ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ ΣΕ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ...

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, δεν ξέρει ότι τα FM δεν είναι... ψηφιακά; 
Άγνωστο παραμένει το μέλλον των FM των ραδιοφωνικών σταθμών της ΝΕΡΙΤ, καθώς η ανοργανωσιά αλλά και η άγνοια φαίνεται να κυριαρχούν στους ιθύνοντες του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα....
... Οι εκατοντάδες αναμεταδότες της ΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα συντηρούνται σήμερα από μόλις 7 άτομα που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιφέρεια είχαν προσληφθεί από τον ενδιάμεσο φορέα. Ωστόσο οι θέσεις αυτές δεν πρόκειται να διατηρηθούν στη ΝΕΡΙΤ, παρά μόνο από ένα γραφείο δικτύου στην Αθήνα με περιορισμένο προσωπικό.

Ήδη λειτουργούν κάτι παραπάνω από τα μισά κέντρα εκπομπής των FM, με πολλές τεχνικές δυσκολίες και βλάβες, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των τεχνικών. Οι τεχνικοί είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται εκτός έδρας, περιμένοντας κάθε φορά χρηματοδότηση για το ταξίδι από τα αργοκίνητα κεντρικά στην Αθήνα. Οι διαρκείς μετακινήσεις ανεβάζουν φυσικά το κόστος συντήρησης σε δυσβάσταχτα ύψη.
Μέχρι στιγμής η ΝΕΡΙΤ φαίνεται να προσπαθεί να λύσει το γόρδιο δεσμό της ψηφιακής τηλεόρασης, καθώς είναι υποχρεωμένη με βάση κανονισμό της ΕΕ να τοποθετήσει πάρα πολλούς πομπούς μέχρι τον Οκτώβριο, χωρίς όμως να διαθέτει το προσωπικό. Έτσι θεωρείται εξαιρετικά πιθανό η υποχρέωση αυτή να περάσει ως έργο σε εργολάβο (ή ενδεχομένως και στην ίδια τη Digea λόγω του μεγέθους του). Πέρα από το ενδεχόμενο η διαδικασία να υπερτιμολογηθεί αλλά και να καθυστερήσει να πάρει μπρος λόγω της γραφειοκρατίας του διαγωνισμού ανάθεσης, η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ φαίνεται να ξεχνάει το ζήτημα των FM που αναφέραμε παραπάνω. Ήδη στους κύκλους των τεχνικών, κυκλοφορεί ως ανέκδοτο ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Γιώργος Προκοπάκης, όταν ρωτήθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες «καλά με [την εργολαβία για] τα ψηφιακά, αλλά με τα FM τι θα κάνουμε» αποφάνθηκε: «καλά, αυτά δεν είναι ψηφιακά;»

από: radiofono.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…