Συγχωνεύσεις και επιστολές για το χάος στα εκδοτικά συγκροτήματα

πιστολή ΔΟΛ στο ΧΑΑ. Ο κ. Σταύρος Π. Ψυχάρης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, με σχετική επιστολή του γνωστοποίησε ότι την 25.2.2013 μετά την πίστωση στην μερίδα του στο Σύστημα Αΰλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) των μετοχών που προέρχονται από την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης καθώς και από την προεγγραφή του για τις αδιάθετες μετοχές της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, η οποία αποφασίσθηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 30.11.2012, το ποσοστό συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο και τα δικαιώματα ψήφου της Εταιρείας διαμορφώθηκε από 78,492% την 8.8.2012 (ημερομηνία τελευταίας γνωστοποίησης) σε 92,085% (μεταβολή >3%).
@Πριν τις συγχωνεύσεις έρχονται οι κανόνες τους. Σε κωδικοποίηση της νομοθεσίας σχετικά με τη γνωστοποίηση συγκέντρωσης των επιχειρήσεων προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ειδικά στην περίπτωση των ΜΜΕ χρησιμοποιεί ως «οδηγό» το νόμο Ρουσόπουλου 3592/2007. Μεταξύ των προϋποθέσεων για τη γνωστοποίηση τη συγκέντρωσης η οδηγία της επιτροπής Ανταγωνισμού ζητάει όλες τις επιχειρήσεις ή πρόσωπα , που άμεσα ή έμμεσα ή με παρένθετο τρόπο, αλλά και όλες τις εταιρείες που επηρεάζονται από τη συγκέντρωση, ενώ για τον υπολογισμό του ποσοστού της συγκέντρωσης η ΕΑ χρησιμοποιεί ως εργαλείο το το άρθρο 3 παρ. 4 του ν. 3592/2007, η οποία προβλέπει ανώτατα όρια από 28 ως 35% ανάλογα με τις συμμετοχές στα ΜΜΕ. Typologies..
@Αθώο έκρινε το αυτόφωρο μονομελές πρωτοδικείο τον επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή, ο οποίος είχε συλληφθεί για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών του τηλεοπτικού σταθμού ALTER. Αθωωτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα, με το σκεπτικό ότι ο κ. Κουρής δεν έχει ούτε τις τυπικές ιδιότητες που έπρεπε να αναφέρονται στο ΦΕΚ αλλά ούτε ήταν πίσω από τη διοίκηση της εταιρείας, κάτι που προέκυψε από τις μαρτυρικές καταθέσεις των εργαζόμενων του ALTER, οι οποίοι εμφανίσθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης. Σημειώνεται ότι ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννίκος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ALTER, είναι ήδη κρατούμενος για χρέη της εταιρείας και για το λόγο αυτό η δικογραφία δεν διαβιβάσθηκε εκ νέου στην εισαγγελία.
@Προκαταρκτική εισαγγελική για ομολογιακό δάνειο των 98 εκατ. ευρώ του Mega, από τους οικονομικούς εισαγγελείς. Προηγήθηκε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τους όρους με τους οποίους δόθηκε το δάνειο προς τον τηλεοπτικό σταθμό και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν για το ύψος του. Επί του θέματος υπάρχει και προσφυγή του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΕΣΡ, η οποία ακόμη εξετάζεται… @Τι γίνεται με τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος; Η ΕΠΟ ανακοίνωσε πως το διαγωνισμό, τον οποίο θεώρησε προβληματικό η Forthnet, κέρδισε η Media Bold. Πλην, όμως , η Media Bold δεν είναι μια εταιρεία που έχει δικαίωμα τηλεοπτικής εκπομπής. Σε αντίθεση με την περίπτωση της Premier League όπου ο ΟΤΕ TV ανακοίνωσε πως απέκτησε τα δικαιώματα του αγγλικού πρωταθλήματος για την 3ετία 2013-16, δεν υπήρξε ανάλογη κίνηση για την περίπτωση του Κυπέλλου Ελλάδας. @ΔΗΛΩΣΗ ΓΓ ΕΣΗΕΑ ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ στον ΕΔΟΕΑΠ. Ο Οργανισμός που δημιουργήθηκε με θυσίες δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο αντιπαραθέσεων στην ΕΣΗΕΑ. Οι δύο ενώσεις της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αύριο 27 Φεβρουαρίου εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους στο Ασφαλιστικό μας Ταμείο. Ατέρμονες συζητήσεις και αντεγκλήσεις περί νομιμότητας στέρησαν και συνεχίζουν να στερούν από την ΕΣΗΕΑ τη δυνατότητα ορισμού ημερομηνίας εκλογών . Ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Κανένας δεν μπορεί να στερεί από τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ το δικαίωμα στο φάρμακο, στην περίθαλψη και τη σύνταξη του Επικουρικού . Ούτε αυτοί που παραιτήθηκαν εκβιάζοντας εκλογές προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο της συνέλευσης των μετόχων ούτε εκείνοι που επιθυμούν να τους διαδεχτούν εκβιάζοντας με εκλογές και στην ΕΣΗΕΑ.
@Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο εβδομαδιαίο περιοδικό της Δάφνης Επικοινωνίες «My TV», το οποίο θα ασχολείται με τα τηλεοπτικά δρώμενα και λανσάρεται ως «περιοδικό για την τηλεόραση» και όχι «ως τηλεοπτικό περιοδικό», όπως τα άλλα ανταγωνιστικά προς αυτό. Πρόκειται για σημαντική «λεπτομέρεια», αφού το «Μy TV» με την κίνηση αυτή προσπαθεί να διεισδύσει ως εβδομαδιαίο περιοδικό με ύλη που δεν θα μένει μόνο στο τηλεοπτικό πρόγραμμα. @Αναβλήθηκε ο πλειστηριασμός των κατασχεθέντων από τους εργαζόμενους περιουσιακών στοιχείων των εκδόσεων Λυμπέρη με τεχνάσματα του μεγαλοεκδότη, όπως καταγγέλλει η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ). Η Ένωση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Με τεχνάσματα της εργοδοσίας η αναβολή του πλειστηριασμού στις εκδόσεις Λυμπέρη.Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει τις νέες προκλητικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας των εκδόσεων ΛΥΜΠΕΡΗ, καθώς προσχηματικά, δόλια, παραπλανητικά και χρησιμοποιώντας δικονομικά τεχνάσματα επιχείρησε την αναβολή-ματαίωση της διαδικασίας του πλειστηριασμού των κατασχεθέντων από τους εργαζόμενους περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…