Η τρέλα της πληροφόρησης και τα πρόστιμα της νέας εποχής

@«Δεν υφίσταται παραβίαση των αρχών της πλουραλιστικής ενημέρωσης». Απορρίφθηκε από το ΕΣΡ η προσφυγή του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Mega που αφορούσε στη μη μετάδοση της ανακοίνωσή του για το ομολογιακό δάνειο των 98 εκατ. ευρώ που έλαβε το κανάλι. H Ανεξάρτητη Αρχή, εξετάζοντας τα στοιχεία, έκρινε ότι δεν υφίσταται παραβίαση των αρχών της πλουραλιστικής ενημέρωσης και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όπως υποστήριζε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν έκανε δεχτή το αίτημά της για τη λήψη μέτρων εναντίον του Mega.
@Νέα πρόστιμα συνολικού ύψους 500.000 ευρώ για τη μη σύννομή προβολή 3 τηλεπαιχνιδιών χωρίς την άδεια της αρμόδιας Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων από το ΕΣΡ. Ο ΑΝΤ1 καλείται να πληρώσει άλλα 400.000 ευρώ και ο Alpha 1000.000 παράλληλα με την ηθική κύρωση να αναφέρουν κατά τη διάρκεια προβολής τους την επιβολή των προστίμων. Παράλληλα η Αρχή “τιμώρησε” και το Real FM με συνολικό πρόστιμο 25.000 ευρώ για «υβριστικές» αναφορές του Γ. Τράγκα σε Α. Μέρκελ, Κ. Σημίτη και Ε. Μεϊμαράκη.
@Με άλλο τραγούδι θα συμμετάσχει τελικά η ΠΓΔΜ στη φετινή Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας, μετά τις αντιδράσεις για το αρχικό τραγούδι που είχε παρουσιαστεί πριν από μερικές ημέρες και το οποίο τελικά αποσύρθηκε. Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, η κρατική ραδιοτηλεόραση της ΠΓΔΜ (MRTV), η οποία έχει τα δικαιώματα για τον διαγωνισμό της Eurovision, αποφάσισε τη συμμετοχή με άλλο τραγούδι. Το αρχικό τραγούδι, με το οποίο επρόκειτο να συμμετάσχει η χώρα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, τόσο για τον τίτλο του, «Ιmperija» (Αυτοκρατορία), όσο και για το βίντεο κλιπ, το οποίο συνοδευόταν από πλάνα του αμφιλεγόμενου σχεδίου της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι «Σκόπια 2014» (σ.σ. σχέδιο ανάπλασης και μνημειοθέτησης της κεντρικής πλατείας των Σκοπίων), μαζί με το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
@Η συμφωνία αναμένεται να έχει διάρκεια δύο ετών.Οι αγώνες της Formula 1 για τα επόμενα δύο χρόνια θα μεταδίδονται στην κρατική τηλεόραση, όπως αποφασίστηκε στο σημερινό Δ.Σ. της ΕΡΤ. Πλέον οι άνθρωποι της ΕΡΤ κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στις 17 Μαρτίου στη Μελβούρνη.
@Τουλάχιστον δύο απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωϊ στον ΔΟΛ, ενόψει διακοπών Αποκριάς και Σαρακοστής. Στις 14.30 έχει προγραμματιστεί κοινή συνέλευση των εργαζομένων (διοικητικών, τεχνικών, δημοσιογράφων). @Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του πάλαι ποτέ μιντιάρχη Γιώργου Κουρή για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων του Αlter καθώς και εναντίον των νόμιμων εκπροσώπων τριών εταιρειών συνδεομένων με αυτόν, αλλά και των βασικών μετόχων τους. Οι κατηγορίες αφορούν την έκδοση και αποδοχή εικονικών τιμολογίων του Alter και των άλλων τριών εταιρειών την περίοδο 2001-2004, με αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα τα οποία μαζί με τις προσαυξήσεις ανήλθαν στα 50 εκατ. ευρώ. @Νέο διαδικτυακό ραδιόφωνο εν όψει κι έχω την αίσθηση πως θα πάει πολύ καλά. Θα εκπέμπει στο web, θα λέγεται «Join Radio» και στο τιμόνι του θα βρίσκεται η Αφροδίτη Σημίτη. Το έχει ανακοινώσει η ίδια εδώ και λίγο καιρό στο facebook: «Στις αρχές Απριλίου (εκτός απροόπτου) θα είναι στον αέρα (του διαδικτύου) ένα καινούριο μουσικό ραδιόφωνο». Δ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…