Περιφερειακός Τύπος, πτωχεύσεις και νέα των τεχνικών

@Σε ταυτόχρονη αύξηση και μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου προχωράει η Καθημερινή ΑΕ. Η εκδοτική εταιρεία καλεί τους μετόχους της σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 9 Ιανουαρίου 2014 με θέμα τη μείωση του κεφαλαίου της κατά 9.180.000 ευρώ για την κάλυψη σωρευτικών ζημίων και με αύξηση, ως 9.000.000 ευρώ με την καταβολή μετρητών.
Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε σήμερα, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, με τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων. Ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τοπικός και περιφερειακός Τύπος, καθώς επίσης και τα αιτήματα του Συνδέσμου για την αλλαγή του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου. Από τη μεριά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε την ανάγκη να στηριχτεί ο τοπικός και περιφερειακός Τύπος, προκειμένου να συμβάλλει στην ενημέρωση, την ανάδειξη και διεκδίκηση της επίλυσης των τοπικών λαϊκών προβλημάτων, ιδιαίτερα σήμερα που η εκδήλωση της οικονομικής κρίσης και οι πολιτικές που εφαρμόζονται, οδηγούν στη συγκέντρωση της αγοράς σε λίγα χέρια στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ. Μετέφερε τη στήριξη του ΚΚΕ στο αίτημα για την αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου προς περιφερειακές εφημερίδες και δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα συμβάλλει, με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, στα πλαίσια της συζήτησης που έχει εγκαινιάσει ο Σύνδεσμος για τη στήριξη του περιφερειακού Τύπου.
@Δύο αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου του Alpha ενέκρινε το ΕΣΡ, χωρίς να προβεί σε δημόσια ανακοίνωση. Όπως προκύπτει από τη Διαύγεια, με την 539/ 12.11.2013, το ΕΣΡ έδωσε το «πράσινο φως» για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του σταθμού κατά 156.095 ευρώ από την Alpha Media Group και με την 540/12.11.2013, τη δεύτερη αύξηση κατά 281.518 ευρώ. @Ο Σταύρος Ψυχάρης υλοποιεί την επόμενη μέρα του ΔΟΛ. H μεγαλύτερη εκδοτική εταιρεία της χώρας την περασμένη Δεύτερα, άλλαξε και τυπικά χέρια από την οικογένεια Λαμπράκη στην οικογένεια Ψυχάρη. Το σύνολο των μετοχών του ΔΟΛ πουλήθηκε από το Σταύρο Ψυχάρη, σε μια δική του εταιρεία, τη «Σ. Π. Ψυχάρης Μέσα Ενημέρωσης». Κίνηση εξόχως συμβολική και ουσιαστική, αφού ο Χρήστος Λαμπράκης, πολύ πριν πεθάνει είχε παραδώσει τη σκυτάλη στο Σταύρο Ψυχάρη.
ΔΟΛ παραμένει ζημιογόνος. Οι ζημίες του ομίλου ανήλθαν στο 9μηνο του 2013 σε 21 εκατ. ευρώ και ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών σε 65 εκατ. ευρώ. Η μητρική εταιρεία που μεταβιβάστηκε στη “Σ. Π. Ψυχάρης Μέσα Ενημερώσεως” έχει ζημίες προ φόρων ύψους 7 εκατ. ευρώ, και κύκλο εργασιών 43 εκατ. ευρώ. Τα διαθέσιμα κεφάλαια του δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών και η διοίκηση εκτιμά πως θα χρειαστεί ένα ποσό της τάξης των 10 εκατ. ευρώ, παράλληλα με τις περικοπές και τις απολύσεις που έχουν εδώ και καιρό ξεκινήσει. Ο οργανισμός εκδίδει συμμετέχει στο επίσης ζημιογόνο Mega, αλλά και σε άλλες εταιρείες ΜΜΕ, με δραστηριότητα σε όλους τους κλάδους. @Δύο χρόνια μετά την παύση της λειτουργίας του ALTER και...συνεχίζεται η ροή πληροφοριών για την τύχη των εργαζομένων του, με το...σταγονόμετρο. Κάτι τέτοιο επιτρέπει πολλές...εν κρυπτώ κινήσεις, όπως η σημερινή εκδίκαση (12/12/2013) της έφεσης του Κουρή εναντίων της πτώχευσης του ALTER, μετά την εκδίκαση του αιτήματος 208 εργαζομένων στα μέσα του περασμένου Σεπτέμβρη ! Ο εκδότης είχε εφεσιβάλει κατά της απόφασης κυριολεκτικά "στη ζούλα", αφού...... αυτό δεν είχε γνωστοποιηθεί με επίδοση κλήσης στους εργαζόμενους όπως έπρεπε να γίνει και το πιο περίεργο...ακόμα και τα...γνωστά ιστολόγια που πρόσκεινται φιλικά στον Γιώργο Κουρή, δεν είχαν ούτε ένα σχετικό δημοσίευμα.
@Νέα από τις Ενώσεις των τεχνικών του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης:Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ της ΕΤΕΡ μετά τις εκλογές. Με τις αρχαιρεσίες να αναδεικνύουν και πάλι πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας τον Δημήτρη Καμαρινόπουλο. Η ΕΤΙΤΑ ανακοίνωσε..... την προηγούμενη Παρασκεύη (06/12) ότι τη θέση του μέλους του ΔΣ Αλέκου Νικολάου που παραιτήθηκε, αναλαμβάνει ο Μανώλης Τρίκας. Ακολουθούν οι ανακοινώσεις της ΕΤΕΡ και της ΕΤΙΤΑ:

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…