Οι ανατροπές στα δελτία ειδήσεων και οι κομμένοι του ΑΠΕ

@Το Alter πάλι ανατρέπει τις ισορροπίες στις ειδήσεις των 8. Οι συχνές εναλλαγές στα ποσοστά θεαματικότητας των κεντρικών δελτίων ειδήσεων των καναλιών αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο την κρίση αξιοπιστίας των τηλεοπτικών ειδήσεων. Η είσοδος του κεντρικού δελτίου του Alter για μία ακόμη φορά την περασμένη Τρίτη στη ζώνη των 8 μ.μ. ανέτρεψε και πάλι τις ισορροπίες και το δελτίο του Mega έχασε τις κερδισμένες μονάδες και από το 37% της Δευτέρας έπεσε στο 26,6%.
@Κόπηκε από το ΑΠΕ ο άνθρωπος που πήρε τη συνέντευξη! H ιστορία έχει όμως και συνέχεια για τον άνθρωπο που πήρε τη συνέντευξη. Ο Γιώργος Παππάς, παρότι έκανε μια τέτοια επιτυχία και του την έκλεψαν με τη συνδρομή των κυβερνητικών υπηρεσιών, όχι μόνο έχασε τη δουλειά του στο ΑΠΕ, για να προωθηθεί στη θέση του η σύζυγος του πρώην υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, Φαίη Καραβίτη, αλλά το Πρακτορείο για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ανακοίνωσε και την αμοιβή του, για να δείξει πως ήταν ακριβός! Απο το έγκυρο 'Παρόν της Κυριακής'..
@Σύγκρουση «Καθημερινής» - ΠΟΣΠΕΡΤ για το ανταποδοτικό. Η εφημερίδα, με κύριο άρθρο της, ζήτησε τη μείωση κατά 50% του «χαρατσιού», όπως έγραφε για το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ, ώστε να «ανακουφιστούν» τα νοικοκυριά από το (πολλαπλάσιο) χαράτσι του ειδικού τέλους ακινήτων. Η ΠΟΣΠΕΡΤ κατηγόρησε την εφημερίδα πως «σε συνεργασία» με τον υπουργό Επικρατείας «πολεμούν την ΕΡΤ». Η «Καθημερινή» ανταπάντησε γράφοντας ότι τις αποφάσεις για τη λειτουργία της ΕΡΤ τις λαμβάνει η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, «όχι όσοι σιτίζονται από αυτή, αλλά όσοι την πληρώνουν».
@Πολυπράγμων θα είναι ο Γιώργος Μητσικώστας τον φετινό χειμώνα αφού ανάμεσα στις δουλειές που ετοιμάζει, μία νέα του τηλεοπτική εκπομπή και ένα βιβλίο που έχει στα σκαριά, σκοπεύει να κάνει και ένα stand-up comedy. Η ιδέα αφορά ένα καφε-θέατρο, τύπου βαριετέ, όπου ο Γιώργος θα κάνει τα δικά του κόλπα και ασφαλώς τις ανεπανάληπτες μιμήσεις του...
@Αγωνία στον Alpha για την επόμενη ημέρα. Το κλίμα και σε αυτό τον τηλεοπτικό σταθμό δεν είναι καλό, αφού όλοι αναρωτιούνται τι θα συμβεί μετά το τέλος των 3μήνων συμβάσεων το Δεκέμβριο του 2011. Υπάρχει ο φόβος πως το RTL θα αποχωρήσει από τη χώρα, αλλά και η εκτίμηση πως το χρονικό όριο που τέθηκε είναι για να συνηγορήσουν οι εργαζόμενοι σε ακόμη πιο χαμηλούς μισθούς. ‘Ηδη υπάρχει το παράδειγμα της Plus Productions, εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών του ομίλου, από την οποία απομακρύνθηκαν από το Καλοκαίρι, 50 εργαζομενοι. Στον Alpha έχει κάνει επίσης αίσθηση το γεγονός πως ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κρίστοφερ Μάινους απουσιάζει τις τελευταίες 15 μέρες.
@Σε τηλεοπτικό κεφάλαιο μετατρέπεται για το Mega, η Εθνική Ποδοσφαίρου. Ο νικηφόρος αγώνας με την Κροατία έφτασε στο 40,2% της θεαματικότητας την περασμένη Παρασκευή και η εκπομπή "Πάμε Euro» (pre-game) στο 24,9% και στο 23,6% (ανάλυση αγώνα) Η θεαματικότητα αυτή είναι ενδεικτική του ενδιαφέροντος που συγκεντρώνει αλλά και της ανάγκης των θεατών για εξελίξεις που του βελτιώνουν την ψυχολογία τους στην εποχή της ελεγχόμενης πτώχευσης.
@Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από χθες οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά χρησιμοποιώντας το έσχατο μέτρο που τους δίνει ο νόμος για να αντιδράσουν στη στάση της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί τρεις μήνες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…