Αφιέρωμα για τα 'τζουνάμι' του κινηματογράφου με προφητικές σκηνές...

@ΕΙΧΑΜΕ αναφερθεί σε άλλο άρθρο μας το πώς το Χόλλυγουντ και οι Ευρωπαίοι σκηνοθέτες βλέπουν το....μέλλον μέσα απο τις ταινίες τους προβάλλοντας τα στοιχεία απο τις ταινίες που είδαμε στις αίθουσες πρόσφατα. Ομως ανακαλύψαμε και άλλλες, όπως αυ΄τη που ακολουθεί...
@Στην προτελευταία του ταινία, μια ταινία σπονδυλωτή που γύρισε το 1990 με τον τίτλο "Όνειρα" (Kurosawa's Dreams) ο μεγάλος Ιάπωνας σκηνοθέτης Akira Kurosawa(1910-1998), στην ενότητα: "Το Βουνό Φούτζι στα Κόκκινα" (Μount Fuji in Red) περιγράφει....αυτό που βλέπουμε να εκτυλίσσεται σήμερα στην Ιαπωνία με τους πυρηνικούς αντιδραστήρες του Φουκουσίμα. Περιγράφει, δηλαδή, μια έκρηξη 6 πυρηνικών αντιδραστήρων που γίνεται στο βουνό Φίτζι καθώς και τον εφιάλτη με τις σκηνές κόλασης που ακολουθούν.
@H νέα ταινία του Κλιντ Ίστγουντ, «Hereafter» μας διηγείται την ιστορία τριών ανθρώπων που ο θάνατος έχει σημαδέψει τον καθένα με διαφορετικό τρόπο. Το τσουνάμι που δείχνει ήταν η αιτία να απαγοερευθεί τελικά στην Ιαπωνια όπου παιζόταν αυτές τις ημέρες...Ο Τζορτζ (Ματ Ντέιμον) είναι ένας εργάτης ο οποίος έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τη μετά θάνατον ζωή. Στην άλλη άκρη του κόσμου, η Μαρί (Σεσίλ Ντε Φρανς), μια Γαλλίδα δημοσιογράφος είδε τη ζωή της να αλλάζει ριζικά μετά από μια εμπειρία που παραλίγο να της στοιχίσει την ίδια της τη ζωή. Ο Μάρκους (Φράνκι ΜακΛάρεν), ένας μαθητής από το Λονδίνο, χάνοντας τον πιο κοντινό του άνθρωπο χρειάζεται απεγνωσμένα απαντήσεις.

@ΚΑΙ να ήταν μόνο αυτό. Για δείτε και το παρακα΄τω τρειλερ της ταινίας που ήδη εοτιμάστηκε με τίτλο 'mega tsunami' που ουσιαστικά προετοίμασε τον λαό της Απω Ανατολής για αυτό που συνέβη καθώς η ταινία είχε γυριστεί πρόσφατα και μάλιστα προσέξτε τις ημερομηνίες και χρονολογίες που αναφέρονται στο απόσπασμα που ξεχωρίζουν εκτός απο τα Γιαπωνέζικα που δεν τα κατανούμε. Υπάρχουν όμως οι αριθμοί.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…