Οι αποχωρήσεις και η όξυνση απολύσεων στα media...

@Στην όξυνση της ταξικής πάλης ανταποκρινόμαστε με αντεπίθεση. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που απήργησαν και διαδήλωσαν μαζικά στη 48ωρη απεργία και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ που έπραξαν το ίδιο στις 18 Οκτώβρη.
Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στις γραμμές του, πρωτοστάτησαν για τη 48ωρη γενική απεργία, όχι μόνο ως μια κορύφωση του αγώνα, αλλά ως αφετηρία νέων, πιο μαζικών, καλύτερα συντονισμένων και πιο στοχευμένων αγώνων.
Όλες αυτές τις ώρες έδωσαν με απόλυτη επιτυχία την απεργιακή μάχη σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς, στις συγκλονιστικές διαδηλώσεις, στην περικύκλωση της Βουλής.
@Μετά την αποχώρηση του Αιμίλιου Λιάτσου από το Star, το κανάλι ανακοίνωσε ποιοι θα κληθούν να παρουσιάσουν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού από σήμερα Παρασκευή 21 Οκτωβρίου μέχρι και το τέλος του μήνα, την μεθεπόμενη Κυριακή 30 Οκτωβρίου. Το θέμα αν θα δούμε και άλλες αποχωρήσεις μόνο από το συγκεκριμένο κανάλια αλλά και απο τα υπόλοιπα εν μέσω μεγάλης κρίσης....
@«Λουκέτο» στην κατά 100% θυγατρική της Leo Burnett στην Ελλάδα βάζει η Publicis, ο γαλλοπολυεθνικός όμιλος που δραστηριοποιείται στο χώρο της επικοινωνίας και διαφήμισης. Η εταιρεία αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με τις «ακάλυπτες επιταγές», μία κατάσταση που επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα.
Είναι η πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία της τηλεόρασης, που μία πολυεθνική διαφημιστική εταιρεία διεθνούς μεγέθους αφήνει την ελληνική θυγατρική της εταιρία να πτωχεύσει. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ...τα κανάλια που θίγονται σκοπεύουν να αντιδράσουν με ένδικα μέσα και όχι μόνον, αφού η μητρική εταιρεία είναι εισηγμένη σε διεθνή χρηματιστήρια.
@Γέφυρα επικοινωνίας με τον απανταχού ελληνισμό «χτίζει» και φέτος η «Διασπορά» της ΕΤ3, με τη Χρύσα Σάμου, η οποία κάνει πρεμιέρα για τη φετινή τηλεοπτική περίοδο το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011, στις 13.30. Η «Διασπορά» ανοίγει την τηλεοπτική αυλαία, αποτυπώνοντας ένα γάμο ξεχωριστό, που τελέστηκε στους Κουρούτες της επαρχίας Αμαρίου της Κρήτης με καλεσμένους Έλληνες ομογενείς και φιλέλληνες, από τη Φλόριντα, το Ντιτρόϊτ και την Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, οι οποίοι είδαν για πρώτη φορά πώς τελείται ο κρητικός παραδοσιακός γάμος, σε ένα ορεινό χωριό σχεδόν ερημωμένο, που για μισό αιώνα τώρα η καμπάνα της εκκλησιάς του δεν χτύπησε χαρμόσυνα για αντίστοιχο μυστήριο.
@Περισσότερα από 1,16 εκατ. φύλλα πούλησαν οι εφημερίδες στην περιοχή Αθηνών - Πειραιώς στο διάστημα από 10/10/2011 έως τις 16/10/2011.Ειδικότερα οι πρωινές εφημερίδες πούλησαν 108 χιλιάδες φύλλα, ενώ οι απογευματινές πούλησαν 412 χιλιάδες φύλλα. Οι Κυριακάτικες εφημερίδες, πούλησαν 356 χιλιάδες φύλλα, ενώ οι εβδομαδιαίες 47 χιλιάδες φύλλα. Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκαν οι πωλήσεις των καθημερινών αθλητικών εφημερίδων, ενώ αντίθετα σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν οι πωλήσεις των εβδομαδιαίων εφημερίδων.
@«Η Ελληνική τηλεόραση είναι από τις καλύτερες στον κόσμο. Όχι ότι δεν διαθέτει και σκουπίδια εκπομπές αλλά γιατί με το τηλεκοντρόλ έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις» δηλώνει ο Τέρενς Κουίκ και μιλά για την κατάσταση της μικρής οθόνης σήμερα όπως τη βιώνει ο ίδιος. «Δεν θες να δεις trash tv το μεσημέρι; Πας σε ένα κρατικό που διαθέτει μια εκπομπή λόγου ή σε ένα ιδιωτικό που έχει ντοκιμαντέρ. Επομένως η γενική μου άποψη είναι άριστη, άσχετα εάν επιμέρους εκπομπές είναι τρισάθλιες. Επίσης έχει καταντήσει από δραματικό έως αστείο πλέον αυτό που κάνει ένας και το αντιγράφουν όλοι. Αυτά τα δυο τελευταία χρόνια, π.χ. που η ελληνική τηλεόραση έχει γίνει μια απέραντη κατσαρόλα και ένα τεράστιο τηγάνι, προκαλούν κλαυσίγελο...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…