Εκδοτικά διαζύγια, Θεσσαλονικιώτικα και 52 νεκροί δημοσιογράφοι

@Δεν καταφέρνουν να συμφωνήσουν για διαζύγιο κοινή συναινέσει οι δυο εκδότες του συγκροτήματος των εφημερίδων “Επενδυτής” και “Ελεύθερος Τύπος”, οδηγώντας τους εργαζόμενους σε μια πρωτοφανή ομηρία. Ο επιχειρηματικός πόλεμος που σοβεί πίσω από το δράμα του συγκροτήματος αποκαλύπτεται σήμερα με συγκλονιστικά στοιχεία της επιστολής που έστειλε ο Γιάννης Κιμπουρόπουλος προς τους δημοσιογράφους του “Ελεύθερου Τύπου”. (Ολόκληρη η επιστολή δημοσιεύθηκε στο greektv-com). Με αφορμή σχόλια που ακούστηκαν στη συνέλευση των εργαζομένων του “Ελεύθερου Τύπου” πως ο “Επενδυτής” ήταν ένα επιχειρηματικό φάουλ των δυο εκδοτών, ο διευθυντής του “Επενδυτή” αποκαλύπτει τα στοιχεία της ιδιοκτήτριας εραιρείας (δημοσιευμένα στο ισολογισμό της), που δείχνουν πως οι Αλ.Σκαναβής και Δ.Μπενέκος έφτιαξαν ένα περίεργο σύμπλεγμα ιδιοκτησίας για μεταφέροντας χρέη από τη μια εταιρεία στην άλλη. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί να διαχωρισθεί ποιες είναι οι ζημιές του “Επενδυτή” και ποιές του “Ελεύθερου Τύπου”. Για παράδειγμα στον ισολογισμό καταγράφονται μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,5 εκατ. ευρώ είναι χρέη προς προμηθευτές και επιταγές. Δεν αποσαφηνίζεται ωστόσο για ποια ακριβώς εφημερίδα. Επίσης εμφανίζονται ζημιές και χρέη της εταιρείας πριν από την απόκτηση του “Επενδυτή” από το συγκρότημα του “Ελεύθερου Τύπου”. Τυπολογίες.
@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Κυβέρνηση αποφάσισε να διαγράψει τον εργασιακό βίο πολλών εργαζομένων της ΕΡΤ, αποφασίζοντας να καταβάλει –όπως δηλώνεται?, λίγες ημέρες πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων και με τουλάχιστον τετράμηνη καθυστέρηση, την τρίτη δόση της αποζημίωσης απόλυσης μόνο σε όσους εργαζομένους είχαν προσληφθεί εξ αρχής με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ υπενθυμίζει τη δήλωση του πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά, σύμφωνα με την οποία «όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα αποζημιωθούν γενναιόδωρα», αλλά και την έγγραφη δέσμευση του αρμόδιου υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Π. Καψή σύμφωνα με την οποία οι όποιες αποζημιώσεις θα υπολογίζονταν με βάση το συνολικό χρόνο προϋπηρεσίας των εργαζομένων. Είναι, ασφαλώς, γνωστό στους κρατούντες, ότι η ΕΡΤ συστηματικά χρησιμοποιούσε τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τις συμβάσεις έργου και τις συμβάσεις παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών.
@Το αίτημα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Ελλάδας για την άμεση ίδρυση και λειτουργία φορέα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης με έδρα την Θεσσαλονίκη διατυπώνει ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), και δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης με επιστολή του προς τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κ. Παντελή Καψή, ενώ ψήφισμα με το ίδιο αίτημα εξέδωσε και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
@MΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ …η κόντρα μεταξύ του Θόδωρου Φορτσάκη, προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου, και του Γιώργου Προκοπάκη, προέδρου – διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, έχει ουσία: Το πού θα ανατεθεί η τηλεοπτική παραγωγή της δημόσιας τηλεόρασης! Λέτε να ξαναβγούν κερδισμένοι οι Πήγασος και ΔΟΛ;
@ Με καλό πρόσημο για το Mega έκλεισε η τηλεοπτική χρονιά 2012-13! Από τα πρόσφατα ανακοινωθέντα ετήσια στοιχεία της Nielsen, προκύπτει πως το Mega κατάφερε να τερματίσει πρώτο και την προηγούμενη σεζόν με μέση θεαματικότητα 20,3%, έναντι ποσοστού 22,1% την τηλεοπτική χρονιά 2011-12. Ο ΑΝΤ1 διατήρησε τη δεύτερη θέση συγκεντρώνοντας το ίδιο ποσοστό, με την προηγούμενη χρονιά (17,1%) και ακολούθησε ο Alpha με 13% (11,9%). Στο ίδιο επίπεδο έμεινε και το Star με 10,5% (10,6%), ενώ φανερά ωφελημένος από το κλείσιμο της ΕΡΤ και ειδικά της ΝΕΤ που μετέδιδε ειδησεογραφικό πρόγραμμα, βρέθηκε ο Σκάι. Από το 7,2% τη σεζόν 2011-12, ανέβηκε στο 9,2%.
@52 δημοσιογράφοι νεκροί κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. 211 οδηγήθηκαν στη φυλακή. Με τη σύρραξη στη Συρία σε πλήρη κλιμάκωση και τον αριθμό ρεκόρ των φυλακισμένων δημοσιογράφων στην Τουρκία, το 2013 τελειώνει με μαύρο απολογισμό για τους δημοσιογράφους ανά τον κόσμο, σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων τους αριθμούς.... ...Το 2013, αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Νέα Υόρκη, 52 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους, έναντι 73 το 2012.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…