Ο θυμός της κάλπης στις κρυφές δημοσκοπήσεις του Κυριακάτικου Τύπου

θυμός των εκλογών που θα εκφραστεί στις κάλπες μαζί με τις εξελίξεις στους πολιτικούς φορείς κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του Κυριακάτικου Τύπου που αποκρυπτογραφεί το www.greekmme.gr με τα κυριότερα θέματα. Το 'ΠΡΩΤΟ Θέμα' αναφέρει ότι "Μεγαλώνει ο θυμός 7 ημέρες πριν τις εκλογές- Πανικός από τις δημοσκοπήσεις και 'δεν πιστεύουμε όσα βλέπουμε' αναφέρουν με έμφαση οι δημοσκόποι- ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δίνουν μάχη για το 40% μέχρι τέλους-Πέμπτο το ΠΑΣΟΚ στην Β' Αθήνας πίσω από Τσίπρα, Καμμένο, Ν.Δ. και ΚΚΕ-Μέχρι 30% τα κόμματα της Αριστεράς κι 9,5% κάνε θραύση η 'Χρυσή Αυγή' στις νέες ηλικίες". O 'ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Τύπος' εκφράζει το πρωτοσέλιδό του ότι "Το πολιτικό σκηνικό 7 ημέρες πριν τις κάλπες-Υπόγεια ρεύματα διαμορφώνουν το αποτέλεσμα-Η Ν.Δ. με όπλα το πρόγραμμά της με παρέμβαση Σαμαρά και την παρέμβαση Καραμανλή επαναπατρίζει ψήφους από τους Ανεξάρτητους Έλληνες- Ο Βενιζέλος δεν τραβάει στο ΠΑΣΟΚ και ξεμένει από δυνάμεις-Μετακινήσεις τελευταίας στιγμής μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Καμμένου".
@To 'ΕΘΝΟΣ της Κυριακής' υπογράφει ότι "Οι κάλπες της 6ης Μαίου και οι δύσκολες μέρες του δικομματισμού-Εφιάλτης η ακυβερνησία-Το στοίχημα του 50% για το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ-Υπερδεξιά στροφή για το κυνήγι της ψήφου της Ακροδεξιάς και στο ΠΑΣΟΚ συναγερμός για τους δραπέτες της αριστεράς όχθης". Με τίτλο: «Τι θα κάνω στις 7 Μαΐου» και βασικό θέμα το «ντιμπέιτ» 10 πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι απαντούν στα ερωτήματα της εφημερίδας, κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews. Mια εβδομάδα πριν από τις εκλογές παίρνουν θέση για: συγκυβέρνηση-δανειακή σύμβαση-νέα μέτρα-λαθρομετανάστες-εξεταστική για το μνημόνιο. Στην επόμενη μέρα αναφέρεται, επίσης, το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου με τίτλο: «Μετεκλογικά σενάρια...».Επίσης στη Realnews μπορείτε να διαβάσετε:
-Έρχεται καταιγίδα-Όσα μας κρύβουν για τον Ιούνιο: 50.000 απολύσεις και άρση μονιμότητας στο Δημόσιο-Τέλος σε διπλές συντάξεις και επιδόματα ανεργίας.
-Η Σώνα Λεωντοπούλου, πρώην σύζυγος του Ν.Ζήγρα, μιλά για το ρόλο του τότε συντρόφου της και τη χλιδάτη ζωή του Άκη Τσοχατζόπουλου. Επίσης, τα γραφεία του «Αθήνα 2004» στη Λ.Κηφισίας ανήκαν στον πρώην υπουργό και στη συνέχεια τα πούλησε στον Εφραίμ.
-Ρεπορτάζ για την επικείμενη επιστροφή του Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος είναι έτοιμος να μιλήσει για τα στημένα παιχνίδια.
@Το 'ΠΑΡΟΝ της Κυριακής' αποσαφηνίζει με το κεντρικό του θέμα ότι "Ποιοι κερδίζουν και ποιοι ξεφουσκώνουν- Τα κρυφά γκάλοπ της κάλπης- Έχει κολλήσει ο δικομματισμός ενώ την τρίτη θέση θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ-950 εκ. ευρώ δώσαμε για εγγυήσεις στην Φιλανδία με μυστική συμφωνία'. Το ΆΡΘΡΟ' προσθέτει ότι "Προσυμφωνημένο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. το ναυάγιο του ντιμπέιτ-Το μυστικό σχέδιο Βενιζέλου και Σαμαρά-Σε φόντο θεατρικών αντιπαραθέσεων οι διεργασίες και οι ζυμώσεις για τον μεγάλο συνασπισμό και οι εξελίξεις στο ευρωπαικό γίγνεσθαι...." Φυσικά υπάρχουν και θέματα για το πολιτικό παρασκήνιο ενώ η αντιμνημονιακή εφημερίδα 'Το χωνί'  μιλά για αντίσταση των Ελλήνων μέχρι το τέλος των εκλογών.
@Η 'Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ' συμπληρώνει ότι "Οι δρόμοι της φωτιάς-Το στοίχημα του Σαμαρά για να μετατραπεί ο θυμός σε θετική ψήφο-Διασυρμός του Βενιζέλου που δίνει τώρα μάχη με τον Τσίπρα για την δεύτερη θέση και το ΚΚΕ χάνει τα επαναστατικά πρωτεία και ιδίως για την Αλέκα". Το 'ΒΗΜΑ' υπογραμμίζει με την σειρά του ότι "Θολό τοπίο μια εβδομάδα πριν τις κάλπες και αγωνία στα κόμματα- Τα γκάλοπ της οργής-Ποιος και με ποιους βγάζουν τελικά Κυβέρνηση-Τα ποσοστά με τις έδρες και  ο γρίφος με τους πολλούς αναποφάσιστους σε όλη την χώρα μας...."
@Η '΄ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ' προβληματίζεται γράφοντας ξεκάθαρα ότι "Τα σενάρια της επόμενης ημέρας-Τα πιθανά Κυβερνητικά σχήματα και το ενδεχόμενο νέας προσφυγής στις κάλπες". Η 'ΒΡΑΔΥΝΗ' ως ιστορική εφημερίδα αναλύει ότι "Η δυναμική στρατηγική για την διακυβέρνηση της χώρας-Το σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά για μικρομεσαίους και συνταξιούχους- ΟΙ προτάσεις για επανεκκίνηση της οικονομίας και η ανάπτυξη". Η 'ΝΙΚΗ' βλέπει το σενάριο για 'Ευρώ μέσα και δραχμή στο εξωτερικό'.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…