Νέα εξώδικα και νέο αλαλούμ για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

@Στο κανάλι σκέφτονται να βγάλουν μόνο μία καινούργια ελληνική σειρά. «Μνημονιακά» θα κινηθεί σε ό,τι αφορά τις ελληνικές σειρές μυθοπλασίας ο ΑΝΤ1 τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Όπως αναφέρει η Espresso, στο κανάλι του Αμαρουσίου σκέφτονται λόγω οικονομικής στενότητας να βγάλουν μόνο μία καινούργια σειρά του χρόνου. Αυτή την περίοδο στο κανάλι μελετούν τις προτάσεις αρκετών δημιουργών ενώ αρνητική είναι η απόφαση για σίριαλ με πρωταγωνιστές την Κάτια Δανδουλάκη και τον Πέτρο Φιλιππίδη, αφού το κόστος του κρίθηκε απαγορευτικό.
@Εξώδικο απέστειλε την Τρίτη στην ΕΡΤ Α.Ε. η ΟΠΑΠ Α.Ε. για τις παράνομες μεταδόσεις διαφημίσεων εταιρείας διαδικτυακού στοιχηματικού, ενώ με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι παύει κάθε περαιτέρω διαδικασία που αφορά στη σύναψη χορηγικής σύμβασης μεταξύ ΕΡΤ και ΟΠΑΠ, όπως και κάθε σχετικής συνεργασίας. Είχαν προηγηθεί δυο επιστολές (στις 9 Μαρτίου και 18 Ιουνίου) του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου Γιάννη Σπανουδάκη προς τη διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. με τις οποίες γινόταν μνεία των διατάξεων του Ν. 4002/2011 (άρθρο 35, παρα. 4) με βάση τις οποίες απαγορεύεται «πάσης φύσεως εμπορική επικοινωνία τυχερών παιγνίων», με εξαίρεση τις διαφημίσεις των εταιρειών ΟΠΑΠ Α.Ε. και ΟΔΙΕ Α.Ε., οι οποίες είναι και οι μόνες νόμιμα αδειοδοτημένες.
Ελληνική Δημοσκοπική Εταιρία στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης των ραδιοφωνικών σταθμών αλλά και όλων των ανθρώπων του ραδιοφώνου, προσκαλεί στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί για την μεθοδολογία και την στατιστική προσέγγιση της για τις μετρήσεις ακροαματικότητας, την Παρασκευή 29 Ιουνίου στις 17:00 μ.μ. στο NJV Athens Plaza με θέμα: ΄Μετρήσεις Ακροαματικότητας΄.
Η Ελληνική Δημοσκοπική είναι μία νέα εταιρία με πρωτοποριακά πληροφοριακά συστήματα, με στόχο τις αδιάβλητες μετρήσεις με διαφανείς διαδικασίες. Θα ενημερώσει, θα προτείνει και θα προσπαθήσει να πείσει για την νέα εποχή της οποίας είναι κομιστής.
@Θέλω να επαναλάβω κάτι που έγραψα και χθες: Στην Ελληνική Ραδιοφωνία (την οποία ως γνωστόν εμείς οι ίδιοι πληρώνουμε μέσω ΔΕΗ) θα ήθελα να συμμετέχουν εκείνοι που αξίζουν, όχι εκείνοι που είναι φθηνοί. Τα καλά ραδιόφωνα δεν φτιάχνονται ούτε (αποκλειστικά) με παραγωγούς που πληρώνονται... λίγα, ούτε απαραιτήτως με αναγκαστικές επιλογές από την τεράστια δεξαμενή των... ανέργων. Τα καλά ραδιόφωνα φτιάχνονται από κόσμο που γνωρίζει τη δουλειά. Και που, φυσικά, αποτελούν επιλογές του διευθυντή τους. Τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ δεν είναι κοινωφελή ιδρύματα. Αν θέλει η κυβέρνηση να ασκήσει κοινωνική πολιτική μπορεί να το κάνει σε άλλα πεδία...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…