Star-Mega με κοινή πορεία, εκβιαστικά διλήμματα και άλλα

@«ΕΡΤ: Καληνύχτα και καλή τύχη». Με το άρθρο αυτό στα«Παραπολιτικά» , ο σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας Νίκος Σίμος, «αποχαιρετά» την ΕΡΤ στην οποία διατέλεσε διευθύνων σύμβουλος από τις 8 Αυγούστου 2012 έως και τις αρχές του Μαρτίου 2013. Στο άρθρο του ο δημοσιογράφος υπονοεί, πως, η ΕΡΤ δέχεται πιέσεις από την ιδιωτική τηλεόραση, καθώς η πρώτη διαθέτει το σταθερό έσοδο του ανταποδοτικού τέλους, ενώ η δεύτερη «έχει γονατίσει».
 **Αθώος κρίθηκε από το δικαστήριο ο εκδότης Κώστας Καββαθάς, οποίος συνελήφθη προχθές για χρέη ύψους 11.163.740,59 ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο. “Τα χρέη δεν είναι δικά μου, εγώ στην εταιρεία που τα έχει δημιουργήσει είχα μόνο το όνομά μου, δεν έχω την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης», δήλωσε ο Κώστας Καββαθάς.
 **Θα μεταδοθεί με περιγραφή ή χωρίς η πρεμιέρα της Formula 1 στην ΕΤ1 αυτή την Κυριακή; Η ΕΣΗΕΑ κήρυξε απεργία ως το πρωί της Τρίτης, όμως πολύ συχνά στα αθλητικά γεγονότα δίνει τη σχετική εξαίρεση. Η ΕΣΗΕΑ κήρυξε την Τρίτη και 24 απεργία στο ΔΟΛ για την απόλυση δύο συνδικαλιστών.
 **Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταγγελίες του site, www.iefimerida.gr περί εκβίασης του υφυπουργού Σίμου Κεδίκογλου, από το δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη, μέσω του blog, fimotro, ζήτησε η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών.
@Όπως αναφέρει το parapolitika.gr έντονη κινητικότητα στα υψηλά κλιμάκια του Μεγάλου Καναλιού. Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της συγχώνευσης των τηλεοπτικών σταθμών Mega και Star. Τις τελευταίες μέρες, στο τραπέζι των συζητήσεων, επανήλθε με μεγάλη ένταση το σενάριο που έχει προτείνει εδώ και αρκετό καιρό, ο επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης. Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει (κυρίως) το Mega, είναι η αφορμή για να ξεκινήσει η σχετική συζήτηση, σε μια νέα, πιο σοβαρή βάση. Όπως, αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, η πλευρά Βαρδινογιάννη, έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, για την κοινή πορεία των δύο καναλιών. Σύμφωνα, με τους καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο, η ιδέα, προβλέπει σε πρώτη φάση τη συγχώνευση των Διοικητικών τμημάτων του Mega και του Star. Η αλήθεια είναι ότι τόσο ο Σταύρος Ψυχάρης, όσο και ο Γιώργος Μπόμπολας, αντιμετώπιζαν με μεγάλη επιφυλακτικότητα το προτεινόμενο από τον Βαρδή, μοντέλο διοίκησης. Εσχάτως, και με δεδομένη την σφοδρή (παρασκηνιακή) αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα αφεντικά του ΔΟΛ και του Πήγασου, λέγεται ότι η πλευρά Μπόμπολα, δείχνει να συζητά (τώρα) το ενδεχόμενο της συγχώνευσης των δύο καναλιών. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι υπήρξε μια πρώτη κουβέντα, μεταξύ του Βαρδή Βαρδινογιάννη και του Γιώργου Μπόμπολα. Την ίδια ώρα, κυκλοφορεί εντόνως ότι οι διοικήσεις των δύο καναλιών, είναι σχεδόν έτοιμες να προχωρήσουν στην ενοποίηση των διοικητικών τμημάτων. Ο στόχος της συγχώνευσης, έχει να κάνει με την εξοικονόμηση του λειτουργικού κόστους, το οποίο παρά τις περικοπές παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Πάντως, είναι αλήθεια ότι η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ψυχάρη και Μπόμπολα, αρχίζει να δυσκολεύει σε όλα τα επίπεδα την εξεύρεση βίωσιμης λύσης στο μεγάλο κανάλι. Τις τελευταίες μέρες, μέσα από τις εφημερίδες που ελέγχουν οι δύο ισχυροί άνδρες, φάνηκε ότι η κατάσταση τείνει να φύγει εκτός ελέγχου. Αν σ’ αυτό προστεθεί και η πληροφορία που θέλει τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, να κρατά αποστάσεις από τον Σταύρο Ψυχάρη, τότε, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο. © SATLEO Κώστας Παπαζαχαρίου..
@Επικρίνει έντονα την κατάσταση που επικρατεί στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της χώρας ο νυν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, σε κείμενό του που δημοσίευσε πριν από 12 χρόνια στο έντυπο Χορτιάτης 570. O Αντώνης Μανιτάκης που διετέλεσε και Αντιπρόεδρος του Ε.Σ.Ρ., έγραφε τον Μάρτη του 2001 για το «...άβατο του Πάρκου Κεραιών (που) συμβολίζει την επικράτηση της ιδιωτικής αυθαιρεσίας απέναντι στην κρατική νομιμότητα... με την ανοχή ή και σύμπραξη του κράτους και της εκάστοτε πο­λιτικής ηγεσίας...» και κατήγγειλε τις "σχέσεις αμοιβαίας εξάρτησης και υποταγής" μεταξύ ΜΜΕ και εξουσιάς, τασσόμενος εμφανώς υπέρ της επιβολής τέλους χρήσης των συχνοτήτων. Η εφημερίδα Χορτιάτης 570, που ανέσυρε το κείμενο, σχολιάζει ότι "Δώδεκα χρόνια μετά, και ενώ η αυθαίρετη και παράνομη ιδιωτικοποίηση των συχνοτή­των που «... ανήκουν στο κοινωνικό σύνολο και οι χρήσεις τους από ιδιώτες προϋποθέτουν άδεια δημόσιας αρχής και καταβολή τέλους χρήσης ...» συνεχίζεται με πολύ χειρότερο τρόπο (αυθαίρετη ιδιωτικοποίηση και των ψη­φιακών συχνοτήτων...), ο Αντώνης Μανιτάκης είναι εδώ και 9 μήνες Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην 3κομματική Κυβέρνηση (εκ μέρους της ΔΗΜ.ΑΡ.) Και βέ­βαια δεν λέει και δεν πράττει απολύτως τίποτα για τις εδώ και 25 χρόνια καραμπινάτες παρανομίες»." Το ακριβές κείμενο της επιστολής ειναι το εξής: «Οι συχνότητες δημόσιο αγαθό που εκμεταλλεύονται Η δεκαετής (εε. 25ετης σήμερα...) καθυστέρηση εγκαθίδρυσης μιας στοιχειώδους ρύθμισης του ραδιο­τηλεοπτικού χώρου και η παρατεινόμενη πέρα από κάθε προσδοκία αδυναμία πει­θάρχησης του σε εθνικό και τοπικό επίπε­δο οφείλεται βέβαια σε λόγους πολιτικούς και κοινωνικούς βαθύτερους και θα ήταν αφέλεια να αποδοθεί μόνο στις αδυναμίες και αντιφάσεις της εκάστοτε νομοθετικής ρύθμισης. Οι αμφιταλαντεύσεις, οι δισταγ­μοί και τελικά η ατολμία της πολιτικής εξουσίας και κυρίως της κυβερνητικής να αναλάβει και να παίξει τον υπεύθυνο και αποφασιστικό ρόλο της ιδίως κατά την κρίσιμη περίοδο μετάβασης από το κρα­τικό μονοπώλιο στην ιδιωτική ραδιοφωνία και τηλεόραση συνέβαλε τα μέγιστα στην εγκατάσταση και τελικά στην διαιώνιση αυτής της ραδιοτηλεοπτικής ασυδοσίας.
@Διότι η ξαφνική ραδιοτηλεοπτική έκρη­ξη δεν βρήκε την πολιτική εξουσία μόνο απροετοίμαστη και δίβουλη, την βρήκε στο θέμα διχασμένη και την έσυρε εκούσια άκουσια σε ένα παιγνίδι εντυπώσεων και πολιτικών αντιπαραθέσεων με στόχο την μεγιστοποίηση του προσδοκώμενου πο­λιτικού οφέλους από το εκάστοτε κυβερνόν κόμμα με την πρόκληση της μικρότερης δυνατής δυσαρέσκειας στους μικρούς ή μεγάλους εξουσιαστές του ραδιοφω­νικού μικροφώνου ή της τηλεοπτικής οθόνης. Μόνο που οι σχέσεις πολιτικής εξουσίας και ιδιοκτητών Μέ­σων Μαζικής Επικοινωνίας έχουν εξελιχθεί σε σχέσεις αμοιβαίας εξάρτησης και υποταγής με το συσχετισμό των δυνάμεων να γέρνει διαρκώς προς την μεριά των ιδιοκτητών. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που δείχνει την de facto δύναμη που έχουν κατακτήσει οι σταθμοί και διαγράφει την θέση ισχύος από την οποία αντικρίζουν την πολιτική εξουσία και πόσο υπεροπτικά βλέπουν την κοινωνία των πολιτών, εί­ναι το περίφημο πάρκο των κεραιών. Όλοι οι σταθμοί έχουν εγκαταστήσει εντελώς αυθαίρετα και μονομερώς κεραία, από την οποία εκπέμπουν κάνοντας χρήση μιας δημόσιας συχνότητας, την οποία και αυτή κατέκτησαν αυθαίρετα και μονομερώς εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια του κράτους.
@Σε απολύσεις προχώρησε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας, υλοποιώντας -σύμφωνα με πληροφορίες- σχετική απόφαση της προϊσταμένης Υπηρεσίας ΕΜΥΕΕ (Επικοινωνιακή και Μορφωτική Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος) με την έγκριση της Ιεράς Συνόδου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, νωρίτερα σήμερα κλήθηκαν έξι εργαζόμενοι στον σταθμό -τρεις δημοσιογράφοι και τρεις τεχνικοί- για να τους κοινοποιηθεί η απόλυση και να παραλάβουν επιταγή με την αποζημίωσή τους. Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος και η Προϊσταμένη Υπηρεσία του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, σε μια προσπάθεια να περικόψουν τις λειτουργικές δαπάνες και να διασφαλίσουν τη συνέχεια της λειτουργίας του, είχαν καλέσει τους εργαζομένους να αποδεχθούν μειώσεις μισθών μεγαλύτερες του 40%.
@Πώς μπορεί να προετοιμαστεί το ραδιόφωνο των ΗΠΑ για το λανσάρισμα δεκτών FM στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, σε ολόκληρη την χώρα; Αυτό ήταν το θέμα διαδικτυακού σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Φλεβάρη από την Emmis, σχετικά με την εφαρμογή NextRadio πάνω στην οποία εργάζεται ο ραδιοτηλεοπτικός φορέαςμ προκειμένου να επιτρέψει την ακρόαση ραδιοφώνου, σε κάποια έξυπνα κινητά τηλέφωνα που θα κυκλοφορήσουν φέτος από την Sprint. O SVP/CTO της Emmis, Paul Brenner, επεσήμανε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια όλης της ραδιοφωνικής αγοράς και όχι απλώς ένα εγχείρημα της Emmis, αναφερόμενος στη NAB και τουλάχιστον σε έναν συγκεκριμένο ραδιοφωνικό όμιλο. «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα ευρείας αποδοχής» για τα FM στα κινητά τηλέφωνα, είπε. Αυτό σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει συνεργασία και με άλλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…