Οι χαμένες θέσεις εργασίας και οι απεργίες κορυφώνονται το 2012

@Με τέσσερες χιλιάδες χαμένες θέσεις μέχρι τώρα, με απολύσεις και «λουκέτα», στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, με πρωτοφανές «τσεκούρεμα» στους μισθούς και τις συντάξεις, με την ολιγωρία στην υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την παράλληλη πίεση στους μισθωτούς συναδέλφους για υπογραφή ατομικών συμβάσεων, με την ανασφάλεια των εργαζομένων στο ζενίθ και με όλα τα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων που έχουν ληφθεί σύμφωνα με επιταγές της Τρόικας και έχουν εγκλωβίσει όχι μόνο το χώρο της Ενημέρωσης σε εργασιακό μεσαίωνα, αλλά το σύνολο των εργαζομένων και συνταξιούχων, συνθέτουν μια ζοφερή προοπτική για την επιβίωση του λαού μας αλλά και για τη λειτουργία της Δημοκρατίας και την κατοχύρωση της Ελευθεροτυπίας....
Μπροστά σ’ αυτή την τραγική κατάσταση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) αποφάσισαν να κηρύξουν 48ωρη απεργία, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, από την Τρίτη 06.00 της 17ης Ιανουαρίου μέχρις την Πέμπτη 06.00 της 19ης Ιανουαρίου, παράλληλα με την απεργιακή κινητοποίηση για τη 17η Ιανουαρίου που κήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα της Aττικής. Κατά πλειοψηφία αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ, πριν από λίγη ώρα τη συμμετοχή της στην απεργία.
@Ακόμη και οι “απεργοσπάστες” που έβγαλαν πειρατικά το TI VI απλήρωτοι είναι! Αυτό διαπιστώθηκε από την Επιθεώρηση Εργασίας που έκανε έλεγχο στην εταιρεία Modern Times στη Βούλα. Διαπιστώθηκε πως οι έξι εργαζόμενοι της εταιρείας είναι απλήρωτοι εδώ και δυο μήνες και πήραν μόνο το μισό χώρο. Τα άλλα μισά τα έδωσε επιτόπου ο εκδότης στη διάρκεια του ελέγχου.
Αυτά και άλλα αποκαλυπτικά δημοσιεύουν οι απεργοί εργαζόμενοι του “Επενδυτή”. Ο εκδότης της εφημερίδας Κ.Γιαννίκος δεσμεύτηκε πάντως στο Διασωματειακό πως θα παρουσιάσει τα σχέδια του τη Δευτέρα… Να γνωστοποιήσει τα τελικά σχέδιά του δεσμεύτηκε ο Κ. Γιαννίκος στο διασωματειακό
Στους Modern Times η επιθεώρηση εργασίας…ανακάλυψε το ορμητήριο του «πειρατικού» TIVI..
@Στις 21/1 η πρεμιέρα της εκπομπής του στον ΣΚΑΪ. Το επόμενο Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 6.45 θα μας πει την πρώτη του «καλημέρα» από τον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Αυτιάς. Στην αρχισυνταξία της εκπομπής θα είναι η Μάγδα Τσέγκου.
@«Το άγχος μου είναι το οικονομικό τσουνάμι». Αυτή την αγωνία της αποκαλύπτει στο περιοδικό ΕΓΩ! η ηθοποιός Φιλαρέτη Κομνηνού και μιλάει για τους ρόλους της, τις ρυτίδες της αλλά και τις βλαβερές συνέπειες της άνευ όρων παράδοσης στα ΜΜΕ.«Σε μια ηθοποιό που βασίζει την καριέρα της στην ομορφιά της, όταν αρχίζουν να εμφανίζονται οι ρυτίδες, έρχεται αυτός ο πανικός της ηλικίας.
@Οι μέσοι όροι των καναλιών, όπως διαμορφώθηκαν την Πέμπτη 12/01 Σύνολο-15/44
MEGA 25,4- 26,0
ANTENNA 19,8 -18,6
ALPHA 16,2- 15,6
STAR 11,1- 15,5
NET 2,4- 1,5
ET-1 2,0- 1,5
ET-3 3,1- 1,6
SKAI 6,8- 5,9
@Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α., της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. και της Ε.Φ.Ε., αντιδρώντας στην παράνομη και καταχρηστική απόλυση του συναδέλφου δημοσιογράφου Γιάννη Λεοντάρη και τη μη εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών τύπου και φωτορεπόρτερ στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ», κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή των Γενικών Συνελεύσεων τους, αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου και τους φωτορεπόρτερ, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ» από τις 18.00 της Παρασκευής, 13 Ιανουαρίου 2012 έως τις 24.00 του Σαββάτου, 14 Ιανουαρίου 2012.
@Δυσάρεστη, αλλά και για πολλούς αναμενόμενη εξέλιξη η μη καταβολή της μισθοδοσίας στον ΔΟΛ σήμερα. Μάλιστα σε αντίθεση με τον προηγούμενο μήνα που συνέβη πάλι το ίδιο, αυτή τη φορά δεν υπήρξε σχετική προειδοποίηση και έτσι ένα μούδιασμα είναι φυσικό, αφού επιπλέον κανένα στέλεχος δεν λέει ανοικτά την αιτία για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές. Το μυαλό όλων βέβαια πηγαίνει στις συζητήσεις που γίνονται στο εσωτερικό του ΔΟΛ για την περικοπή του 20% των μισθών.
Ο Στ.Ψυχάρης στην τελευταία επαφή που είχε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΒΗΜΑ τους είπε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή για το -20% και ότι κανένα κλιμακωτό μοντέλο δεν αποφέρει το ποσό της μείωσης που απαιτείται από την εταιρεία σύμφωνα με το enimerosi24

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…