Η τηλεοπτική βία και ο ιαπεργιακές κινητοποίησεις

@Για τη συμβολή της στην ανάδειξη του έργου των αποδήμων τίμησε την εκπομπή της ΕΤ3 “Διασπορά” η Ομοσπονδία Θεσσαλών Ευρώπης “Β. Τσιτσάνης” στο Γκίτερσλο της Γερμανίας, κατά τη διάρκεια του 7ου Φεστιβάλ της, που ήταν αφιερωμένο στον ρόλο των ΜΜΕ. Παρουσία εκπροσώπων της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και θεσσαλικών συλλόγων από όλη την Ευρώπη, δημοσιογράφων από την Ελλάδα και τη Γερμανία και πλήθους ομογενών, η δημοσιογράφος Χρύσα Σάμου παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Διαμαντή Γκίκα, ο οποίος εξήρε το έργο που η εκπομπή επιτελεί.
τηλεοπτική βία και πάλι στην επικαιρότητα, μέσα από μια νέα έρευνα αμερικανών ψυχολόγων του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν...Σύμφωνα με την όλη έρευνα, παιδιά ηλικίας έξι έως εννέα ετών μπορούν να γίνουν εγκληματίες στα είκοσί τους, εφόσον παρακολουθούν προγράμματα όπου κυριαρχεί η βία. Ειδικότερα η συγκεκριμένη έρευνα εστίασε την προσοχή της σε μια μερίδα κοινού που στην παιδική του ηλικία ανήκε στην ομάδα “υψηλής τηλεθέασης βίαιων προγραμμάτων”. Το πόρισμα της έρευνας έδειξε ότι όσοι και όσες παρακολουθούσαν βίαια προγράμματα από την παιδική τους ηλικία παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά ακόμα και δεκαπέντε χρόνια αργότερα.
@Σε κοινές εκπομπές συμφώνησαν να προχωρήσουν ΕΡΤ , Digea και Nova, με βάση τα όσα συζητήθηκαν στη δεύτερη συνάντηση του υπουργείου μεταφορών για τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Έτσι σύμφωνα με το site www.radiotvlink.gr το σχέδιο εγκατάστασης ψηφιακών πομπών μέσα στο 2011 η Digea θα εκπέμψει στις περιοχές , Λάρισα (Μάιος 2011), Πάτρα (Ιούνιος 2011), Ακαρνανικά (Σεπτέμβριος 2011) Χανιά και Ηράκλειο (Οκτώβριος 2011) . Η ΕΡΤ προγραμματίζει εκπομπές σε Λάρισα- Τρίκαλα (Μάιος 2011) -Πάτρα (Ιούνιος 2011) -Κορινθιακός Κόλπος (Ιούλιος 2011) Ρόδος (Αύγουστος 2011), Αιτωλοακαρνανία (Σεπτέμβριος 2011) – Ηράκλειο (Οκτώβριος 2011) Χανιά (Οκτώβριος 2011) Ιωάννινα (Οκτώβριος 2011), Φλώρινα (Οκτώβριος 2011) Μυτιλήνη (Νοέμβριος 2011) Ναύπλιο-Τρίπολη (Νοέμβριος 2011). Η Nova σχεδιάζει την επίγεια ψηφιακή εκπομπή της στην Αττική (Μάιος – Ιούνιος 2011) και στη Θεσσαλονίκη (Σεπτέμβριος 2011). Το ερώτημα είναι με ποιο σύστημα αποκωδικοποίησης θα εκπέμψουν καθώς πρέπει να το ορίσει με προεδρικό διάταγμα η κυβέρνηση. Η ΕΡΤ χρησιμοποιεί το MPEG2 και η DIGEA το MPEG4.
@Να περιορίσει την επιδότηση των δημοτικών ραδιοφωνικών μέσων όχι στα 2 αλλά τουλάχιστον στα 4 εκατ. ευρώ (από τα 6,5 που ήταν την περσινή χρονιά) ζήτησαν από τον Γιάννη Μπουτάρη οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΜ-Θ, που επισκέφθηκαν το δήμαρχο, στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν απώλειες δεκάδων θέσεων εργασίας σε FM και TV100. Ο Μπουτάρης έδειξε να συμφωνεί. Να δούμε αν πείσει και τον Χασδάι να αλλάξει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που συνέταξε.
@Οι Ομοσπονδίες του κλάδου Π.Ο.Ε.ΣΥ., Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., Π.Ο.Ε.Π.Τ.Υ.Μ., Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, στην κοινή συνεδρίαση με την Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ, απέναντι στις στοχευμένες πολύμορφες προσπάθειες των εργοδοτών –σε συνεργασία με την κυβέρνηση– να αποδομήσουν κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό μας δικαίωμα, αντιτάσσουμε την οργανωμένη, μεθοδική και συνεχή μας αντίσταση και την απόφασή μας για ολομέτωπη μέχρι τέλους σύγκρουση μαζί τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ –σε συμπαράταξη με τις Ενώσεις τους– ξεκινώντας από την 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης, 17 Μαρτίου 2011, να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην κλιμάκωση του αγώνα και την αντίσταση απέναντι:
* στην συστηματική χωρίς φραγμούς και ηθικούς ενδοιασμούς επίθεση με τις μαζικές απολύσεις, * στην μονομερή μεταβολή συνθηκών – μορφής – ειδικοτήτων και περιβάλλοντος εργασίας, * στην καταγγελία των υφισταμένων ΣΣΕ και την άρνηση υπογραφής νέων ΣΣΕ, * στις μειώσεις μισθών, * στην επιβολή σε μισθωτούς που έχουν πλήρη απασχόλησης νέων προγραμμάτων εργασίας με 1 και 2 ημέρες εργασίας την εβδομάδα διαμορφώνοντας “μισθούς” ακόμα και 200 ευρώ μηνιαίως, * στις παράνομες καθυστερήσεις δεδουλευμένων, * στην απόπειρα υποκατάστασης των ΣΣΕ με ατομικές συμβάσεις, * στην αυθαίρετη μεταφορά εργαζομένων σε ενοικιαζόμενους τίτλους και επιχειρήσεις, * στις διώξεις συνδικαλιστών και στην ποινικοποίηση του αγώνα μας.
Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεόραση, περιοδικά, ραδιόφωνα, διαδίκτυο) στην κοινή συγκέντρωση που πραγματοποιείται την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, στις 11 π.μ. στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο (Ευελπίδων 2, Κυψέλη) και να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία της ίδιας μέρας, που αρχίζει στις 6 το πρωί.
@Σε μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 10% σε όσους αμείβονται με 1.250 ευρώ μεικτά και άνω, προχώρησαν οι Εκδόσεις Λυμπέρη, την περασμένη Παρασκευή. Όπως αναφέρει η παράταξη Παρατύπως http://paratypos.blogspot.com/ “είχαν προηγηθεί περικοπές στους υψηλόμισθους (πέρυσι), μεγάλες περικοπές στους εργαζόμενους με μπλοκάκι και, φυσικά, μια σειρά απολύσεις (κυρίως διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικού προσωπικού).” typologies...
@Νέο σοκ στις κυκλοφορίες. Όπως αναμενόταν, όσο προχωράει η κρίση τόσο υποχωρούν οι κυκλοφορίες. Οι εφημερίδες τον Φεβρουάριο χάνουν το… 27% της κυκλοφορίας τους, πέφτοντας κάτω από το 1,5 εκατ. φύλλα, με μέσον όρο πωλήσεων 1.487.567 φύλλα. Παρόμοια η κατάσταση και στο δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, με μέση κυκλοφορία 1.494.604 φύλλα και απώλειες 21%.Αναλυτικά, οι κυριακάτικες χάνουν 207.467 φύλλα, πουλώντας 811.838 (–20%) τον Φεβρουάριο, ενώ οι απώλειες τους πρώτους δύο μήνες του χρόνου ανέρχονται σε 214.900 (-21%), με μέσες πωλήσεις 803.675 φύλλων. 'Παρόν'...
@Νέες ρυθμίσεις για τον ορισμό των ενημερωτικών ΜΜΕ στη ραδιοτηλεόραση ζητούν οι ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, διεκδικούν να ανέβει το όριο της συγκέντρωσης στο 45% αναφορικά με τα ενημερωτικά Μέσα, στα οποία θα εντάσσονται οι εφημερίδες, τα περιοδικά και οι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί. Η συγκέντρωση θα προκύπτει όταν ο μέτοχος θα ελέγχει το 45% των ενημερωτικών ΜΜΕ είτε στη σχετική αγορά είτε στο σύνολο της χώρας, ενώ ζητείται ακόμη ο έλεγχος να μη γίνεται με βάση τον νόμο Ρουσόπουλου για τη συγκέντρωση στα ΜΜΕ, αλλά με τον παλαιό γενικό νόμο 703/1997.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…