Ερτζιανή συμφωνία Αθήνας-Θεσσαλονίκης και απεργίες

@Ωραία ιδέα. Την Κυριακή, δύο ραδιόφωνα, τα... επίσημα ραδιόφωνα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα εκπέμψουν από κοινού. Αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση  της συμπρωτεύουσας. Ο Αθήνα 9.84 θα μεταδώσει ταυτόχρονα με τον FM 100 της Θεσσαλονίκης, από τις 12 έως τις 3 μετά το μεσημέρι ένα τρίωρο αφιέρωμα στους Βαλκανικούς Πολέμους και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. 

Στο αφιέρωμα, όπως μας ενημερώνουν, θα περιλαμβάνονται σπάνιες άγνωστες μαρτυρίες πολεμιστών και πολιτών, αθησαύριστα τραγούδια και άλλα ηχητικά ντοκουμέντα, συζητήσεις για την επίδραση των γεγονότων στη λαϊκή μούσα, τη λογοτεχνία και το θέατρο και μια πρωτότυπη παράσταση Καραγκιόζη με θέμα τον Παύλο Μελά. Την επιμέλεια, την επιλογή κειμένων και την αφήγηση την έχει Φώντας Λάδης και την οργάνωση παραγωγής ο Γιώργος Μπασιάκος σύμφωνα με το e-tetradio. Θα περιμέναμε όμως κάποια στιγμή οι κεντρικοί σταθμοί να μεταδίδουν και πρόγραμμα από σταθμούς της περιφέρειας εκεί που χτυπά η καρδιά της Ελλάδας διότι απλά οι Αθηναίοι έχουν ρίζες από συγκεκριμένες περιοχές της χώρας...
@Τη συμμετοχή και των δημοσιογράφων στην ημέρα πανευρωπαϊκής κινητοποίησης, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), κηρύσσοντας πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας (12.00-15.00) την ίδια μέρα, και καλώντας τα μέλη του κλάδου σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο, που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στις 13.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Από τη στάση εργασίας εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν το συλλαλητήριο. «Τα συνδικάτα και η κοινωνία ενώνουν τη φωνή διαμαρτυρίας τους με την υπόλοιπη Ευρώπη με στόχο την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες έχουν μετατρέψει μια ολόκληρη ήπειρο σε Ένωση ανεργίας και φτώχειας. Ο αγώνας για μια αξιοπρεπή και ανθρώπινη ζωή συνεχίζεται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
@Ο Σταύρος Θεοδωράκης με τους «Πρωταγωνιστές» και ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης με την εκπομπή «Όλα για την υγεία mou», βραβεύτηκαν με αφορμή την Πανελλήνια ημέρα Δωρεάς Οργάνων στη γιορτή αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σύμφωνα με το περιοδικό TVBOX, επειδή συνέβαλαν στη διάδοση της δωρεάς οργάνων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…