TO ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ..

@Προσωπικότητες από τις ΗΠΑ, περιλαμβανομένου του ηθοποιού Τζον Κιούζακ, συμμετέχουν στη δημιουργία ενός ιδρύματος για την «ελευθερία του Τύπου» το οποίο θα χρηματοδοτήσει και θα υποστηρίξει τις οργανώσεις που δέχονται επίθεση επειδή δημοσίευσαν την αλήθεια, ανάμεσά τους και τον ιστότοπο WikiLeaks, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ιστοσελίδα του Τζούλιαν Ασάνζ.Το Ίδρυμα για την Ελευθερία του Τύπου (FOPF) προτίθεται να προωθήσει και να χρηματοδοτήσει «την επίμονη ερευνητική δημοσιογραφία, υπέρ του δημοσίου συμφέροντος που θα έχει ως στόχο να αποκαλύψει πράξεις κακοδιαχείρισης, τη διαφθορά και τις παράνομες πράξεις εκ μέρους της κυβέρνησης».
@Δημοσίευμα για το «τρίγωνο της εξουσίας» στην Ελλάδα δημοσίευσε σήμερα το Reuters, αναφερόμενο στις στενές σχέσεις των ελληνικών μέσων ενημέρωσης με επιχειρηματικά συμφέροντα που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση. Το εκτενές άρθρο έχει δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου του ΣΚΑΪ που σημειώνει ότι κάποια μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα « είναι στην ουσία γραφεία τύπου επιχειρηματικών ομίλων». Προσθέτει πως «έχει αναπτυχθεί μια εντελώς άρρωστη κατάσταση. Σκοπός των μέσων ενημέρωσης έχει γίνει σε σημαντικό βαθμό η εξυπηρέτηση ειδικών αποστολών για τους ιδιοκτήτες τους». Ειδική αναφορά γίνεται στην περίπτωση του Μega και στις οικογένειες των κυρίων Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη που εμπλέκονται ιδιοκτησιακά στο κανάλι, ενώ φιλοξενούνται ακόμη και δηλώσεις του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Θοδωρή Ρουσόπουλου. Αναφέρεται ονομαστικά και σε Ελληνες δημοσιογράφους αλλά και στην ΕΣΗΕΑ:«Στο χώρο των μίντια, οι εν δυνάμει συγκρούσεις συμφερόντων μπορούν να ανακύψουν ακόμη και σε χαμηλά επίπεδα. Καταχωνιασμένη στα κεντρικά γραφεία του αθηναϊκού σωματείου δημοσιογράφων, η ΕΣΗΕΑ, βρίσκεται μία λίστα των μελών της τα οποία εργάζονται για την κυβέρνηση, λόγου χάρη σε γραφεία Τύπου. Δεκάδες εξ αυτών εργάζονται ταυτόχρονα ως δημοσιογράφοι σε εφημερίδες.
@Δεν είναι πλέον καθαρή η εικόνα των κυκλοφοριών. Η απόφαση της «Καθημερινής» να μην επιτρέπει στα πρακτορεία διανομής Τύπου να δημοσιεύουν την κυκλοφορία της δεν επιτρέπει την ορθή απεικόνιση της κατάστασης. Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο, ενώ κυκλοφόρησαν δύο νέες εφημερίδες, λόγω της απουσίας της «Καθημερινής» εμφανίζεται πτώση της τάξεως του 19%, και του 7% στο εντεκάμηνο του 2012. Οι κυριακάτικες εφημερίδες εξακολουθούν να δίνουν ανάσα στον κλάδο, με μέσο όρο πωλήσεων 688.964 φύλλα στο εντεκάμηνο του 2012. Σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά δεν μπορεί να υπάρξει από τη στιγμή που το πρακτορείο δεν δημοσιεύει την κυκλοφορία της «Καθημερινής» μετά από απαγόρευση της ιδιοκτησίας της. Πρώτο παραμένει το «Θέμα» με 161.271 φύλλα (–22.030) τον Νοέμβριο και δεύτερο το «Έθνος της Κυριακής», το οποίο κάνει τη μεγάλη έκπληξη με 126.915 φύλλα (48.759), σημειώνοντας αύξηση 63%! Τρίτο το «Βήμα» με 110.064 (–3.462) και τέταρτη η «Real News» με 91.218. Σημειώνεται ότι στις κυκλοφορίες της «Καθημερινής» υπάρχει… κενό, ενώ τον Νοέμβριο του 2011 πούλησε κατά μέσο όρο 119.386 φύλλα. Οι απογευματινές τον Νοέμβριο πούλησαν 109.346 φύλλα (–31.937), παρά την έκδοση των εφημερίδων «6 μέρες» και «Εφημερίδα των Συντακτών», και οι πρωινές πολιτικές 7.937 φύλλα, αφού απουσιάζει πλέον η «Καθημερινή», η οποία τον Νοέμβριο του 2011 είχε μέσες πωλήσεις 20.411 φύλλων. Η «Αυγή» εξακολουθεί να έχει αύξηση, πουλώντας κατά μέσο όρο 1.956 φύλλα.
να γερμανικό ινστιτούτο, το Goethe - Institut Athen, μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η Story Doc, το ντοκιμαντέρ «Οι ζωές των άλλων» και ο Κώστας Σπυρόπουλος αναφέρονται στην εισήγηση που κατέθεσε στο ΔΣ της ΕΡΤ το μέλος του συμβουλίου Χάρης Παπαδόπουλος. Στην υπόθεση ενεπλάκη και η ΔΗΜΑΡ, η οποία πήρε ανοικτά το μέρος του Κ. Σπυρόπουλου μετά την απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ, με ψήφους 6-1, για απομάκρυνση του στελέχους της. Ο σκηνοθέτης Χ. Παπαδόπουλος υποστήριξε πως ο Κ. Σπυρόπουλος συμμετείχε στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ και στη συνέχεια, ως γενικός διευθυντής Τηλεόρασης της ΕΡΤ, το επέλεξε προς μετάδοση...
@Το τηλεοπτικό κοινό περιμένει νέα επεισόδια..Ο Λάκης Λαζόπουλος και το «Τσαντίρι» του έριξαν αυλαία για το 2012 και ακούγονται διάφορα σενάρια για την επόμενη σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ετοιμάζει την τηλεοπτική του επιστροφή το Φεβρουάριο και όχι τον Ιανουάριο, όπως ακούγεται.
@Περίπου ως “ήρωες” που συγκρούονται με τη διαπλοκή και τα συμφέροντα επιχείρησαν να εμφανιστούν τα μέλη του ΕΣΡ, στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Μάλλον θα ξέχασαν πως ήταν αυτό το συμβούλιο που εξέδιδε αφειδώς τα πιστοποιητικά διαφάνειας στους διαπλεκόμενους επιχειρηματίας. Αν πραγματικά έκαναν …αντίσταση, δεν θα διατηρούνταν επί 10 χρόνια στην ίδια θέση, χωρίς καμία διαμαρτυρία.
@Eίναι το πλέον αξιοσημείωτο γεγονός του χθεσινού 'ταμείου' της Agb.Σε μια ημέρα που παραδοσιακά,ήταν 'μήλον της έριδος' ανάμεσα σε Mega-Ant1,το Star έφερε την ανατροπή με μια ταινία.Ο 'τελευταίος Σαμουράι' & το NCIS χάρισαν στο κανάλι την πρωτιά στο κοινό 15-44 ,αντικειμενικό στόχο από τη φύση των 2 προγραμμάτων. Σημαντική πτώση για τον Ant1, εξαιτίας των απογοητευτικών ποσοστών του 'Δείξε μου τον φίλο σου'.Με μονοψήφια συνέχισε το 'Αdanali',μένοντας 30 μονάδες πίσω από τα 'Κλεμμένα Ονειρα'. Aναμενόμενα,το δελτίο του Ant1 έμεινε 10 μονάδες πίσω στον ανταγωνισμό,σε σχέση με εκείνο του Mega.
@Aς ρίξουμε μια ματιά στις εβδομαδιαίες επιδόσεις των καναλιών,σε σύνολο & 15-44... ANTENNA 22,6 22,8 MEGA 17,5 18,0 ALPHA 13,2 12,6 STAR 10,3 14,3 NET 7,0 4,1 ET-1 1,6 1,1 ET-3 3,7 2,3 SKAI 5,9 5,3

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…