Το εσωτερικό πρόβλημα της ΕΡΤ και τριήμερο χωρίς κούλουμα

@Εσωτερική πειθαρχική έρευνα για τις εκπομπές “Μεσογείων 136″ και “Επτά” ζήτησε το ΔΣ της ΕΡΤ, μετά την έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης από την εισαγγελία και τις καταγγελίες στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης. Το ΔΣ, απέκλεισε προς το παρόν κάποια άλλη έρευνα, παρά τη διαμαρτυρία ανώτατου στελέχους της ΕΡΤ για να ξεκινήσει έρευνα και για τρίτη εκπομπή. Μετά την άρνηση του προέδρου Νίκου Τέλλη, ακολούθησε η απόφαση του γενικού δευθυντή ενημέρωσης Αιμίλιου Λιάτσου για την έναρξη ΕΔΕ με θέμα την παρουσία της Νικόλ Λειβαδάρη στο κοντρόλ της εκπομπής της Ε. Στάη, χωρίς να έχει δικαίωμα εργασίας.
@Το άρθρο του εκδότη της εφημερίδας, Φώτη Γεωργελέ. Λένε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη ενιαίο ακίνητο για εμπορική αξιοποίηση με μεγαλύτερη αξία από το Ελληνικό. Μπορεί να είναι υπερβολή, αλλά δεν φαίνεται παράλογο μια χώρα, μια χρεοκοπημένη χώρα, να έχει ένα τέτοιο περιουσιακό στοιχείο, μεγαλύτερο από το Μόντε Κάρλο, και 12 χρόνια να μην μπορεί να το αξιοποιήσει; Αξιοποίηση στην Ελλάδα, όμως, σημαίνει ιδιοποίηση του δημόσιου πλούτου. Κάποιοι δήμαρχοι θα διεκδικήσουν ένα κομμάτι, για το καλό των δημοτών τους φυσικά και για να υπερασπίσουν το δημόσιο χώρο και το πράσινο. Κάποιοι υπουργοί θα κόψουν ένα άλλο για να γίνουν δρόμοι, δημόσιες υπηρεσίες θα επεκταθούν στις παλιές εγκαταστάσεις, κάποιοι θα διεκδικήσουν άλλα κομμάτια δικαστικά γιατί τους ανήκαν τον προηγούμενο αιώνα.
@Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αποφάσισαν ομόφωνα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εξαιτίας της μη ικανοποίησης θεσμικών και εργασιακών αιτημάτων, που συνδέονται άμεσα με την ίδια την υπόσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καθώς και τη μη καταβολή δεδουλευμένων τεσσάρων και πλέον μηνών. Και όλα αυτή την ώρα που η Διοίκηση της ΕΡΤ κατ’ εξακολούθηση επιδίδεται σε κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, μέσω της πρακτικής μικτών και εξωτερικών παραγωγών, ακόμη και στον τομέα ενημέρωσης, καθώς και των παχυλών συμβάσεων ειδικών θέσεων. Συγκεκριμένα η Γενική Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ αποφάσισε ομόφωνα: - 48ωρη απεργία τα Σαββατοκύριακα στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Ταυτόχρονα, καθημερινές στάσεις εργασίας από τη Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 18.30 έως 20.30 για την τηλεόραση της ΕΡΤ. - 24ωρη απεργία για την αργία της Καθαράς Δευτέρας σε τηλεόραση και ραδιόφωνο της ΕΡΤ.
@Από αυτή την Κυριακή ξεκινάει η μετάδοση της Formula 1 στην ΕΡΤ. Η πρώτη μετάδοση, μετά από απουσία 14 χρόνια θα γίνει από την ΕΤ1 και το ΕΡΤ HD στις 2.00 το μεσημέρι, Οι φίλοι του αθλήματος θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ώρα πριν από το πρώτο grand prix τα πεπραγμένα των 22 μονομάχων στα κατατακτήρια δοκιμαστικά, καθώς και τα τελευταία νέα των 11 ομάδων που συμμετέχουν φέτος στο πρωτάθλημα.
@Η «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΕ» ανακοινώνει ότι η τηλεόραση του «902» «περνά» στο ψηφιακό καθεστώς μετάδοσης, παρέχοντας στους τηλεθεατές όλα τα σχετικά πλεονεκτήματα της ποιότητας του ψηφιακού σήματος. Οι τηλεθεατές θα βρίσκουν τον «902 TV» στο ψηφιακό μπουκέτο της DIGEA, μαζί με όλα τα υπόλοιπα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.
 @Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υιοθετώντας την ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης των συναδέλφων, αποφάσισε την κήρυξη απεργίας από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, 16 Μαρτίου 2013 έως τις 6 το πρωί της Τρίτης, 19 Μαρτίου 2013, για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην ΕΡΤ (τηλεόραση, ραδιόφωνο και ιστοσελίδα). Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αντιμετωπίζουν την παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά της Διοίκησης της ΕΡΤ, η οποία δεν καταβάλλει στους δημοσιογράφους από τον περασμένο Νοέμβριο την αμοιβή για την εργασία της Κυριακής, των αργιών και τις υπερωρίες.Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους. Η ΕΣΗΕΑ έχει ήδη αποστείλει καταγγελία προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σχετικά με το θέμα αυτό και η συνάντηση με την εργοδοσία της ΕΡΤ έχει οριστεί για την Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…