Το...Μαύρο Πάσχα της ενημέρωσης...

@ΠΡΙΝ αναφέρουμε τα γεγονότα που οδηγούν στο..Μαύρο Πάσχα εργαζομένων οφείλουμε να ρωτήσουμε τους αρμόδιους μερικά πράγματα αλλά και τους γνωρίζοντες στο χώρο του Τύπου: 1ον Γνωρίζουν γιατί κάποιοι στοχοποίησαν το Alter απο την στιγμή που υπάρχουν άλλοι καναλάρχες που οφείλουν εκατομμύρια εισφορών και εκατομμύρια στο Δημόσιο αλλά ουδείς ασχολείται; 2ον Γνωρίζουν ότι ουσιαστικά η κρίση του Αλτερ θα γίνει κριση και άλλων αφού ήδη υποβαθμίστηκε απο διεθνή οίκο η πιστοληπτική ικανότητα του ΑΝΤ1; 3ον Γνωρίζουν ή κάνουν ότι δεν ξέρουν ότι οι διαφημιστικές οφείλουν εκατομμυρια στα κανάλια και επισης ξέρουν σε ποιά διαφημιστική σφραγίστηκαν οι επιταγές τους; 4ον Αληθεύει ότι πλέον υπάρχει πόλεμος απο κανάλια για την διαφημιστική πίτα;
@Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Alter αναφέρουν: Συνάδελφοι εμείς οι εργαζόμενοι που δεν έχουμε διασφαλίσει τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών, βγαίνουμε από το καβούκι μας για να ζητήσουμε από όλους τους υγιείς επαγγελματίες στον χώρο της είδησης, από όσους ακόμη διατηρούν τις αντιστάσεις τους, να μας δώσουν λίγη από την ενέργειά τους και να προχωρήσουμε μαζί δυναμικά.
Συνάδελφοι
Το επαγγελματικό μας καταφύγιο βρίσκεται στον «αέρα», αλλά βλέπετε κι εσείς ότι συνδικαλιστική «ομπρέλα» δεν διαθέτουμε! Βρισκόμαστε εκτεθειμένοι στην ανεμοθύελλα που άρχισε να χτυπά τα Μ.Μ.Ε.. Σήμερα, είμαστε εμείς… Είναι θέμα χρόνου να συμβεί το ίδιο στο σύνολο όλων των μέσων.
Συνάδελφοι
Απλώνουμε το χέρι σε όλους όσοι δουλέψαμε επί χρόνια δίπλα- δίπλα, τιμώντας τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις αλλά και τον κώδικα δεοντολογίας. Σε όλους όσοι έβαλαν «πλάτη» στη δημιουργία και την καθιέρωση των ιδιωτικών καναλιών και την ΕΡΤ. Σε όσους δουλεύουν στον γραπτό τύπο, στο ραδιόφωνο, στα πόρταλ, στα μπλογκς.
ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ…… να υπερασπιστούμε όχι μόνο τη διασφάλιση μιας Σ.Σ.Ε, αλλά και της αξιοπρέπειάς μας και το κύρος του επαγγέλματός μας, πριν είναι πολύ αργά.
Συνάδελφοι, Όποιος νομίζει πως όσα συμβαίνουν σήμερα στο Alter θα μείνουν εκεί, κάνει τεράστιο λάθος! Η λαίλαπα θα χτυπήσει σύντομα και την δική του πόρτα… Μόνο ενωμένοι μπορούμε να προλάβουμε όσα «μαγειρεύουν» πίσω από την πλάτη μας με τις επικείμενες πτωχεύσεις, συγχωνεύσεις, μαζικές απολύσεις και περικοπές.
ΛΥΣΗ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΩΝ
* Σας καλούμε να γίνουμε όλοι συμμέτοχοι, ο καθένας από το χώρο του. Δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ, τεχνικοί και προσωπικό όλων των ΜΜΕ που υπηρετούμε την προάσπιση και προώθηση της είδησης, ας τολμήσουμε!
* Σας καλούμε να διερευνήσουμε ποιοι και για ποιους λόγους μας έφεραν ως εδώ και ποιο μέλλον επιφυλάσσουν σε όλους μας.
* Σας καλούμε σε εποικοδομητικές συναντήσεις για την ανταλλαγή σκέψεων και απόψεων, για να μεθοδεύσουμε τις αντιστάσεις μας, κάθε μέρα στις εγκαταστάσεις του Alter, όποια ώρα μπορείτε. Εμείς, εδώ θα είμαστε, έστω κι αν δεν παράγουμε δημοσιογραφικό έργο λόγω της επίσχεσης.
Η Γ.Σ. ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ALTER
@Για συκοφαντική δυσφήμιση του διαφημιστικού κλάδου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ενωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ), αναφερόμενη σε μήνυμα του τηλεοπτικού σταθμού Alter, που όπως αναφέρει «παρακολούθησε με κατάπληξη να προβάλλεται, τις βραδινές ώρες της 20ής Απριλίου» και το οποίο κατά την ανακοίνωση κατηγορούσε τον κλάδο ότι «ευθύνεται για την οικονομική κατάσταση του σταθμού και απειλούσε με αποκαλύψεις».Η ΕΔΕΕ υπενθυμίζει ότι εκπροσωπεί πάνω από 100 εταιρείες και 3.500 εργαζομένους ενώ κατανοεί ότι υπό το κράτος της κρίσης και του πανικού της κατάρρευσης.....
@Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Στη γνώση της ΕΔΕΕ, η κατάσταση την οποία έχει δημιουργήσει το Alter στη διαφημιστική αγορά είναι ακριβώς η αντίστροφη: Ο σταθμός αδυνατεί να ανταποκριθεί, από το Μάιο 2010, σε οφειλές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προς συναλλασσόμενες διαφημιστικές εταιρείες και έχει φέρει πολλές από αυτές σε εξαιρετικά δυσμενή οικονομική θέση. Είναι θλιβερό να προσπαθούν η διοίκηση και οι μέτοχοι του Alter να αποπροσανατολίσουν τους εργαζομένους του σταθμού, προσπαθώντας να μεταφέρουν τις δικές τους ευθύνες στις εταιρείες του κλάδου μας. Σε κάθε περίπτωση, οι οικονομικές διαφορές -αν υπάρχουν αυτές εν προκειμένω- λύνονται από τα αρμόδια δικαστήρια και τις αρχές του κράτους και όχι μέσω "λαϊκών δικαστηρίων", συκοφαντικών μηνυμάτων και απειλών
@Τις άγιες τούτες ημέρες η πλύση εγκεφάλου συνεχίζεται. Στις περισσότερες εκπομπές κυριαρχεί ένας καναπές ή ένα τραπέζι, γύρω από το οποίο κάποιοι καλεσμένοι θα πουν τη δική τους γνώμη για το ένα ή το άλλο. Αυτή η σχεδόν "αρρώστια" της λέσχης συζητήσεων κυριαρχεί στη μικρή μας οθόνη. Η ενημέρωση για την ελληνική τηλεόραση -το έχουμε ξαναπεί- έχει μετατραπεί σε γενικόλογες ή ειδικευμένες συζητήσεις, κομμένες σε δόσεις και σε θέματα, βγαλμένες σε ρουμπρίκες και ειδικότητες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…