Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ MEDIA ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

@Θα το έχετε προσέξει και εσείς φαντάζομαι. Η γλώσσα, ο λόγος, η εκπομπή, τα όσα ακούγονται, γράφονται, συζητούνται στα λεγόμενα mainstream Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είτε δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματική πραγματικότητα, είτε τη μεγεθύνουν, διαστρεβλώνουν, δραματοποιούν. Δεν μιλώ μόνο για την εξυπηρέτηση των στενών ή πλατύτερων συμφερόντων των ιδιοκτητών media. Αυτό δηλαδή που ονομάζουμε διαπλοκή. Δεν μιλώ για παράδειγμα για την επιλογή των καναλιών να δώσουν το μέγιστο του τηλεοπτικού χρόνου τους στην απόσυρση υποστήριξης από το ΣΥΡΙΖΑ στον Καρυπίδη, όταν δεν είπαν κουβέντα για τον βουλευτή της Ν.Δ που υποστηρίζει τη χούντα. ‘Η για την επιλογή τους να μην υπάρχει ούτε δα μια τόσο ειδησούλα ή αναφορά για την πορεία των media-κών ομίλων που καταρρέουν, για τα αποτελέσματα των strees test των τραπεζών, το λουκέτο στην ΕΡΤ και τις επιπτώσεις στη δημόσια σφαίρα και τη δημοκρατία. Πρόκειται πλέον για κάτι βαθύτερο. Μετά από τρία χρόνια εξαθλίωσης του δημοσιογραφικού κλάδου στα Μέσα ενημέρωσης, κυριαρχεί η απόπειρα μετάλλαξης ακόμη κι αυτής της γλώσσας.
@Σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, οι παραγωγοί και οι φίλοι του Τρίτου Προγράμματος της Δημόσιας Ραδιοφωνίας συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Half Note Jazz Club, για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα της νέας εποχής του σταθμού, που επανέρχεται πλήρως στα ερτζιανά από τη Δευτέρα 10 Μαρτίου. Ο υπεύθυνος της Δημόσιας Ραδιοφωνίας Θανάσης Γεωργακόπουλος καλωσόρισε όλους τους παραγωγούς του Τρίτου, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είναι η «ψυχή» και η φυσιογνωμία του σταθμού εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
@Στις 27 Απριλίου δηλώνει ο υφυπουργός δημόσιας τηλεόρασης, πως θα είναι στον αέρα η ΝΕΡΙΤ στην περίπτωση που αυτή τη φορά επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις του. Κι αυτό γιατί η συζήτηση για τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους της Τρόικα, από χθες.Η νέα κρατική τηλεόραση θα έχει 2 τηλεοπτικούς σταθμούς, 3 ραδιοφωνικούς και δραστηριότητα στο Internet με μηνιαίο τέλος 3 ευρώ. Εξ αυτών σύμφωνα με την απόφαση του Π. Καψή από τα συνολικά προϋπολογιζόμενα έσοδα των 191 εκατ. ευρώ , τα 91, εκατ. ευρώ θα πηγαίνει στο «πρωτογενές πλεόνασμα». Η ΝΕΡΙΤ έρχεται να αντικαταστήσει την ΕΡΤ, η οποία είχε 3 τηλεοπτικούς σταθμούς (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3), ένα δορυφορικό (ΕΡΤ World) ραδιοφωνικά προγράμματα εθνικής εμβέλειας τοπικά, περιφερειακά και παγκόσμιας εμβέλειας παράλληλα με την ανάπτυξη του Internet.
@Με σύσταση τελικά «τιμώρησε» το ΕΣΡ τον ΟΤΕ TV για τη μετάδοση από το ΟΤΕSports4 του αρχικόλεκτου MKD («Δημοκρατία της Μακεδονίας») κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Σερβίας –FYROM, το ΕΣΡ. Στην απόφαση επισημαίνεται πως η μετάδοση ήταν μαγνητοσκοπημένη, οπότε και θα έπρεπε να είναι συμβατή με τους ισχύοντες κανόνες δικαίου και την ελληνική έννομη τάξη που δεν αναγνωρίζει” τέτοια κρατική οντότητα, παρά μόνο τη FYROM. @Με ονομασίες όπως «Call for Cash», «Night Quiz», «Boeing», «Play & Win» «Τηλεκύβος», «Puzzle», «TV Quiz» κ.ά., τα τηλεπαιχνίδια τζόγου προβάλλονται, στις μεταμεσονύκτιες ώρες κυρίως, από μεγάλα κανάλια όπως ο Alpha και παλαιότερα ο ΑΝΤ-1 και ο Μακεδονία TV, αλλά και σε δεκάδες περιφερειακά. Το τηλεπαιχνίδι καλεί τους τηλεθεατές να «βρουν τη λέξη» ανασυνθέτοντας τη σειρά γραμμάτων και να κερδίσουν μερικές εκατοντάδες ευρώ. Οι πιθανότητες κέρδους, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που ανακοινώνει ο Alpha, είναι 1/5.000. Το ΕΣΡ τα έχει χαρακτηρίσει ως "τυχερά παιχνίδια", αφού η επιτυχία δεν εξαρτάται από τις δεξιότητες ή γνώσεις των συμμετεχόντων, αλλά από την τύχη να επιλεγείς ανάμεσα σε πολλούς να απαντήσεις. Η συμμετοχή σε αυτό εξαρτάται από τους χειριστές της εκπομπής και μάλιστα με τρόπο αθέμιτ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…