Εκκαθαρίσεις στο ΔΟΛ και αλλαγές επιπέδου στο Alter

@Μετά την απομάκρυνση Νέζη από τον ΔΟΛ (όπως αποκαλύψαμε εχθές) η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι άσχετη με τα κακά αποτελέσματα που διαβάσαμε στον ισολογισμό του 2010, οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι ξεκίνησε ένα δεύτερο κύμα εκκαθαρίσεων. Το οποίο μπορεί να ξεκίνησε από τα υψηλά κλιμάκια, δεν θα αργήσει όμως – λένε οι γνωρίζοντες, να φθάσει και στα χαμηλά πατώματα του οργανισμού. Ο συνδυασμός των κακών οικονομικών αποτελεσμάτων, με την καθυστέρηση της ανακοίνωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, δημιουργεί ένα ανησυχητικό κοκτέιλ που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα φέρει. Κάποιοι μιλούν για μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία, όπως έχουν εγκαινιάσει άλλα συγκροτήματα αναφέρει το enimrwsi24...
@H ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ αποτελεί μαγνήτη και για τους επίδοξους λιλιπούτειους σεφ, που σπεύδουν σωρηδόν να δηλώσουν συμμετοχή στο "Master chef junior". Οι πληροφορίες από Mega μεριά μιλούν για περισσότερες από 5.000 αιτήσεις. Αριθμός καθόλου ευκαταφρόνητος μιας και το σχετικό τηλεοπτικό σποτ του Mega έχει μόνο μερικές μέρες που βγαίνει στον αέρα. @Σε φάση έντασης των διαβουλεύσεων για αναζήτηση βιώσιμης λύσης έχει εισέλθει πλέον η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού Alter. Χθες η διοίκηση του σταθμού ανακοίνωσε στους εργαζομένους ότι εντός 15 ημερών θα εξοφλήσει τις οφειλές της προς αυτούς, πράγμα που αφήνει να εννοηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις με το επενδυτικό κεφάλαιο, που διαχειρίζεται το Argo Capital Managment, βαίνουν καλώς.

@Οπως δήλωσε χθες στη «Ν» ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το αν η ανεξάρτητη αρχή θεωρεί ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα όσον αφορά τη νόμιμη λειτουργία του Alter, που πλέον δεν μεταδίδει ζωντανές εκπομπές, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», γιατί «δεν έχουν εκχωρηθεί άδειες λειτουργίας στα κανάλια και άρα δεν εμπίπτουν στην εφαρμογή των νόμων για το περιεχόμενο». Βάσει αυτού και δεδομένου ότι η ανεξάρτητη αρχή, σε άλλες περιπτώσεις έχει επιβάλει πρόστιμα σε τηλεοπτικούς σταθμούς για αθέτηση των όρων βάσει των οποίων λειτουργούν νομίμως, είναι σαφές ότι το ΕΣΡ δίνει απεριόριστη πίστωση χρόνου, για την εξεύρεση λύσης.

@Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζει να αναπτύσσεται η τηλεοπτική βιομηχανία στην Ευρώπη, αφού καταγράφηκε σημαντική αύξηση σε όλες τις επιμέρους δραστηριότητες, με περισσότερα ψηφιακά κανάλια, περισσότερες πλατφόρμες αλλά και αύξηση των υπηρεσιών HD.Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το European Audiovisual [ADVr.AT] Observatory (ΕΑΟ), ο αριθμός των καναλιών υψηλής ευκρίνειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έφτασε σε 414 το 2010, έναντι 274 το 2009, ενώ ένα μεγάλο μέρος αυτών, ανήκουν στο δημόσιο. Τα αθλητικά κανάλια παραμένουν η σημαντικότερη κατηγορία στην τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας με 20%, ενώ ακολουθούν τα κανάλια των ταινιών αλλά και των ντοκιμαντέρ. @Νόμιμες κρίθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αργά σήμερα το απόγευμα, οι δύο 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν χθες Δευτέρα 28 και σήμερα Τρίτη 29 Μαρτίου 2011, από κοινού η Ένωση Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) και η Πανελλήνια Ένωση Λιθογράφων (ΠΕΛ), με τη συμπαράσταση της Ένωσης Προσωπικού Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΠΠΗΤ), στις εταιρείες «Αττικές Εκδόσεις ΑΕ» και «Κεφάλαιο ΑΕ», με αιτήματα να ανακληθούν οι πρόσφατες εκδικητικές απολύσεις και να σταματήσει άμεσα κάθε απόπειρα βλαπτικής μεταβολής των ατομικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων καθώς και η μέσω αυτής καταστρατήγηση των ισχυουσών ΣΣΕ που καταρτίζουν οι Ενώσεις.

@Ένα διαφορετικό Αλ Τσαντίρι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χθες όσοι βρέθηκαν στο στούντιο, αλλά και όσοι το παρακολούθησαν από τον καναπέ του σπιτιού τους.Έτσι λοιπόν, το χθεσινό επεισόδιο είχε πολλά και διαφορετικά «πρόσωπα», αφού καλεσμένος του Λάκη Λαζόπουλου ήταν ο Γιώργος Μητσικώστας. Μεταξύ άλλων ο γνωστός μίμος, υποδύθηκε τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και σχολίασε τα πάντα: από το χρέος και την κρίση μέχρι τα γιαούρτια στον Θεόδωρο Πάγκαλο! Ο Λάκης αναφέρθηκε και στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, αλλά και τη συμπεριφορά των μαθητών όταν εκείνοι απαξίωσαν τους πολιτικούς γυρνώντας το κεφάλι τους. Αναφέρθηκε και στα τηλεοπτικά πρόσωπα που έκλεψαν τις εντυπώσεις την εβδομάδα που μας πέρασε. Ανάμεσα σε αυτά ήταν η Ελένη Μενεγάκη και η Ναταλία Γερμανού. @Εκπομπή για την Εκκλησία θα ζητήσει από την ΕΡΤ η Ιερά Σύνοδος. Οι 12 μητροπολίτες - μέλη της Συνόδου αποφάσισαν να ζητήσουν από τη διοίκηση της ΕΡΤ την προβολή εκπομπής που θα αναφέρεται στην Εκκλησία και την προσφορά της. Ταυτόχρονα οι ιεράρχες αποφάσισαν στην ίδια επιστολή τους να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για τη διακοπή της προβολής της εκπομπής «Αρχονταρίκι» που παρουσίαζε επί 19 χρόνια ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…