Εφημερίδες με άρωμα μεσαίωνα και τηλεοπτικά...παιχνίδια

@Υπάρχει το ενδεχόμενο τα μέλη του ΕΣΡ να έχουν σχέση με το γνωστικό τους αντικείμενο; Το ερώτημα δεν σουρεαλιστικό, αλλά πραγματικό και απολύτως καίριο καθώς, τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση έχουν συντάξει μια λίστα με τους εκλεκτούς που προτείνουν, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Το επιστημονικό προσωπικό της Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής ζητάει από τα κόμματα και τη Βουλή να αποτελεί κριτήριο η επιστημονική γνώση ή η επαγγελματική εμπειρία ως αποκλειστικό κριτηρίου επιλογής των μελών του ΕΣΡ. Στο κείμενο τους οι ειδικοί επιστήμονες προτείνουν, προκειμένου να επαναλειτουργήσει η Αρχή να περάσουν υπό τον έλεγχο του ΕΣΡ κρίσιμοι τομείς λειτουργίας των ΜΜΕ όπως: ο καθορισμός των αδειών στην τηλεόραση, οι κανόνες δεοντολογίας και της πολυφωνίας κατά την προεκλογική περίοδο, η επιβολή τελών στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και η παροχή συμβουλών πριν από κάθε νομοθέτημα ραδιοτηλεοπτικού ενδιαφέροντος από τον εκάστοτε υπουργό.
ργασιακό μεσαίωνα στην εφημερίδα των Σκαναβή – Μπενέκου καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι Πρωτοπόρος στην εφαρμογή των μνημονιακών αντεργατικών ρυθμίσεων αποδεικνύεται η αποκαλούμενη «φρεγάτα» της συντηρητικής παράταξης, «Ελεύθερος Τύπος». Η εφημερίδα των Μπενέκου-Σκαναβή, που υπογράμμιζε την αντιμνημονιακή προσέγγισή της όσο ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ βρίσκονταν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη συνέχεια προχώρησε σε μια θεαματική «κωλοτούμπα», ακολουθώντας ασμένως το παράδειγμα του σημερινού πρωθυπουργού, όχι μόνο δεν άργησε να επιβάλει ατομικές συμβάσεις με μειωμένους μισθούς στο προσωπικό της, αλλά μόλις οι συμβάσεις αυτές έληξαν έσπευσε να εντάξει τους εργαζόμενους στο πλαίσιο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).
μβασμα μισού εκατομμυρίου ευρώ από λογαριασμό στην Κύπρο έστειλε ο νυν κατηγορούμενος Πέτρος Κυριακίδης στον εκδότη και δημοσιογράφο Αντώνη Δελλατόλα, την περίοδο κατά την οποία οι λογαριασμοί του πρώτου στην Ελλάδα ήταν δεσμευμένοι από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Proton Bank. Η «Κ.Ε.» αποκαλύπτει σήμερα το έγγραφο της συναλλαγής που περιλαμβάνεται στην ογκωδέστατη δικογραφία για το σκάνδαλο και προκαλεί πληθώρα ερωτημάτων για τις πλευρές που εμπλέκει. Σε επικοινωνία που είχε η «Ε» με τον Αντ. Δελλατόλα, ο εκδότης και δημοσιογράφος αρκέστηκε να διευκρινίσει ότι το έμβασμα είναι η δεύτερη δόση των χρημάτων της αγοραπωλησίας για το «Ποντίκι». Σύμφωνα με τον ίδιο, το αντίτιμο των μετοχών τού δόθηκε σε δύο δόσεις, έχουν πληρωθεί οι σχετικοί φόροι, ενώ η σύμβαση και οι δόσεις έχουν κατατεθεί στην Εφορία.
@Εξαιρετικό ενδιαφέρον απέσπασε η έρευνα που παρουσίασε το Νόησις στα πλαίσια της ημερίδας, η οποία αποδεικνύει ότι το κοινό του ραδιοφώνου στην Ελλάδα παραμένει σημαντικά μεγάλο. Η έρευνα έγινε πάνω σε δείγμα 490 ατόμων από 12 έως 74 ετών και απόδεικνύει ότι το 74% ακούει ραδιόφωνο από μία έως τρεις ώρες καθημερινά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 19% του ακροατηρίου ακούει ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο, το 23% ακούει από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, το 26% από το κινητό του και το 30% παραμένει σταθερό σε κλασικές ραδιοφωνικές συσκευές. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι «σύγχρονες» συσκευές (κινητό, υπολογιστής) συγκεντρώνουν τα ίδια ποσοστά με τις παραδοσιακές (ραδιόφωνο αυτοκινήτου ή σπιτιού). Οι ερωτηθέντες που συμμετείχαν στην έρευνα είναι 30% από 12 έως 15 ετών, 21% από 16 έως 25 ετών, 21% από 26 έως 35, 21% από 36 έως 45, 15% από 46 έως 55 ετών και 5% ήταν άνω των 56 ετών. Έλαβε χώρα από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 2012, με την υποστήριξη των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του European School Radio και εθελοντών.
@«Δίκαιη απόλυση δεν υπάρχει πουθενά», δήλωσε η βουλευτής του ΚΚΕ κυρία Λιάνα Κανέλλη στην χθεσινή (Κυριακή 24 Φεβρουαρίου) εκπομπή, αναφερόμενη στις απολύσεις που έχουν γίνει στον Ριζοσπάστη. «Οι απολύσεις στο Ριζοσπάστη είναι διαφορετικές από τις άλλες, γιατί το ΚΚΕ δεν είναι Βατικανό του αστικού καπιταλιστικού συστήματος και η Αλέκα δεν είναι ο Πάπας» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κανέλλη, επισημαίνοντας όμως ότι, όπως και τόσα εκατομμύρια άνθρωποι και οι απολυμένοι του Ριζοσπάστη βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…