Τραγκοποίηση στην ενημέρωση και κυβέρνηση λογοκρισίας

@Ήταν ένα ακόμα, το δεύτερο άρθρο της εφημερίδας εκείνη την ημέρα, εναντίον του Τράγκα. Σε διπλανή στήλη η Πόπη Διαμαντάκου υπερθεμάτιζε: «Το θέμα όμως δεν είναι ο κ. Τράγκας, ο οποίος καταλαμβάνει εδώ και χρόνια άφθονο χώρο στη δημόσια σφαίρα για να εκθέτει τις απόψεις του, όπως αυτός νομίζει και χωρίς αντίλογο, αλλά η ΕΡΤ. Η οποία, αίφνης, ανοίγει τις πύλες της σε έναν παθιασμένο μαχητή του αντιμνημονιακού μετώπου». Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, η κυρία Διαμαντάκου δεν θέλει η ΕΡΤ να καλεί αντιμνημονιακούς δημοσιογράφους; Τέλος πάντων... Δύο άρθρα εναντίον του Γιώργου Τράγκα την ίδια ημέρα στα ΝΕΑ; Ούτε ο Αλέξης Τσίπρας τέτοια μεγαλεία... Κοινός τους παρανομαστής (των αρθρογράφων) ο... αντιμνημονιακός Γιώργος Τράγκας. Εξ ου και το... ολίσθημα του Δημήτρη Μητρόπουλου - κάπου αναφέρει ότι ο Τράγκας έγινε «πρόσφατα και αυτός υπέρμαχος κατά του Μνημονίου». Ε, όχι και πρόσφατα. Μάλλον θα τον μπέρδεψε με τον Αντώνη Σαμαρά αλλά από την... ανάποδη (και ο οποίος έγινε πρόσφατα υπέρμαχος του μνημονίου - παλιότερα ήταν πολέμιος). Ή και με την εφημερίδα του τα ΝΕΑ που προέκυψαν, επίσης πρόσφατα, μετά την κατεδάφιση του ΠΑΣΟΚ, υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά.
 @Η λογοκρισία στα ελληνικά ΜΜΕ, ξεπερνάει τα ελληνικά σύνορα, Οι αποκαλύψεις του Κώστα Βαξεβάνη για τη λίστα Λαγκάρντ, γίνονται παγκόσμιο θέμα (Wall Street Journal, International Herald Tribune, CNN) σε συνδυασμό με την προσφυγή του στη δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα το κόψιμο της εκπομπής “Πρωινή Ενημέρωση” (Μ. Κατσίμη- Κ. Αρβανίτης) για τις αποκαλύψεις του Guardian περί του βασανισμού των συλληφθέντων από την Ασφάλεια και τα νέα στοιχεία από την «Κυριακάτικη Αυγή», προξενούν τη αντίδραση από τον πολιτικό κόσμο, με εξαίρεση τη ΝΔ, τη Χρυσή Αυγή και την κυβέρνηση. “Η πλημμελής άσκηση της δημοσιογραφικής εργασίας είναι και ο μόνος λόγος για τον οποίο ελήφθη η απόφαση της απομάκρυνσης των δύο παρουσιαστών της εκπομπής” δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΤ, Νίκος Σίμος, σε χθεσινή του δήλωση. “Οι παρουσιαστές δημοσιογράφοι όφειλαν στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της πληρότητας της ενημέρωσης, να έχουν καλέσει και τον αρμόδιο υπουργό, ώστε να καταγράψουν και τις δικές του απόψεις και όχι μόνο του Guardian” ορίζει ως δημοσιογραφική πρακτική, αν και γνωρίζει πως επρόκειτο για σχόλιο των παρουσιαστών και όχι για ρεπορτάζ.
@Διάταξη ένταξης και του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στον ΕΟΠΥΥ προσέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και των λιμανιών κατά τη χθεσινή τελευταία ημέρα συζήτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής. Στη ρύθμιση αντέδρασε έντονα ο Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Τέρενς Κουίκ (Ανεξάρτητοι Ελληνες). «Δεν μπορεί το Ταμείο των δημοσιογράφων να το φέρνετε την τελευταία στιγμή με διατάξεις παρασκηνίου και να το χώνετε στη μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ. Δεν έχετε καμία νομιμοποίηση να φέρνετε τέτοιες διατάξεις, παρά μόνο μετά από παρεμβάσεις της αίθουσας. Οχι της τρόικας», ανέφερε ο κος Λαφαζάνης. «Μας εκδικείστε γιατί προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη για τα 90 εκατομμύρια που πήρατε από τις τσέπες μας με το αυθαίρετο κούρεμα του Προβόπουλου!», κατηγόρησε τον υπουργό ο Τέρενς Κουίκ.
@Αλλαγές έρχονται από Δευτέρα στον προγραμματισμό του Mega. Εκτός από την πρεμιέρα της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα το κανάλι αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα και να προβάλει την «Sila» στις 6 το απόγευμα (από 21:15). Ο «Μοιραίος έρωτας» θα ξεκινά μία ώρα νωρίτερα, στις 5 το απόγευμα, θα συνεχίζει το έτερο τούρκικο σίριαλ και στις 19:00 τη σκυτάλη θα παίρνουν τα «Κλεμμένα όνειρα». @Η σάτιρα & η χαλαρή διακωμώδηση της καθημερινότητας έλειψε σε όλους,και αυτό αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στους πίνακες της Agb. Οι 'Ράδιο Αρβύλα' ξεκίνησαν εντυπωσιακά-και- φέτος,χωρίς να χάσουν,ουσιαστικά,τίποτα από τη δύναμή τους.Πέρσι σημείωσαν στην πρεμιέρα 33,7% και την επομένη 27,6% και φέτος 32,6% και 27,6%!!Αλλά και στο νεανικό κοινό τα ποσοστά τους είναι εξαιρετικά,χωρίς να υπάρχει εκπομπή που θα προστεθεί στον ανταγωνισμό, ώστε να απειλήσει την παρέα της Θεσσαλονίκης. Προμηνύεται μια πολύ 'ζεστή' σεζόν για τις Αρβύλες...η καλή ημέρα απ'το πρωί φαίνεται!
@Με μεγάλη ικανοποίηση υποδεχτήκαμε την απόφαση του Ant1 να προβάλλει τα νέα επεισόδια του 'Αμαρτήματος'.Η κακή πορεία της prime time ανάγκασε τους υπεύθυνους να... ξεχάσουν τα άλλοθι του παρελθόντος, επαναφέροντας την πολύ καλή κωμωδία του Αλ.Ρήγα.Φυσικά,εξεπλάγην όταν είδα την οριστική μέρα προβολής του σήριαλ,δηλαδή Παρασκευή στις ΕΝΤΕΚΑ το βράδυ!Sorry,το πρόγραμμα του καναλιού είναι τόσο... φουλαρισμένο που οι θεατές θα βλέπουν ΤΗ ΜΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΣΤΟ Α' μισό εκεί κατά τις...23.20?Πως θα δείξουμε εμπιστοσύνη σε ένα πρόγραμμα....πετάζοντας το μετά τις 23.00?

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…