Δύσκολο τρίμηνο για διαφημίσεις και media

@Πρόσφατη μελέτη της Hellastat Α.Ε. διαπιστώνει επιδείνωση και σημαντική μείωση των διαφημιστικών δαπανών στον εγχώριο κλάδο παραγωγής οπτικοακουστικών έργων. Οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό τοπίο λόγω της κρίσης είχαν αρνητική επίδραση στο κλάδο και το 2011. Σύμφωνα με τη μελέτη της Hellastat, κατά το 2011 η συνολική διαφημιστική δαπάνη έπεσε κατά 15%, στα 1,6 δισ. ευρώ, ενώ ο τηλεοπτικός τομέας εμφάνισε απώλειες της τάξης του 2,9%, και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί υπέστησαν την μεγαλύτερη πτώση που άγγιξε το -29,3%.
@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ Υπολείπονται τρεις βδομάδες για τη λήξη των συμβάσεων 61 δημοσιογράφων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και ουδείς γνωρίζει το εργασιακό τους μέλλον. Η διοίκηση της ΕΡΤ δηλώνει άγνοια για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Ο αρμόδιος υπουργός Τύπου, Σίμος Κεδίκογλου, δεν έχει δώσει ΚΑΜΜΙΑ ΣΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Το μέλλον των συμβασιούχων της ΕΡΤ παραμένει ζοφερό. · Γιατί ο Αρμόδιος Υπουργός σιωπά για ένα θέμα που αφορά την εργασία ή την ανεργία 61 δημοσιογράφων; · Θα προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση τροπολογίας που θα επιτρέπει την παράταση των σημερινών συμβάσεων; Στην πλειοψηφία τους είναι δημοσιογράφοι που εργάζονται επί σειρά ετών και σε καθημερινή βάση στο ενημερωτικό πρόγραμμα της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. · Ποια λογική «εξορθολογισμού» και εξοικονόμησης χρημάτων δικαιολογεί την εκπαραθύρωση εργαζομένων όταν την ίδια ώρα προσλαμβάνουν ημετέρους με «χρυσοφόρα» συμβόλαια ως ΠΕΘ (Προσωπικού Ειδικού Θέσεων); Γιατί σπαταλούν χιλιάδες ευρώ για ειδικές συμβάσεις όταν το έργο που καλούνται να παράξουν, μπορεί αποδεδειγμένα να παραχθεί αξιοποιώντας το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό;
@Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία και την (σπουδαία ρεπόρτερ) Αριστέα Μπουγάτσου, πρώτη στους ραδιοσταθμούς με τα περισσότερα έσοδα από τις επιχορηγήσεις του ΟΠΑΠ, για το 2012, ανέρχεται η ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8 με 200.000 ευρώ. Λογικό κατά κάποιο τρόπο, πρόκειται για αθλητικό ραδιόφωνο. Ακολουθούν: Real FM (150.000 ευρώ), Flash 96 (100.000 ευρώ), ΣΚΑΪ 100.3 (100.000 ευρώ) και Sfera 102.2 (24.000 ευρώ)...Ιδού τι γράφει η Αριστέα: «τα αποκαλυπτήρια των χορηγικών συμβάσεων (όχι διαφημίσεις) με πληθώρα μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα περισσότερα εκ των οποίων ουδέποτε άσκησαν κριτική στα έργα και τις ημέρες του οργανισμού, στα πεπραγμένα των διοικήσεων του, στις απ' ευθείας συμβάσεις, που επί χρόνια ο οργανισμός συνάπτει με διάφορες εταιρείες και διάφορους προμηθευτές (από την Ιντραλότ μέχρι την Egon Zehnder κλπ)».
Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), με αφορμή τις βίαιες επιθέσεις, που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες εναντίον δημοσιογράφων, καλούν τις ελληνικές αρχές να δράσουν δυναμικά και να προστατεύσουν τα ΜΜΕ. Συγκεκριμένα:«Είναι σημαντικό σε περιόδους κρίσης, να σεβαστούν όλοι την ελευθερία του Τύπου, τόσο οι αρχές όσο και οι πολίτες, που για τον ένα ή τον άλλο λόγο είναι εξοργισμένοι με το κατεστημένο», δήλωσε ο Αρνε Κόενιγκ, Πρόεδρος της ΕΟΔ. Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, 11 Ιανουαρίου 2013, εκδηλώθηκαν εμπρηστικές επιθέσεις από αναρχικές ομάδες, στα σπίτια πέντε δημοσιογράφων μελών της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), που είναι μέλος της ΔΟΔ/ΕΟΔ. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι πράξεις βίας, που επίσης εκδηλώθηκαν την ίδια εβδομάδα στοχοποιώντας δημοσιογράφους και ενημερωτικά μέσα, είναι αποτέλεσμα διαμαρτυρίας για τον τρόπο που τα ΜΜΕ καλύπτουν την οικονομική κρίση στη χώρα." @Η Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε. οφείλει συνολικά 84 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, τα 48 είναι οφειλές σε τράπεζες και περίπου 25 το σύνολο αποζημιώσεων και δεδουλευμένων προς όλους τους εργαζομένους της. «Η σημερινή προσπάθεια έχει χρηματοδοτηθεί με δικά μου χρήματα μέχρι στιγμής, με το ποσό των 343 χιλιάδων ευρώ.»Τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από τα έσοδα της κυκλοφορίας της», διευκρίνισε ο Χ. Οικονομόπουλος.
@Από την Κυριακή 27 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή στις 7 το απόγευμα, η Βάλια Πετούρη και η Άννα Παπασωτηρίου θα παρουσιάζουν τη νέα ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ, «ΕΠΤΑ» Στο στούντιο θα είναι προσκεκλημένος ένας πολιτικός η κάποιο άλλο πρόσωπο που θα έχει σχέση με την επικαιρότητα της εβδομάδας. Ο προσκεκλημένος θα … ανακρίνεται, απαντώντας σε επτά ερωτήσεις, σχετικά με τα πιο σημαντικά ζητήματα της εβδομάδας που πέρασε. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, θα προβάλλονται και βίντεο από την Ελλάδα και το εξωτερικό με τα πιο σημαντικά θέματα των ημερών, τα οποία θα πλαισιώνουν και θα τροφοδοτούν τη συζήτηση με τον προσκεκλημένο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…