Σε πτώση οι διαφημίσεις, αλλά η ψηφιακή TV διευρύνεται με νέα κέντρα εκπομπής

@Με ένα μάλλον άσχημο 10,9% σαν μέσο ποσοστό τηλεθέασης ξεκίνησαν χθες στον ALPHA οι δύο νέες τούρκικες σειρές ''Ρώτα την αγάπη'' και ''Lale, έρωτας στην Κωνσταντινούπολη'' απογοητεύοντας ίσως τους ιθύνοντες του καναλιού που πίστεψαν ότι άμα τη εμφανίσει θα έκαναν υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Να σκεφτείτε ότι οι επαναλήψεις του ''Κάτι ψήνεται'' έπιαναν πιο ύψηλα νούμερα από την πρεμιέρα της σειράς. Την ίδια στιγμή, στο slot 6-7 το απόγευμα το ''Ερωτας και τιμωρία'' στο Mega συνεχίζει την πολύ καλή του πορεία, καθώς ο χθεσινός μέσος όρος του επεισοδίου ήταν 45%.
@Σε… ελεύθερη πτώση οι διαφημιστικές δαπάνες σε όλα τα ΜΜΕ για τον μήνα Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τη «Media Services», από 42 εκατομμύρια ευρώ το 2011, φέτος έλαβαν 32,1 εκατομμύρια ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε μια σημαντικότατη μείωση της τάξης του 32%!
Η μεγαλύτερη πτώση στη διαφήμιση παρατηρείται στον έντυπο Τύπο, με μείον 38,5% για τα περιοδικά και μείον 37% για τις εφημερίδες. Την ίδια στιγμή, η τηλεόραση τον Φεβρουάριο του 2012 εμφανίζει πτώση κατά 23,57%, ενώ το ραδιόφωνο εμφανίζει πτώση κατά 26%.
@Οι εποχές που η μισή Ελλάδα ασχολούταν με τη Eurovision, ανήκουν μάλλον στο παρελθόν. Λίγο η κρίση και τα σοβαρότατα προβλήματα που όλοι μας αντιμετωπίζουμε, λίγο τα όχι τόσο μεγάλα ονόματα στις υποψηφιότητες και η ελάχιστη προβολή από τα κανάλια τη φετινή χρονιά, τελικώς η πλειοψηφία του τηλεοπτικού κοινού γύρισε την πλάτη στον ελληνικό τελικό της Δευτέρας (12/3), με αποτέλεσμα τα νούμερα της AGB να είναι απογοητευτικά για την ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, μόλις το 10,8% των τηλεθεατών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημόσιας τηλεόρασης για τη μεγάλη μουσική βραδιά, ποσοστό που αποτελεί το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί στην ιστορία του διαγωνισμού
υχάριστα νέα για τους φίλους της F1! Ο Alpha εξασφάλισε και φέτος τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων. Οι είκοσι αγώνες του 2012 θα μεταδοθούν από τον Alpha αρχής γενομένης από το GP της Αυστραλίας αυτή την Κυριακή 18/3. Οι φίλοι της F1 αυτές τις είκοσι Κυριακές θα μπορούν να παρακολουθήσουν σε μια τρίωρη ενότητα τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών και τη μετάδοση του αγώνα. Στο φετινό πρωτάθλημα που αναμένεται πιο συναρπαστικό από ποτέ αγωνίζονται έξι παγκόσμιοι πρωταθλητές: Φέτελ, Μπάτον, Χάμιλτον, Αλόνσο, Σουμάχερ, Ράικονεν.
@Με τον δικό του τρόπο μέσα από το Τσαντίρι του θέλησε να αποχαιρετήσει ο Λάκης Λαζόπουλος τη Δόμνα Σαμίου η οποία κηδεύτηκε την Τρίτη στο Κοιμητήριο Νέας Σμύρνης. Ο ηθοποιός φανερά συγκινημένος, αφού αναφέρθηκε πρώτα στον χαμό της ηθοποιού Σμαρούλας Γιούλη, στη συνέχεια έδειξε πλάνα από την εκπομπή στην οποία είχε φιλοξενήσει τη Δόμνα Σαμίου.
@Μια ακόμη παράταση, για έβδομο χρόνο, στο προσωρινό καθεστώς «νομιμότητας» των ραδιοφωνικών σταθμών Αττικής συμπεριελήφθη στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο (Ν. 4038) με θέμα «επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015». Σύμφωνα με το άρθρο 8, παράγραφος 12, η προθεσμία για την έκδοση προκήρυξης με αντικείμενο τη χορήγηση αδειών ραδιοφωνικών σταθμών παρατείνεται (αφότου έληξε) μέχρι τις 31.12.2012. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς σαφή άδεια ραδιοφωνικοί σταθμοί που λειτουργούν υπό προσωρινή νομιμότητα, μέχρι να αποφασίσει ο αρμόδιος Υπουργός να ξεκινήσει τη σχετική διαδικασία μέσω του ΕΣΡ.
@Την πλήρη ανατροπή στον τηλεοπτικό χάρτη της χώρας, με τη διεύρυνση των θέσεων ψηφιακής εκπομπής για τους τηλεοπτικούς σταθμούς της περιφέρειας, αποφάσισαν τα συναρμόδια υπουργεία.
Ειδικότερα και όπως προβλέπεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Επικρατείας Παντελής Καψής και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, αντικαθίσταται η παρ. 3 του αρ. 4 της ΚΥΑ 21161/12.08.2012 (η οποία ρυθμίζει τα θέματα της μετάβασης στην ψηφιακή εκπομπή) και ενώ για τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας συνεχίζει να προβλέπεται η εκπομπή 4 καναλιών ανά δίαυλο εκπομπής, ο αριθμός αυτός διευρύνεται κατά το δοκούν για τα κανάλια της περιφέρειας, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής.
@Αναλογική έμμεση αδειοδότηση από την ΕΕΤΤ στο Sunny Channel (πρώην Κανάλι ΔΕΚΑ). Σύμφωνα με πληροφορίες η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων προτίθεται να χορηγήσει τη συχνότητα 36 από την Πάρνηθα στο Κανάλι ΔΕΚΑ, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα ενόψει της προβλεπόμενης στο Μνημόνιο 2 διαδικασίας μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Αν και η Ελλάδα δεσμεύτηκε πως εντός εξαμήνου, ως τον Ιούλιο θα σταματήσει την αναλογική μετάδοση, η ΕΕΤΤ προχωράει στην παραχώρηση του αναλογικού διαύλου, τον οποίο κάποτε χρησιμοποιούσε το Tempo του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη. Σε τεχνικό επίπεδο το πρόβλημα που δημιουργείται είναι μεγάλο, αφού η συχνότητα αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους περιφερειακούς σταθμούς που εκπέμπουν από τον Υμηττό και το σήμα τους δέχεται παρεμβολές...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…