ΕΡΤ χωρίς πυξίδα και επιστροφή σε ελληνικές σειρές

@Την παραίτηση του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, υπέβαλε ο Νίκος Σίμος. Σύμφωνα με την επιστολή παραίτησης του ο πρώην διευθύνων δύμβουλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης διαφωνεί με την τοποθέτηση του κ. Γιώργου Μπράμου στη θέση του γενικού διευθυντή του τομέα Ψυχαγωγίας. «Σε μια δύσκολη εποχή που η ανεργία καλπάζει είναι τουλάχιστον ντροπή η ΕΡΤ να επαναφέρει έναν συνταξιούχο της, για τη νευραλγική θέση τη στιγμή που υπάρχουν αξιόλογοι και άνεργοι στο χώρο», σημειώνει χαρακτηριστικά.
@Τη φετινή σεζόν οι ελληνικές σειρές αναδείχτηκαν σε «είδος προς εξαφάνιση»!Ωστόσο στο Mega, όπως αναφέρει το Tv Ζάπινγκ, ήδη προγραμματίζονται άμεσα δύο πρεμιέρες ελληνικών παραγωγών. Μετά τις 15 Μαρτίου προβλέπεται η επιστροφή της οικογένειας Ακίνδυνου, δηλαδή των ηρώων της κωμωδίας «Πίσω στο σπίτι». Αλλά και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης με τον Κώστα Βουτσά ετοιμάζονται να εμφανιστούν «Με τα παντελόνια κάτω». Ετσι ονομάζεται η νέα σειρά του σταθμού, που βασίζεται σε ισπανικό σίριαλ και θα βγει στον αέρα μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου. Εκείνη την περίοδο επανέρχονται και ο «Ομορφος Κόσμος» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου αλλά και το «Κάψε το σενάριο».
πό το ΔΣ της ΕΡΤ (χωρίς σχόλια): «Συρρικνώνεται το ενημερωτικό πρόγραμμα στο 1ο πρόγραμμα της ΕΡΑ, με την «αιτιολογία» (πρόσχημα;) ελλείψεων σε τεχνικό προσωπικό, λόγω του κενού που δημιούργησε η αποχώρηση των συμβασιούχων που η ίδια η διοίκηση αποφάσισε. Είναι δε τόση η σπουδή για την υλοποίηση προειλημμένων, καθώς φαίνεται, αποφάσεων που κόπηκε στο «παρά πέντε» η ενημερωτική εκπομπή της συναδέλφου Εύας Μαυρογένη και μάλιστα σε ημέρα κινητοποίησης».
ήλωση προέδρου ΕΣΕΗΑ, Δημήτρη Τρίμη Νέα αήθη και βλακώδη επίθεση κατά της ΕΣΗΕΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχετικά με την απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. της Ενωσης να κηρύξει στάση εργασίας (10π.μ με 5 μ.μ.) την ερχόμενη Δευτέρα 4/3/13, ενόψει της κρίσιμης γενικής συνέλευσης για την εκλογή διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ (σ.σ. στη συνέλευση απαιτείται η παρουσία περίπου 1.500 συναδέλφων – 1/4 των μελών). «Στις αιτιάσεις του Προεδρείου της ΕΣΗΕΑ και του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. πού τις είδε τις αιτιάσεις ο Σίμος; Πού κολλάει ο ΣΥΡΙΖΑ;) , ότι η απόφαση για στάση εργασίας τη Δευτέρα δεν είναι σκόπιμη (σ.σ. πότε απολογήθηκε η ΕΣΗΕΑ για το δικαίωμά της να πραγματοποιεί έκτακτη γενική συνέλευση;) αλλά προγραμματισμένη, απαντά η ίδια η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ της 21ης Φεβρουαρίου, που καλεί σε έκτακτη γενική συνέλευση το Σάββατο και αν δεν υπάρξει παρουσία του ενός τρίτου των μελών της, τότε η συνεδρίαση θα επαναληφθεί τη Δευτέρα. Προφανώς, το Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ προεξοφλεί ότι δεν θα υπάρξει απαρτία και μεταθέτει τη συνεδρίαση για τη Δευτέρα. Επιβεβαιώνεται περίτρανα πως πρόκειται για εθνική δολιοφθορά από τους κομματικούς εγκάθετους συνδικαλιστές του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κεδίκογλου.
@ Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας απεργίας από τις 17.00 της Δευτέρας, 4 Μαρτίου 2013 έως τις 17.00 της Τετάρτης, 6 Μαρτίου 2013 για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα « ΕΞΠΡΕΣ » και στην ιστοσελίδα « express . gr ». Οι συνάδελφοι έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας αντιμετωπίζοντας την παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ», η οποία αρνείται να καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές των συναδέλφων. Η ΕΣΗΕΑ ζητεί την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων μας.
 @Ολοκληρώθηκε η συνέλευση της ΕΣΗΕΑ στο Κάραβελ. Με συμμετοχή 1115 μελών – σε απαρτία – πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της ΕΣΗΕΑ με βασικό θέμα τις εξελίξεις στον ΕΔΟΕΑΠ. Αποφασίστηκε σχεδόν ομόφωνα να διεξαχθούν οι εκλογές για τα όργανα διοίκησης στον ΕΔΟΕΑΠ στις 12- 13 Μαρτίου. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής για τις λεπτομέρειες της εκλογικής διαδικασίας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…