Σε εργολάβους η Δ.Τ., διαφημιστικές τρίπλες και χωρίς νικητή η χρονιά..

@Με τις συνεχείς αναθέσεις του ειδικού διαχειριστή της περιουσίας της ΕΡΤ Γκίκα Μάναλη αποκαλύπτεται το μεγάλο ξεπούλημα των υπηρεσιών δημοσίου συμφέροντος που υποχρεωτικά κάλυπτε η πρώην κρατική τηλεόραση. Το κρατικό μόρφωμα της ΔΤ υπάρχει για να ικανοποιεί την απευθείας ελεγχόμενη κρατική ενημέρωση του Μαξίμου και να έχουν δουλειά «τα δικά τους παιδιά», ενώ όλες οι άλλες υπηρεσίες που υποχρεωτικά αναλάμβανε η δημόσια τηλεόραση ξεπουλιούνται όσο όσο, με απευθείας αναθέσεις ή πρόχειρους διαγωνισμούς. Μια ακόμη τέτοια επιχείρηση άνοιξε από το γραφείο του Γκίκα Μάναλη για την τηλεοπτική κάλυψη της ελληνικής προεδρίας. Οι δύο πρώτες αναθέσεις βγήκαν ήδη στη «Διαύγεια». Η πρώτη αφορά την ανάθεση προμήθειας και εγκατάστασης συστήματος οπτικών ινών στους εξωτερικούς χώρους του Ζαππείου Μεγάρου για τις ανάγκες της ΔΤ στην κάλυψη της ελληνικής προεδρίας. Με την ΕΡΤ, οι εξωτερικοί χώροι του Ζαππείου θα καλύπτονταν με βαν εξωτερικών μεταδόσεων, τα οποία τώρα βρίσκονται αραγμένα στο πίσω μέρος του οικοπέδου της Κατεχάκη, προφανώς χωρίς βενζίνη και χωρίς να τα έχει μετακινήσει κανείς. Το έργο της τοποθέτησης των οπτικών ινών ανατέθηκε στην εταιρεία ΤΕΛΜΑΚΟ, που κατέθεσε τη φθηνότερη προσφορά, και θα κοστίσει στους έλληνες πολίτες το ποσόν των 44.434 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.
@Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε, χτες, το Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, και στη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αννα Ανανιάδου. Παρά την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα, που εισηγήθηκε ότι δεν τεκμηριώθηκε η κατηγορία για «διατάραξη οικιακής ειρήνης», το δικαστήριο τους καταδίκασε για την παρέμβαση που έκαναν στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας στις 17 Δεκέμβρη 2009, για να βγάλουν «στον αέρα» το απεργιακό δελτίο του ΠΑΜΕ. Η κατασκευασμένη κατηγορία δεν στηρίχθηκε ούτε από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας.
@Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ ανακοινώνει τη σύσταση μιας νέας επιχειρηματικής μονάδας, ενός production hub, με αντικείμενο τη δημιουργία, παραγωγή και εκμετάλλευση περιεχομένου για την Ελεύθερη, τη Συνδρομητική Τηλεόραση και τα Digital Media. Επικεφαλής του production hub αναλαμβάνει ο Πέτρος Μπούτος, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της ελληνικής τηλεοπτικής βιομηχανίας με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του. H νέα εταιρία θα δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπου ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ έχει ηγετική θέση στα ΜΜΕ και την Ψυχαγωγία, στην Τουρκία και την Ελλάδα. Το Production Ηub θα είναι πλήρως ανεξάρτητο στη δομή και λειτουργία του από την δραστηριότητα των τηλεοπτικών σταθμών του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ.
@Παρά την κρίση, το καθεστώς των «επιστροφών» στη διαφημιστική αγορά είναι ενεργό. Ο Τηλέτυπος στο εννιάμηνο κατέβαλε 500.000 ευρώ, όπως και το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, για «επιβράβευση» των πελατών του. Η λειτουργία των «επιστροφών», αν και καταγγέλθηκε στο παρελθόν από τους ίδιους τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, δεν επισημάνθηκε από τους ειδικούς του ΟΟΣΑ.
@Αλλαγή έδρας για το ZOOM TV. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία Σταρ Ραδιοτηλεοπτική μετακόμισε στο Περιστέρι, στη Γουμενίτσης 24, πολύ κοντά στο Extra Channel του Φ. Βρυώνη, επί της οδού Γ. Τσαλαβούτα 9.
@Με μέτρια αποτελέσματα για το Mega έκλεισε η τηλεοπτική χρονιά 2012-13! Από τα πρόσφατα ανακοινωθέντ α ετήσια στοιχεία της Nielsen, προκύπτει πως το Mega κατάφερε να τερματίσει πρώτο και την προηγούμενη σεζόν με μέση θεαματικότητα 20,3%, έναντι ποσοστού 22,1% την τηλεοπτική χρονιά 2011-12. Ο ΑΝΤ1 διατήρησε τη δεύτερη θέση συγκεντρώνοντας το ίδιο ποσοστό, με την προηγούμενη χρονιά (17,1%) και ακολούθησε ο Alpha με 13% (11,9%). Στο ίδιο επίπεδο έμεινε και το Star με 10,5% (10,6%), ενώ φανερά ωφελημένος από το κλείσιμο της ΕΡΤ και ειδικά της ΝΕΤ που μετέδιδε ειδησεογραφικό πρόγραμμα, βρέθηκε ο Σκάι. Από το 7,2% τη σεζόν 2011-12, ανέβηκε στο 9,2%. Στην περίπτωση των 3 καναλιών της ΕΡΤ, τα στοιχεία φτάνουν μέχρι τις 11 Ιουνίου 2013, τη βραδιά του λουκέτου της εταιρείας. Η ΝΕΤ συγκέντρωσε ποσοστό θεαματικότητας 6,7%, ενώ ολόκληρη την προηγούμενη σεζόν (2011-12) είχε 7,9%. Η ΕΤ3 που συνεχίζει να μεταδίδει πρόγραμμα από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ως τις 11 Ιουνίου είχε θεαματικότητα 3,6% (3,6%) και η ΕΤ1 ποσοστό 2,7% (3%). Στοιχεία για τη ΔΤ ή για τηλεοπτικούς σταθμούς όπως το Ε-Channel δεν περιλαμβάνονται στον ετήσιο απολογισμό.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…