Απεργίες και κρίσμο καλοκαίρι για την TV

@Εικοσιτετράωρη γενική απεργία έχουν κηρύξει για την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, από τις 6 π.μ. έως τις 6 π.μ. της Παρασκευής, 18 Μαρτίου, σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΕΠΤΥΜ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανία Χάρτου, οι Ενώσεις Συντακτών, αλλά και τα σωματεία όλων των εργαζομένων στην ενημέρωση. Στην απεργία μετέχει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα μεταδίδονται ειδήσεις.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, που υπογράφουν όλες οι παραπάνω ενώσεις, οι άνθρωποι του Τύπου απεργούν:
«Γιατί οι Ενώσεις των εργοδοτών κωλυσιεργούν και αρνούνται συστηματικά την υπογραφή ΣΣΕ, ελπίζοντας ότι -σε συνεργασία με την κυβέρνηση- η «αγορά» θα συνεχίσει το απορρυθμιστικό έργο της, φορτώνοντας όλα τα βάρη τής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.
Γιατί, στο μεταξύ, οι εργοδότες στις επιχειρήσεις τους έχουν «βγάλει τα μαχαίρια» και επιτίθενται συστηματικά σε όλες τις κατακτήσεις μας:
- Μειώνουν τους μισθούς, όπως στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ, όπου μέσα σε έναν χρόνο το εισόδημα των συναδέλφων μειώθηκε κατά 30%...
- Καταπατούν τα «θεσμικά» δικαιώματά μας, όπως το ωράριο, τις υπερωρίες ή τα κυριακάτικα, με αξιώσεις σαν αυτές στα αθλητικά τμήματα του «Πήγασου»…
- Απολύουν μαζικά συναδέλφους. Μετά το κύμα των απολύσεων, που προηγήθηκε, είναι σαφές ότι προετοιμάζεται νέα επίθεση στην απασχόληση. Γι’ αυτό, οι εργοδότες αρνούνται να αναλάβουν οποιαδήποτε δέσμευση για τις θέσεις εργασίας, ενώ συστηματικά υποβαθμίζουν τις υποχρεώσεις τους φτάνοντας να ζητούν ακόμα μεγαλύτερη μείωση των αποζημιώσεων και μεγαλύτερη «χαλαρότητα» στην προστασία που προβλέπει για τους εργαζόμενους η νομοθεσία…
- Προωθούν τις πιο έξαλλες μορφές «ελαστικοποίησης» των εργασιακών σχέσεων, φτάνοντας να εισάγουν στον τομέα της ενημέρωσης ακόμα και τη διαβόητη «εκ περιτροπής» εργασία.
- Παρανομούν με τον πιο ασύστολο τρόπο, παρακρατώντας δεδουλευμένα για πολλούς μήνες και φτάνοντας ακόμα και να καρπώνονται τις εισφορές προς τα Ταμεία.
@ Τρεις δικογραφίες, εκ των οποίων η μία για σοβαρά κακουργήματα, σχηματίστηκαν μετά από έρευνα του Οικονομικού Τμήματος της Εισαγγελίας για σειρά συμβάσεων και ενεργειών της προηγούμενης διοίκησης της ΕΡΤ, που φέρονται να ζημίωσαν το δημόσιο κατά χιλιάδες ευρώ. Η πρώτη δικογραφία αφορά τα κακουργήματα:
- Της απιστίας στην υπηρεσία, κατά συναυτουργία και μη και κατ' εξακολούθηση και μη, με ελάττωση της κρατικής περιουσίας τελεσθείσα από υπαίτιο που μεταχειρίστηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα. Σύμφωνα με την κατηγορία, η ελάττωση υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.
- Της άμεσης συνέργειας, από κοινού και μη, στην παραπάνω πράξη.
- Της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία, τελεσθείσα από υπαίτιο που είχε σκοπό να προσπορίσει παράνομο όφελος, βλάπτοντας άλλον. Στη δικογραφία αυτή είναι κατηγορούμενοι 14 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων στελέχη της προηγούμενης διοίκησης της ΕΡΤ, εκπρόσωποι εταιρειών και άλλοι.
@Ο Ιούνιος είναι ο καθοριστικός μήνας αποφάσεων για τη νέα τηλεοπτική σεζόν σε όλα τα κανάλια, ακόμη και στον ALPHA, όπου το πρόγραμμα είναι περίπου έτοιμο από το 2009! Το λέμε αυτό γιατί το κανάλι του RTL Group βρίσκεται στο τρίτο έτος του προγράμματος περικοπών που είχαν ξεκινήσει οι Γερμανοί από το 2009. Και σήμερα εμφανίζονται σίγουροι πως και τη νέα τηλεοπτική σεζόν, παρά τη συνεχιζόμενη πτώση διαφημιστικών εσόδων, θα παραμείνουν στον ανταγωνισμό με τα ισχυρά χαρτιά τους.
Στην πρώτη θέση, φυσικά, βρίσκεται ο Λάκης Λαζόπουλος που πλέον είναι βέβαιο πως θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τον ALPHA. Τουλάχιστον ώς τον Δεκέμβριο του 2011, όπως διαβεβαιώνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αυτό που ακόμη δεν έληξε οριστικά είναι το αν το «Αλ τσαντίρι news» θα συνεχίσει την εβδομαδιαία παρουσία του, κάτι που επιθυμεί η πλευρά του RTL παρά τις σοβαρές παρενέργειες που προκλήθηκαν πριν από λίγο καιρό όταν το «Αλ τσαντίρι news» έγινε στόχος της κυβέρνησης. Το ενδεχόμενο να γίνουν λιγότερα επεισόδια του δημοφιλούς σόου του Λάκη είναι ένα από τα σενάρια που παραμένουν ανοιχτά. Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, η τελική απόφαση του Λάκη Λαζόπουλου για το «Αλ τσαντίρι news» ή το καθημερινό αντιδελτίο, που συζητήθηκε ήδη ευρέως ως ακόμη μία πρόταση ενίσχυσης της σάτιρας στον ALPHA, σχετίζεται άμεσα με την έγκριση μιας κωμικής σειράς.
@Ο ΣΚΑΪ έχει εξασφαλίσει και για το καλοκαίρι νέα προγράμματα για τους τηλεθεατές του. Σειρές, γεμάτες δράση, εκπομπές με χιούμορ και ενημέρωση αλλά και ντοκιμαντέρ γεμάτα από Ελλάδα και θάλασσα περιλαμβάνει το καλοκαιρινό πρόγραμμα της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ για την καλοκαιρινή σεζόν, θα διαμορφωθεί ως εξής: Από τη Δευτέρα 30 Μαΐου και καθημερινά μία νέα σατιρική εκπομπή θα προβάλλεται λίγο πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
«The Giza Bar», ο τίτλος της και από Δευτέρα-Παρασκευή η ραδιοφωνική Γκίζα πίσω από την μπάρα θα ...σερβίρει τα ποτά της ...ενημέρωσης. Παρέα με τον Γιώργο Μυλωνά, τον Αντώνη Ανδρικάκη και τον Πάνο Σουρούνη για τα μπαρελκόμενα... Παράλληλα όπως και η ίδια υποστηρίζει : «Πλήθος καλλιτεχνών παρελαύνει κάθε βράδυ από τη μπάρα της με στόχο μια μεγαλύτερη καριέρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο....»...
Το Σάββατο 4 Ιουνίου έρχεται μία νέα ελληνική σειρά ντοκιμαντέρ γεμάτη ...θάλασσα. Ο «Ναυτίλος» κάνει πρεμιέρα το Σάββατο στις 11.00 το πρωί και θα προβάλλεται κάθε Σάββατο. Ο «Ναυτίλος» είναι μια εντυπωσιακή παραγωγή της οποίας τα γυρίσματα έχουν κρατήσει τρία χρόνια με περισσότερες από 80 πλεύσιμες μέρες αποστολής στις θάλασσες της Ελλάδας, της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), το μοναδικό ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στη θαλάσσια έρευνα, ξεκινά την πρώτη σειρά ωκεανογραφικών ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, που εξερευνά το θαλάσσιο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου (Αιγαίο Πέλαγος) και της Μαύρης Θάλασσας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…