάνει μέχρι τις 30/07/2010. Για την επίσημη τοποθέτηση της αρχής έχει συσταθεί τριμελής επιτροπή από ειδικούς επιστήμονες, που αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει το έργο τους την επόμενη εβδομάδα. Αξίζει να επισημανθεί ότι μετά την ολοκλήρωση του ραδιοφωνικού χάρτη συχνοτήτων, η αδειοδότηση των ραδιοσταθμών ανά την Ελλάδα, μπαίνει στην τελική ευθεία, αφού για την προκήρυξη των σχετικών διαγωνισμών, θα είναι αναγκαία και η πολιτική βούληση..
@Νέα δεδομένα με ταχείς ρυθμούς δημιουργούνται στην αγορά της παροχής ψηφιακών τηλεοπτικών υπηρεσιών, ενώ την ίδια ώρα οι αρμόδιοι φορείς φαίνεται να παρακολουθούν απλώς τις εξελίξεις τουλάχιστον όσον αφορά στο θεσμικό κομμάτι.Οι έξι μήνες που πέρασαν από την εκπνοή της δεσμευτικής προθεσμίας για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της αναθεωρημένης ευρωπαϊκής οδηγίας για τα τηλεοπτικά, αλλά και η αποστολή αιτιολογημένης γνώμης από την πλευρά της Ε.Ε. μόλις λίγες εβδομάδες πριν προς τη χώρα μας για το θέμα αυτό φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά για τη θέσπιση του απαραίτητου νομικού πλαισίου.
@΄Mια νέα εκπομπή θα εντάξει η τηλεοπτικός σταθμός ΑLTER στο πρόγραμμα του την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, η καθημερινή εκπομπή θα προβάλλεται κάθε απόγευμα στις 16.00 και θα έχει διάρκεια μία ώρα, με μία ώρα και κάτι, ενω το περιεχόμενο της θα διαφέρει κατά πολύ απο την απογευματινή εκπομπή της Βάσιας Λόη. Ο τηλεοπτικός σταθμός κάνει ένα βήμα και εμπιστεύεται σε νέα, άφθαρτα πρόσωπα την παρουσίαση.
@Αλλαγές στο πρωινό ενημερωτικό δίδυμο της ΝΕΤ λέγεται ότι εξετάζει η διοίκηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, από τη νέα σεζόν, λίγους μήνες μετά την τοποθέτησή του στη θέση των αποχωρησάντων Λυριτζή - Οικονόμου. Ειδικότερα, η σκέψη για αλλαγή του σχήματος Αρβανίτη - Μπιζόγλη έρχεται στο προσκήνιο, αφού το δίδυμο χαρακτηρίζεται από αρκετούς ως αταίριαστο, κυρίως λόγω του διαφορετικού ύφους και του τρόπου προσέγγισης και αντιμετώπισης των θεμάτων. Τη συζήτηση ενθαρρύνουν και οι επιδόσεις όσον αφορά στα νούμερα τηλεθέασης. Αξίζει να αναφερθεί, εξάλλου, ότι εκ παραλλήλου ετοιμάζεται ευρύτερη επαναξιολόγηση και των προγραμμάτων της ΕΤ1, όπου λέγεται ότι αρκετές θα είναι οι εκπομπές που δεν θα συνεχίσουν στη νέα σεζόν.
@Με το όνομα «Music 89,2» και μουσικό περιεχόμενο, όπως λέει και το όνομά του, επαναλανσάρεται στα ερτζιανά ο ραδιοσταθμός του Ομίλου Ρέστη, που μέχρι πρότινος έβγαινε στον αέρα με αθλητικό περιεχόμενο, κάτω από την επωνυμία Arrena. Ο νέος σταθμός, εκτός από τις επιτυχίες τού σήμερα, θα περιλαμβάνει και τα λεγόμενα all time classic τραγούδια, στοχεύοντας προφανώς και σε ένα μεγαλύτερης ηλικίας κοινό, καθώς και μονόλεπτα δελτία ειδήσεων κάθε ώρα, πράγμα που βεβαίως προβλέπεται και από το νόμο.
@Καλοκαίρι λοιπόν. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ένωσης, για αυτή τη Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010 και ώρα 18.00 στον 2ο όροφο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ, οδός 3ης Σεπτεμβρίου 48), με θέματα την ενημέρωση για την νέα ΣΣΕ που υπεγράφη και συμπεράσματα από την διαδικασία υπογραφής, ενημέρωση για το νέο εργασιακό και ασφαλιστικό τοπίο που διαμορφώνεται, την αντιμετώπιση των απολύσεων και την επικαιροποίηση της εντολής για τις κινήσεις μας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…