ΝΕΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ...ΜΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΑΡΩΜΑ

@Στις 8 το βράδυ η σέντρα. Πιστός στο ραντεβού του με το Europa League, ο ΑΝΤ1θα μεταδώσει σήμερα 14 Φεβρουαρίου, στις 20:00, την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Λεβάντε για τους «32» του θεσμού. Οι ερυθρόλευκοι με νέο προπονητή στον πάγκο, τον Ισπανό Μίτσελ, θα αγωνιστούν κόντρα στους σκληροτράχηλους παίκτες της περυσινής έκπληξης του ισπανικού πρωταθλήματος, με στόχο το θετικό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στο Καραϊσκάκη.
 @Νέο μέτωπο στον Τύπο. Ενώ τα Μέσα κινδυνεύουν με κατάρρευση, ένα νέο πεδίο σύγκρουσης προκύπτει. Από τη μια βρίσκεται ο Πήγασος και από την άλλη η ΕΣΗΕΑ, ο πρόεδρός της Δ. Τρίμης και η «Εφημερίδα των Συντακτών». Μετά την απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ σε όλο τον Πήγασο την προπερασμένη Κυριακή, το «Έθνος της Κυριακής» δημοσίευσε ένα επιθετικό άρθρο για τις επιλογές της ΕΣΗΕΑ, οι οποίες σίγουρα χωρούν πολλή συζήτηση, εστιάζοντας στην υπόθεση των ΜΜΕ του ΚΚΕ: τις απολύσεις στο ΚΚΕ και το κλείσιμο του 902 TV, το οποίο απαίτησε πρόσφατα η ΕΙΤΗΣΕΕ, στην οποία συμμετέχει ο Πήγασος, μέσω του Mega. Στη συνολική αυτή αναφορά στο κείμενο που είχε την υπογραφή «Α.Κ.» υπήρχε και το εξής: «Εξάλλου, αν αληθεύουν οι πληροφορίες, ο ίδιος είχε προσφέρει ένα ποσό από τα αποθεματικά της Ένωσης για να ενισχύσει το εγχείρημα αυτό». @Σήμερα, Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου είναι η παγκόσμια ημέρα του ραδιοφώνου. Και γιορτάζει. Και γιορτάζει φυσικά και το e-tetRadio. Θα παρακολουθούμε όλη μέρα τα ραδιόφωνα σε Ελλάδα και εξωτερικό και στο twitter μας, αλλά κι εδώ, θα σας ενημερώνουμε για όσα εορταστικά αφιερώματα ανακλύπτουμε Η ΕΡΤ είχε ετοιμάσει πολλά πράγματα αλλά μάλλον η απεργία τους καταστρέφει τα δικά τους αφιερώματα. Κρίμα. (Αλλά οι αγώνες, αγώνες, δεν το συζητάμε). Κι επειδή παραμένουμε εραστές της... ποιότητας, ιδού κι ένα ιδανικό για την περίσταση κομμάτι! Απολαύστε υπεύθυνα. @Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των αναλυτικών καταλόγων επιχειρήσεων ΜΜΕ που χρωστάνε εισφορές (3%) των εργαζομένων στο ταμείο και των επιχειρήσεων που χρωστάνε από αγγελιόσημο, το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ γνωστοποίησε την παραίτηση του!Αυτό που δεν είναι ευρέως γνώστό είναι πως ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας έχει θέσει σχεδόν ως σκοπό της κλείσει τον ΕΔΟΕΑΠ. ”Δεν καταλαβαίνω”, λέει δεξιά και αριστερά “γιατί να έχουν οι δημοσιογράφοι το δικό του ιατρικό ταμείο”. Και δεν βρέθηκε κανείς να του πει δυνατά, όμως, “Γιατί το πληρώνουν με το αίμα τους ρε φίλε”.
ο μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν για την παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου. «Από την εφεύρεσή του πριν από περισσότερα από 100 χρόνια, το ραδιόφωνο έξαψε τη φαντασία, άνοιξε την πόρτα στην αλλαγή και αποτέλεσε έναν σωτήριο δίαυλο πληροφοριών. Το ραδιόφωνο ψυχαγωγεί, εκπαιδεύει και ενημερώνει. Προωθεί τη δημοκρατική έκφραση και διαμορφώνει ιδέες. Από τα βραχέα κύματα, τα FM μέχρι την δορυφορική μετάδοση, το ραδιόφωνο συνδέει τους ανθρώπους όπου κι αν βρίσκονται. Σε καταστάσεις συγκρούσεων και περιόδους κρίσης, το ραδιόφωνο αποτελεί μία γραμμή ζωής για τις ευάλωτες κοινότητες. Το ραδιόφωνο είναι πολύτιμο και οικονομικό. Από την πρώτη κιόλας μέρα, ο ΟΗΕ χρησιμοποίησε το ραδιόφωνο για επικοινωνήσει με τους λαούς του κόσμου. Η ραδιοφωνική υπηρεσία του ΟΗΕ φωτίζει το πρόγραμμα του ΟΗΕ, από τη βιώσιμη ανάπτυξη μέχρι την προστασία των παιδιών, τη διατήρηση της ειρήνης και την πρόληψη των συγκρούσεων...
@Η σημερινή μέρα βλέπει το Συνέδριο Ψηφιακής Ραδιοφωνίας που πραγματοποιείται στη Γενεύη, με ομιλητές από όλη την Ευρώπη να συζητούν για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Εκατοντάδες αντιπρόσωποι συναντιούνται στα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης στην Ελβετία, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ραδιοφωνίας 2013. Η Συνδιάσκεψη Ψηφιακής Ραδιοφωνίας θα ανοίξει με μια ματιά στις πρόσφατες πρωτοβουλίες της EBU γύρω από το ραδιόφωνο, με την εναρκτήρια ομιλία της Διευθύντριας Μέσων Annika Nyberg Frankenhaeuser για την εκστρατεία ευρω-chip. Ακολούθως, ο επικεφαλής της ραδιοφωνίας για την EBU Christian Vogg θα επικεντρωθεί στο θέμα των εφαρμογών για ραδιόφωνο, μια θεματική αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τη βιομηχανία.

3 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…