Τηλεπικοινωνιακές διαπλοκές, στα MEGA δικαστήρια και φτώχεια...

άνθρωπος των μετρήσεων θεαματικότητας στην Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων: Ο Γιάννης Αναστασάκος, μετά από εισήγηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τοποθετήθηκε στην ΕΕΤΤ, προφανώς ενόψει και της διαγωνιστικής διαδικασίας του παρόχου δικτύου στην ψηφιακή τηλεόραση. Εκεί όπου τον πρώτο λόγο μέχρι τώρα έχει η Digea… Ο Γιάννης Αναστασάκος, υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της AGB και επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που ελέγχει μονοπωλιακά τον τομέα των μετρήσεων θεαματικότητας στην Ελλάδα. Τα αποτελέσματα της έρευνας αμφισβητήθηκαν πολλές φορές από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά η εισαγγελική έρευνα που ακολούθησε δεν διαπίστωσε καμία παράβαση. Οι ίδιοι οι ελεγκτές του συστήματος θεαματικότητας είχαν διαπιστώσει πως τμήμα του δείγματος της τότε AGB (νυν Nielsen) έβλεπε μέρα νύχτα τηλεόραση, χωρίς διακοπή. Μετά την αποχώρηση του από την AGB, για ένα διάστημα, υπήρξε σχολιαστής στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ και αρθρογράφος στην «Καθημερινή». Από τον περασμένο Σεπτέμβριο εργαζόταν ως ειδικός σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του Μ. Χρυσοχοΐδη.
@Στη Δικαιοσύνη αναμένεται να οδηγηθεί η υπόθεση των οφειλών της εταιρίας Τηλέπτυπος ΑΕ, προς το ταμείο επικουρικής Ασφάλισης Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας. Η βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή μαζί με το βουλευτή Βασίλη Καπερνάρο κατέθεσαν από κοινού μηνυτήρια αναφορά, ενώπιον του οικονομικού εισαγγελέα. Οι δύο βουλευτές είχαν καταθέσει από κοινού ερώτηση στις 19/07/2013 αναφορικά με τις οφειλές της εταιρείας “Τηλέτυπος” ΑΕ προς το ΤΕΑΠΑΣΑ. Η εταιρεία φέρεται να είχε οφειλές ύψους 1.350.000 ευρώ προς το ασφαλιστικό ταμείο και για το λόγο αυτό οι δύο βουλευτές ζήτησαν από τους υπουργούς Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να απαντήσουν.
@Με καταγγελίες για φατριασμό, αλαζονεία και έλλειψη διαφάνειας στο δημοτικό ραδιόφωνο, αλλά και για την επιλογή νεοφιλελεύθερων και μνημονιακών πολιτικών στο Δήμο, αποχώρησε από τη ΔΕΡΑ και από την παράταξη του δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΡΑ, Κατερίνα Δωρή.Την παραίτησή της από τη θέση της προέδρου του δημοτικού ραδιόφωνου του Δήμου Αθηναίων (ΔΕΡΑ- Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνία) αλλά και από τη δημοτική παράταξη του Γιώργου Καμίνη...
@Πάρτυ οικονομικής υποστήριξης διοργανώνει αθυτή την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, η Ένωση Ελλήνων Φωτορεπόρτερ, μετά τις 10.00 το βράδυ, σε ένα πανέμορφο χώρο, στο Σύλλογο Αρχαιολόγων, Ερμού 134-136, στο Θησείο. @Απαλλακτικό βούλευμα για τη συμφωνία μεταξύ ΕΡΤ και TEAM για το Champions League. Σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο Εφετών κατέληξε πως δεν στοιχειοθετείται καμία κατηγορία για τους, Λάμπη Ταγματάρχη, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Στέλιο Στεφάνου, προεδρεύοντα της εταιρείας και μέλους του ΔΣ, και Δημήτρη Χατζηδημητρίου, πρώην επικεφαλής της εταιρείας, ύστερα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας και αφού η έρευνα ανατέθηκε σε ειδικό εφέτη ανακριτή.
@Επειδή δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι...διαπλεκόμενοι, αλλά και επειδή ότι γυαλίζει δεν είναι χρυσός !Μια είδηση που έρχεται από την Ενωση Συντακτών καταγράφει ακόμη μια σκοτεινή πτυχή της οικονομικής κρίσης η οποία έχει χτυπήσει την ελληνική κοινωνία, αλλά και ολόκληρους επαγγελματικούς κλάδους και εργαζόμενους σε αυτούς..... ...Η «Αποστολή» της Αριχεπισκοπής θα βοηθάει από εδώ και στο εξής και άνεργους ή άπορους εργαζόμενους στο χώρο των ΜΜΕ ο οποίος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα τα τελευταία χρόνια. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δέχτηκε την Παρασκευή το απόγευμα αντιπροσωπεία των Διοικητικών Συμβουλίων της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ καθώς και τον Πρόεδρο – Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ κ. Κωστή Μελαχροινό στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής. Σκοπός της επίσκεψης της αντιπροσωπείας ήταν η υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Αρχιεπισκοπής και των Ενώσεων προκειμένου να παρέχεται βοήθεια σε άπορους και ανέργους από τον χώρο των ΜΜΕ.
 @Με αφορμή την συμφωνία των Ενώσεων εργαζομένων στα ΜΜΕ και της Αρχιεπισκοπής για βοήθεια στους ανέργους των ΜΜΕ. Καλή η φιλανθρωπία και ευχαριστούμε, αλλά θέλουμε δουλειά! Προγράμματα ανάλογα με του ΟΑΕΔ για τους άνεργους δημοσιογράφους. Κίνητρα προς τους εργοδότες για να ανοίξουν θέσεις εργασίας. Σεμινάρια που να έχουν αντίκρισμα και να υπολογίζονται τουλάχιστον για τις θέσεις εργασίας στο δημόσιο, όχι όπως με την κοροϊδία... ... στη ΝΕΡΤΙ που παρά την αρχική προαναγγελία, δεν είχαν καμία εξτρά μοριοδότηση… και φυσικά στις θέσεις ΑΣΕΠ για τη ΔΤ (άντε να δούμε) να συνυπολογίζεται και η ανεργία του αιτούμενου με ανάλογη μοριοδότηση. Αυτά δεν τα έχει σκεφτεί κανείς στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ; Κάποτε έτρεμε η γη με τους γίγαντες που είχε στο τιμόνι της η Ένωση και ο λόγος των δημοσιογράφων μετρούσε, τώρα πως καταντήσαμε σφουγγοκωλάριοι των ιδιοκτητών και των επιχειρηματιών δημοσιογράφων… αδόκιμος ο τελευταίος όρος, απλά όποιος έχει ιδιοκτησιακή σχέση με ΜΜΕ θα έπρεπε να διαγράφεται από την Ένωση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…