Πρόστιμα σε κανάλια αλλά τα παιχνίδια...ακόμα προκαλούν

@Τεράστια πρόστιμα από το ΕΣΡ για τα τυχερά τηλεπαιχνίδια και πολύωρες μεταδόσεις από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που δείχνουν να μην αγχώνονται. Χθες το ΕΣΡ «τιμώρησε» με 500.000 ευρώ τον Alpha και με 200.000 ευρώ τον ΑΝΤ1 για τη μετάδοση των τυχερών τηλεπαιχνιδιών επειδή δεν διαθέτουν άδεια από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Τηλεπαιχνιδιών. Ακόμη επέβαλε την ποινή της ηθικής κύρωσης, δηλαδή της υποχρέωσης μετάδοσης από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της συγκεκριμένης αναφοράς για τα παιχνίδια αυτά Όμως κανείς δεν φαίνεται να αγχώνεται, παρά την οικονομική δυσπραγία. Για παράδειγμα στην περίπτωση του ΑΝΤ1 τα πρόστιμα που καλείται να πληρώσει στην εφορία ξεπερνούν τα 2,2 εκατ. ευρώ. Από τον ΑΝΤ1 μεταδίδουν πως το κόστος αυτό καλύπτεται από τις εταιρείες που προσφέρουν τα τηλεπαιχνίδια. Επίσης υπάρχει μια αίσθηση ασφάλειας προς όλες τις πλευρές. Είναι πλέον γνωστό πως το ΕΣΡ δεν έχει νόμιμη συγκρότηση, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δ Τμήματος του ΣτΕ, οπότε όλα τα πρόστιμα ακυρώνονται, εφόσον υπάρξει προσφυγή στο δικαστήριο..
@Το κλείσιμο του Επικοινωνία 94 FM προτίθεται να ζητήσει αύριο, ο πρόεδρος της εταιρείας Γρηγόρης Παπαδάτος στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Οι εργαζόμενοι με επιστολή τους, ζητούν τη συμπαράσταση της ΕΣΗΕΑ.
ι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν σε ένα πλαίσιο κινητοποιήσεων για τη μη ικανοποίηση θεσμικών και εργασιακών αιτημάτων, που συνδέονται άμεσα με την ίδια την υπόσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καθώς και τη μη καταβολή δεδουλευμένων τριών και πλέον μηνών. Και όλα αυτή την ώρα που η Διοίκηση της ΕΡΤ κατ’ εξακολούθηση επιδίδεται σε κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, μέσω της πρακτικής μικτών και εξωτερικών παραγωγών, ακόμη και στον τομέα ενημέρωσης, καθώς και των παχυλών συμβάσεων ειδικών θέσεων. Δεν θα ήταν μικρότερο το κόστος αν εγκαίρως επιλυόταν το πρόβλημα με την ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων, οι περισσότεροι από τους οποίους εργάζονται στην ΕΡΤ, πάνω από 10 χρόνια
@Τέσσερις νέες απολύσεις έγιναν χθες στο Ριζοσπάστη. Πρόκειται για τους, Μελίνα Ζιάγκου, με 20 χρόνια εργασίας στην εφημερίδα, Κώστας Δέτσικας, με 26 , Χαρά Κατσούλη, με 15 χρόνια και Κυριάκος Ζηλάκος με 25 χρόνια δουλειάς στο “Ριζοσπάστη”.Οι τρεις από τους τέσσερις απολυμένους του Ριζοσπάστη ανήκουν στους 14 που τόλμησαν να υπογράψουν την επιστολή με την οποία είχαν απευθυνθεί στην ΕΣΗΕΑ.Βέβαια, σύμφωνα με τη Λ. Κανέλλη αυτές οι απολύσεις του “Ριζοσπάστη” είναι …”διαφορετικές”.
@Στην πρώτη θέση του κοινού 15-44 πέρασε το Mega χθες Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, σε μια ημέρα που δεν υπήρξαν σημαντικές διαφοροποιήσεις. Το Μεγάλο Κανάλι ήταν πρώτο με μερίδιο 21,6% και ακολούθησαν ο ΑΝΤ1, με 19,9%, ο Alpha με 15,1%, το Star με 10,8% και ο Σκάι με 7,8%. Στην prime time η εικόνα δεν άλλαξε, με το Mega να έρχεται πρώτο με 23,1% και να ακολουθούν ο ΑΝΤ1, με 17,3%, ο Alpha με 15,4% και το Star, με 12,5%. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι το Master Chef 2 μεταδόθηκε χθες στις 22.30 και όχι στις 21.00. Κάτι που δεν εμπόδισε την εκπομπή να φτάσει σε υψηλό μερίδιο, 37,1%, πάντα στο κοινό 15-44. Άλλες δύο εκπομπές του Mega χθες ξεπέρασαν το 35% και συνετέλεσαν στην πρωτιά του: Το «Πρωινό Mou», με μερίδιο 39,8% και η ελληνική σειρά «Κλεμμένα Όνειρα», που έφτασε το 39,6%.
@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ Επιθετική και άδικη ήταν η παρέμβαση του Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, κατά των διοικήσεων των συνδικαλιστικών δημοσιογραφικών Ενώσεων. Το λιγότερο απληροφόρητος ήταν ο Αντώνης Σαμαράς όταν καταλόγισε στις διοικήσεις των Ενώσεων πολιτική σκοπιμότητα, για τη συμμετοχή τους στην τελευταία πανεργατική και πανελλαδική απεργία που είχαν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Και είναι ακατανόητες οι γενικευμένες κατηγορίες για δήθεν «εθνική υπονόμευση» και «εθνική δολιοφθορά». Η απόφαση για την απεργία, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην ΠΟΕΣΥ, ήταν συλλογική και ομόφωνη, δηλαδή με θετική ψήφο των συμβούλων όλων των παρατάξεων και είναι ψευδής ο χαρακτηρισμός περί πολιτικής σκοπιμότητας. Οι δημοσιογράφοι απεργούμε, μετά από αίτημα των συνδικάτων, την προηγούμενη μέρα της γενικής απεργίας, προκειμένου να προβληθεί από τα ΜΜΕ. Έτσι ακριβώς συνέβη και στις προηγούμενες απεργίες. Ήταν απρόβλεπτη η σύμπτωση της επίσκεψης Ολάντ με την απεργία μας. Κι ενώ συζητούσαμε με τη διοίκηση της ΕΡΤ για τον τρόπο κάλυψης του ταξιδιού, η ΕΡΤ έσυρε στα δικαστήρια για την απεργία την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ. Όταν κρίθηκε από το δικαστήριο παράνομη η απεργία της ΠΟΕΣΥ, αναστείλαμε αμέσως την απεργία, ενώ ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ πίεζε δημοσιογράφους να υποβάλλουν ερωτήσεις, την ίδια στιγμή που όλοι οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι περίμεναν στο Μέγαρο Μαξίμου τη λήξη της απεργίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…