Loading…
Breaking News
recent

Τάζουν λαγούς για τις περιφερειακές εφημερίδες και η ξεφτίλα της διαφάνειας

@Τα οφέλη και επιδοτήσεις από το επιχειρηματικό κεφάλαιο (venture capital) που υποσχέθηκε να συστήσει η γενική γραμματεία ενημέρωσης μέσω του γραμματέα Ι.Παναγιωτόπουλου. Αυτό που θα πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες των εφημερίδων που είναι μέλη σε δυο-τρεις «συνδικαλιστικές» ενώσεις είναι να συμφωνήσουν στην ενοποίηση τους σε ένα μόνο όργανο! Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης ο Ι.Παναγιωτόπουλος υποσχέθηκε στους ιδιοκτήτες των περιφερειακών εφημερίδων εκτός από την ίδρυση του ταμείου-επιχειρηματικού κεφαλαίου για τη χρηματοδότηση των δράσεων τους, τη διαμεσολάβηση στο ΑΜΠΕ για την επιχειρηματική συνεργασία τους στην «πώληση» ειδήσεων από την περιφέρεια, τη μεσολάβηση στα ΕΛΤΑ για την μείωση τιμολογίων στη διακίνηση των εφημερίδων καθώς και τη δημιουργία Πάρκων εκπαίδευσης σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας για την εκπαίδευση των ανθρώπων του Τύπου. Από τη δική τους πλευρά οι εκδότες-ιδιοκτήτες των περιφερειακών εφημερίδων, έχουν αποδεχθεί το αίτημα για ενοποίηση των συνδικαλιστικών τους οργάνων και ζητούν επιπλέον την καθιέρωση ενιαίου τιμολογίου για τη δημοσίευση των κρατικών ανακοινώσεων και την εξόφληση τους με την παραγγελία της δημοσίευσης.
Βασικό μας μέλημα είναι να εγγυηθούμε τη διαφάνεια της διαδικασίας και την ανεξαρτησία του νέου φορέα από κάθε κυβερνητική παρέμβαση, ώστε να λειτουργήσει στα πρότυπα διεθνών ραδιοτηλεοπτικών φορέων» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της νέας δημόσιας τηλεόρασης, Θεόδωρος Φορτσάκης. Το Εποπτικό Συμβούλιο, μετά από την πρώτη χθεσινή του συνεδρίαση, συγκροτήθηκε σε σώμα και εξέλεξε ομοφώνως πρόεδρο τον Θεόδωρο Φορτσάκη, με αναπληρωτή τον Ανδρέα Ζούλα. Στη συνεδρίαση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία και την οργάνωση του νέου φορέα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ).
@Ο “Καγκελάριος” Κώστας Στούπας και η Αννέτα Καββαδία είναι τα δύο νέα πρόσωπα που θα στελεχώσον το νέο ενημερωτικό τομέα του Star. Ο Κ. Στούπας είναι ειδικός επί τω χρηματιστηριακών θέματων και της οικονομίας γενικότερα, ενώ η προερχόμενη από την ΕΡΤ, Αννέτα Καββαδία θα καλύπτει το ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζουμε πως οι ιντερνετικές διαδόσεις του προηγούμενου διμήνου εμφάνιζαν το Στέλιο Κούλογλου να αναλαμβάνει το συγκεκριμένο τομέα.
@Το ΕΣΡ θα συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Τετάρτη 21 Αυγούστου με θέμα την πώληση του «902», ενώ είχαν κληθεί οι εκπρόσωποι της εταιρείας για να απαντήσουν στις ερωτήσεις των μελών του Συμβουλίου.Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συμβουλίου κ Ι. Λασκαρίδης η σημερινή συνεδρίαση έγινε με σκοπό να ζητήσουν από τον εκπρόσωπο του αγοραστή να τους παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα του σταθμού και από πότε θα αρχίσει να εκπέμπει καννικά, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα εκπέμπει το πρόγραμμα του «902».
@Την παραίτηση του από το ΔΣ του Mega, γνωστοποίησε ο Γιώργος Β. Βαρδινογιάννης. Τη θέση του κατέλαβε, για λογαριασμό του ομίλο, ο πρώην πρόεδρος- διευθύνων σύμβουλος της Τηλέτυπος, Αντώνης Θεοχάρης. Ολόκληρη η ανακοίνωση της Τηλέτυπος προς το ΧΑΑ έχει ως εξής: Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ γνωστοποιεί ότι την 21.8.2013 παραιτήθηκε το μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας κ. Γεώργιος Β. Βαρδινογιάννης. Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε, σύμφωνα με το άρθρο 22 του καταστατικού, αντικαταστάτη του παραιτηθέντος για το υπόλοιπο της θητείας του (1.7.2018) τον κ. Αντώνιο Θ. Θεοχάρη. Κατά την αυτή συνεδρίαση, 21.8.2013, το Δ.Σ. συγκροτήθηκε εκ νέου σε σώμα, χωρίς να επέλθει οιαδήποτε μεταβολή στην κατανομή των αξιωμάτων και την εκπροσώπηση της εταιρείας. Κατόπιν τούτων στο Δ.Σ. της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. συμμετέχουν οι κκ. - Σταύρος Ψυχάρης του Παναγιώτη, Πρόεδρος Δ.Σ., μη εκτελεστικό μέλος. - Ηλίας Τσίγκας του Ευσταθίου, Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος. - Αντώνιος Θεοχάρης του Θεοχάρη, μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ. - Γεώργιος Μπόμπολας του Φωτίου, μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ. - Φώτιος Μπόμπολας του Γεωργίου, μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ. - Παναγιώτης Ψυχάρης του Σταύρου, μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ. - Γεώργιος Αϊδίνης του Χρήστου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ. - Γεώργιος Προυσανίδης του Ιωάννου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ. Νόμιμος εκπρόσωπος ορίσθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ηλίας Ε. Τσίγκας
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Παγώνει» η αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών στην ΕΕΤΤ. Η αδυναμία της Επιτροπής να αναζητήσει το φορέα που θα αναλάβει τη μεταφορά του ραδιοφωνικού σήματος, καθυστερεί την υλοποίηση της Μνημονιακής υποχρέωσης, προκήρυξης των ραδιοφωνικών αδειών από του ΕΣΡ.
Από το Blogger.