Ραδιοφωνικά και τηλεθέαση κλέβουν την παράσταση

@Όπως είχαμε προβλέψει, η αλλαγή ταυτότητας και προφίλ στο πάλαι ποτέ ενημερωτικό ραδιόφωνο του Antenna, μείωσε ουσιαστικά τη ραδιοφωνική εμβέλεια του ομίλου στην επαρχία. Το πρόγραμμα του Antenna FM αναμεταδίδονταν στην επαρχία μέσα από τις συχνότητες 25 "δικτυωμένων" ραδιοσταθμών. Πολλοί από τους ραδιοσταθμούς αυτούς είχαν μακρά ιστορία στη συγκεκριμένη συνεργασία, ενώ κάποιοι είχαν επίσης επιλέξει να χρησιμοποιήσουν το όνομα του Antenna για το συνολικό τους πρόγραμμα. Πλέον οι περισσότεροι από αυτούς αρχίζουν σταδιακά να διακόπτουν τη δικτύωση με τον διάδοχο "Easy 97,2", αφού δεν τους προσφέρει ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων, ενώ ξεκινούν δικτύωση με άλλα ανταγωνιστικά ενημερωτικά ραδιόφωνα της Αθήνας. Ήδη, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τη δικτύωση με τον Easy έχουν διακόψει οι Antenna Νότιας Ελλάδας (Λακωνία), Ηχώ 102.7 (Ιωάννινα), Antenna Πελοποννήσου (Αργολίδα), Super 88 (Ξάνθη). O Antenna Νότιας Ελλάδας δικτυώνεται με τον Βήμα FM, ενώ ο Super FM δικτυώνεται με το Real FM.
@Το ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης Θεσσαλονίκης αποφάσισε την Τετάρτη κατά πλειοψηφία την καθημερινή αναμετάδοση από το δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της Αθήνας 9,84. Η αναμετάδοση θα λαμβάνει χώρα τρεις έως τέσσερις ώρες ημερησίως και έρχεται ως συνέχεια παλαιότερης επετειακής συνεργασίας. Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία υπογράμμισε ότι η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέπεια των κενών ωρών που προκάλεσαν οι απολύσεις και οι περικοπές και καταργεί τον τοπικό ενημερωτικό χαρακτήρα ενός δημοτικού μέσου ενημέρωσης.
@Ισοπαλία Mega-ANT1 στο κοινό 15-44 ανέδειξε η χθεσινή τηλεθέαση, ωστόσο το Mεγάλο Κανάλι βρέθηκε οριακά πρώτο στην prime time του ίδιου κοινού. Η δεύτερη θέση του Alpha στην prime time του συνόλου ήταν το μόνο στοιχείο διαφοροποίησης. Πιο συγκεκριμένα, Mega και ΑΝΤ1 μοιράστηκαν την πρώτη θέση στο 15-44 με μερίδιο 20,4% ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Alpha, με 16,1% και στην τρίτη το Star, με 12,4%. Στην prime time του ίδιου κοινού, το Mega ήταν οριακά πρώτο με 20,7%, έναντι 20,1% του ΑΝΤ1 και 15,9% του Alpha. Aπό πλευράς εκπομπών, για το Mega η εκπομπή με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στο κοινό 15-44 ήταν το «Πρωινό Μou», με 42,2%, για τον ΑΝΤ1 το «Καφέ της Χαράς», με 30,9% και για τον Alpha το «Κάτι Ψήνεται», με 27,1%.
@ Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής, 3 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, 4 Φεβρουαρίου 2013, για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3» και στην ηλεκτρονική σελίδα «skai.gr». Η απεργία επαναλαμβάνεται γιατί η εργοδοσία του «ΣΚΑΪ 100,3» προβαίνει σε συνεχείς μειώσεις των αποδοχών και σε απολύσεις σε όσους δεν «συναινούν» σε αυτές, όπως έγινε πρόσφατα με τους επτά συναδέλφους μας, οι οποίοι απολύθηκαν.
@Στις 3 ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται η διαφορά μεταξύ του δελτίου ειδήσεων του Mega και του Alpha. Τον Ιανουάριο στο σύνολο της εβδομάδας το δελτίο του Mega παραμένει πρώτο με 24,1%, όμως ο Alpha είναι πλέον δεύτερος με 21,7% και ο ΑΝΤ1 σταθερά τρίτος με 18,3%. Στο 12,6% το Star ενώ ο Σκάι με 6,2% ξεπέρασε τη ΝΕΤ που είναι στο 6,1%.
@Σκέψεις για την έκδοση καθημερινής εφημερίδας κάνει ο Γ Τράγκας. Εξού και το αίτημα και η επίσκεψη στην ΕΡΤ για μια εβδομαδιαία εκπομπή έρευνας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…